Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Glukoza w 33 tygodniu ciąży

Polecane posty

Gość gość

Aktualnie jestem w 33 tc. W ostatnich badaniach wyszło mi że mam glukoze w moczu 250 mg. Prawie po tygodniu powtórzylam badania i nadal jest glukoza 100 mg. Wcześniej wszystkie wyniki były ok. Obciążenie glukoza też ok. Jutro idę ponownie do ginekologa ale chciałam się zapytać..... Czy to oznacza że pod koniec ciąży mam cukrzycę ciążowa? Będę musiała brać insulinę czy sama dieta wystarczy? Miała któraś z was coś podobnego?

Gość gość
Up

Gość gość
Up

Gość gość
Bedziesz musiala powtorzyc glukoze. Potem dieta, a jak dieta nie obnizy insulina. Podejrzewam jednak, ze lekarze nic z tym nie zrobia bo 7 tyg to malo czasu.

Gość gość
U mnie była taka sytuacja. Nie martw się. Większość kobiet ma podwyższony poziom glukozy w końcówce ciąży a nawet o tym nie wie, bo krzywą cukrową robi się wcześniej. Wprowadź dietę już teraz i nie czekaj na wyniki. Jak waga dziecka?

Gość gość
Wiele kobiet ma cukrzycę przed 24-28 tc kiedy standardowo robi się krzywą i wiele ma ją pod koniec ciąży. Są tego nieświadome, jedzą co chcą. Ja byłam na diecie cukrzycowej całą ciążę (cukrzyca dwa razy, jedna wysoka ciąża stracona) plus insulina i jakoś przeżyłam. Dieta w końcówce ciąży to pic na wodę. Zawsze trochę mnie śmieszy, z perspektywy moich doświadczeń, jak kobiety panikują, bo nie będą mogły zjeść pączka przez trzy tygodnie do porodu. Rób co każe lekarz i nie panikuj. Do porodu masz tuż tuż.