Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedzą na kolację Wasze 2 letnie dzieci

Polecane posty

Gość gość

Co jedzą na kolację Wasze 2 - latki?

Gość gość
Moj je kasze manne przed snem

Gość gość
moja nie może mleka, czasami nic nie chce czasami cudem coś wcisnę już sama nie wiem co jej dawać do jedzenia

Gość gość
Kanapke, ser biały z jogurtem naturalnym, czasem jajecznice z jednego jajka, a czasem po prostu pije mleko.

Gość gość
Mój zje dosłownie wszystko :-) najczęściej daję mu kanapkę z serem lub wędlina i pomidorem albo ogórkiem,czasem z twarożkiem,jajecznicę,parówki..

Gość gość
Parówka, tost z szynką lub serem, pierogi

Gość gość
Lubi jajka, więc często są jajka w różnej postaci. Jest też dosyć mało wybredna co do warzyw, więc robimy np. 2-3 różne "dipy" i do nich warzywa w kawałkach plus jakieś mini-grzanki, albo różne sałatki (ostatnio często się domaga buraczków z fetą). Ale i naleśniki bywają, i kromka chleba z konfiturą czy z miodem, bywa, że w ogóle nie chce kolacji i tylko mały jogurt i jakiś owoc zje...

Gość gość
Ja zazdroszczę tym, których dzieci nie mają żadnych alergii a do tego nie wybrzydzają w jedzeniu. Ja to wiecznie muszę czytać wszystkie etykiety po 2 razy żeby czasem czegoś nie przeoczyć. Obiady albo osobne albo komponować tak by dziecko mogło też to zjeść.

Gość gość
Jadł porcję kaszki manny na mleku ryżowym, słodzoną syropem klonowym. Do tego 1-2 kanapki z serem i wędliną. Czasem jeszcze małego pomidorka koktajlowego lub kawałek czerwonej papryki. Popija wodą lub herbatą zieloną

Gość gość
Pisałam przed chwilą o 18:18. Teraz dziecko ma ponad 3 lata i jada to samo, tylko porcja kaszki jest znacznie większa. I kanapki też są większe ;)

Gość gość
Wszystko to co dorośli, czyli lekkie sałatkowe jedzenie z odrobiną mięsa, jajka, sera bądź ryby. Żadnych produktów mlecznych. Kasze dość często z warzywami, owocami, często w formie zapiekanek. W poniedziałki zazwyczaj kanapki, bo dość późno wracamy z zajęć, Odkąd przestałam karmić piersią [14 m-cy] nie podaję dziecku mleka , wapń przyswaja z warzyw, tych zielonych; Nie podaję dziecku żadnych grzybów, parówek, ograniczam spożycie mięsa i jego przetworów, ograniczam do maximum spożywanie szpinaku. Nie jemy ciast, ale przegryzka z suszonych owoców i orzechów codziennie na naszym stole jest. Czekoladę też znamy, a lizak przyklejony do buzi naszego dziecka też się zdarza.

Gość gość
Chleb z Nutellą

Gość gość
16:40 bo kasy nie masz na kaszki to parowkami go zapychasz idiotko! A parówki pewnie te z tesko 5zl kilo i wodę mu do picia dajesz z kranu,brawo Ty.

Gość gość
Spaghetti,lazania,pizzę, hamburgera to najbardziej lubi

Gość gość
Moja córka 2lata i 7m. Na kolacje je kaszę manną z owocami, kanapki potworki (wykrajam szklanką koło z chleba orkiszowego ,i smaruje masełkiem.Do tego ser,wędlina a oczy robię z :ogórka,szczypiorku i buzia z plasterka połówki pomidora

Gość gość
21:36 mogę wiedzieć czemu tak ograniczasz szpinak? Zaciekawiło mnie to....

Mój je wszystko prawie to co my Czasami jemy wiec tez pizze. A czasami wypije tylko mleko tak jak dzis

Gość gość
czemu ograniczam jedzenie szpinaku? Wiele jest przeciwwskazań do jedzenia szpinaku[ podobnie jak rabarbar, szczaw] Nie powinno się go jeść przy większości schorzeń - nerek, wątroby, schorzeń reumatycznych, chyba nawet tarczycy [tego nie jestem pewna] Ma więcej działań ujemnych niż tych pozytywnych, ale w google poczytasz sobie. Sama nie jem, chyba że od wielkiego dzwonu, tym bardziej dziecku nie podam. Szczaw mam za darmo, ten sam efekt.

Gość gość
to może ja pomogę, za autorkę szpinak może powodować rozwój kamicy nerkowej Szpinak ma jedną, fundamentalną wadę. Poza witaminami, potasem, wapniem, magnezem, sodem, żelazem i fosforem oraz solami mineralnymi zawiera duże ilości szczawianów przez co może (przy dużym i regularnym spożyciu) utrudniać wchłanianie wapnia, a nawet prowokować powstawanie kamieni nerkowych. W jaki sposób? Ciągle powszechnym jest podawanie szpinaku w formie mlecznej papki. To wielki błąd. Nie powinno łączyć się z mlekiem, ponieważ kwas szczawiowy połączony z wapniem tworzy szczawian wapnia – a ta substancja nie dość, że przyczynia się do powstawania kamieni nerkowych, to jeszcze jest trudno usuwalna z naszego ciała. Dla kogo szpinak jest niewskazany? Z uwagi na wysoką obecność szczawianów szpinaku nie powinny jeść osoby chore na choroby reumatyczne, zapalenie stawów, kamienie nerkowe, dnę moczanową czy nadkwasotę. Szpinak utrudnia też przyswajanie jodu więc unikać go muszą również osoby z chorą tarczycą. Niewiele osób wie, że szpinak jest także silnym alergenem. vvvvvvvvvvvvvvvvvv fakt, znajomy lekarz uprzedzał, nas, dzieciom i osobom starszym szpinak należy podawać sporadycznie i w niewielkich ilościach.

Gość gość
Moja 2 latka je właściwie wszystko, a kolacje są u nas zazwyczaj na ciepło np naleśniki, zupa z obiadu, jajecznica, gofry, kanapki z wędlina i ogórkiem kiszonym, spagetti carbonara, pizza. Wszystko przygotowane w domu. Mleko krowie tez pije.

Gość gość
21:23 a czy możesz podać przepis jakiejś sałatki lub kaszy, która je twoją córką, albo te buraczki z fetą. Moj syn nie moze jesc mleka, a mi brak trochę pomysłów.