Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bralyscie cos na rozkrecenie laktacji przed porodem

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 37 tyg ciazy, mam miec cesarke, nie wiem jeszcze w ktorym tygodniu czy w 38 czy w 39, to bedzie planowana cesarka ze wskazan medycznych, poki co nie zanosi sie u mnie na laktacje, nie widze zadnych zmian w piersiach, mozliwe ze to ruszy wszystko po rozwiazaniu, taka mam nadzieje, kupilam preparat Femaltiker i herbate ziolowa na laktacje, czy myslicie ze jest sens zeby to zaczas stosowac przed porodem? obawiam sie ze bede miec problem z karmieniem piersia, ze nie bede miec pokarmu

Gość gość
Jesteś dopiero w 37 tc, organizm nie wie o planowanej cc, ja na tym etapie miałam 4tygodnie do porodu, zresztą przed nie miałam nic a po porodzie w 5 dobę nawał.

Gość gość
Nie nastawiaj sie tak. Moja cc nie byla planowana, byla zrobiona na zimno z powodu podejrzenia zamartwicy i oxy dostalam dopiero po operacji. Laktacja ruszyla w drugiej dobie a na trzecia mialam juz nawal pokarmu. Karmilam syna 16 m-cy.

Gość gość
Nie. W drugiej dobie mialam taki nawal ze gdyby nie laktator Elektr.to by mi rozsadzilo. Jak implanty EE giganty.

Gość gość
to pocieszajace co piszecie :) choc slyszalam ze duzo kobiet po cc karmi krotko albo wcale nie ma pokarmu

Gość gość
Bo szybko odpuszczają i to tylko wymówka. Przystawiać, przystawiać i przystawiać to laktacja się rozkręci. A nie ostatnio znajoma w 2 dobę ojej nie będzie karmić bo nie ma pokarmu...i butla, a takiemu dziecku wystarczy te kilka kropel siary, to najlepszy pokarm.

Gość gość
Dokładnie, odpuszczają, a początek kp to cięża praca, dziecko chce być przy piersi non stop, mało leci, brodawki są poranione, ale po 2-3 tygodniach sprawa się normuje. Powodzenia

Gość gość
ja przy pierwszym dziecku robilam wszystko co mozliwe- przystawialam, cudowalam z laktatorem i po miesiacu dalam sobie spokoj. Mleka po prostu nie bylo tyle ile trzeba, synek nie przybieral i przeszlam na mm, dostalam prawie depresji przez te wszystkie "zyczliwe" komentarze z rodziny typu co z ciebie za matka :/ W styczniu urodzilam drugie dziecko, za namowa kolezanki kupilam femaltiker i dzis synek ma 2 miesiace a ja ciagle karmie tylko piersia, choc i tak nasluchalam sie "pewnie bedzie tak jak poprzednio". Najwazniejsze to chyba sie nie stresowac, nie otaczac glupimi ludzmi z glupimi radami i kup sobie te saszetki femaltiker -mi pomogl. bralam to chyba 10 dni poczawszy od porodu 2x dziennie.