Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego mam placic za dojazd serwisanta

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio byl serwisant ktory za dojazd zyczyl sobie 80 zl . Tak sie sklada ze na czasie ma znow przyjechac. Prosze mi powiedziec czy on ma prawo zadac odemnie pieniedzy za dojazd . Wg mnie jest to bardzo nie sprawiedliwe. Kupujac sprzet kazdy chce zeby byl sprawny i wymagac zeby wada byla naprawiona co mnie obchodzi z kad on jedzie...

Gość gość
no to zawieź sprzęt do niego. co byś chciała, żeby za darmo jeździł?

Gość gość
Masz okres gwarancyjny czyli jeśli towar jest na gwarancji i awaria podchodzi pod naprawę gwarancyjna (może być uszkodzenie sprzętu przez użytkownika lub niewłaściwa obsługa a tego gwarancja nie obejmuje )to usługę masz bezpłatna natomiast za dojazd musisz zapłacić. Jeśli możesz zawieść sprzęt do serwisu to zawieź jeśli nie możesz to musisz zapłacić jeśli do ciebie przyjedzie.

Gość gość
Ja prdl; to forum roi się od niedoucznonych analfabetów. k****, jedna z drugą, naucz się po polsku pisać!!!!

Gość gość
Jak będziesz cyrki robić to jak gwarancja minie to wtedy cie podliczą tak, że będziesz miała nauczkę.

Gość gość
22.26 nie masz innych problemów tylko literki ja prdl

Gość gość
Smieszne skoro ktos sprzedaje wadliwy sprzet powinien poniesc konsekwencje a nie za dojazd sobie liczyc. Grosze to nie kosztowalo tylko 4 tys ... :/

Gość gość
naucz się pisać szmato niedouczona na zdrowie ci to wyjdzie

Gość gość
Sprzedawca nie jest producentem, nie myl pojęć.

Gość gość
22.29 popiepsz jeszcze niech ci ulży :D a poza tym to szmato to raczej do kobiety i to twojego pokroju tylko

Gość gość
Skąd sprzedawca wie, że coś ma wady? Jeden egzemplarz może być dobry inny wadliwy. Nie szukaj dziury w całym.

Gość gość
No dobrze ok pomylilam pojecia. Ale skoro wynajmuje mieszkanie od nawet nie miesiaca a ze sprzetem sa cyrki od samego poczatku wiec skoro za dojazd trzeba placic to powinien to zrobic wlasciciel mieszkania ...

Gość gość
Dogadaj się z właścicielem mieszkania kto w tej sytuacji płaci.

Gość gość
No chyba nie ja z jakiej racji jak nawet nie zdazylam tego porzadnie uzyc...

Gość gość
Przecież wyżej jest podany link - jeśli sprzęt jest na gwarancji, to serwisant nie ma prawa żądać pieniędzy.

Gość gość
Problem w tym, że autorka NIGDZIE nie napisała, że chodzi o naprawę gwarancyjną. Część towarów, ma gwarancję (i rękojmię) pod warunkiem spełnienia obowiązków serwisowych (np. serwis aut). Wtedy koszt serwisu ponosi najczęściej klient. Naprawa gwarancyjna nie jest usługą serwisową, więc podlega przepisom o gwarancji.

Gość gość
gość dziś Wynajmując cokolwiek (nawet wiertarkę) bierzesz na siebie (najczęściej) pełną odpowiedzialność za funkcjonowanie wynajętego "przedmiotu".