Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uporczywe swedzenie pleców. 18 tydzień ciaży

Polecane posty

Gość gość

Czy was tezz swedziały bardzo plecy w ciąży ? Ja chyba oszaleje, pomozcie dziewczyny. mam wrazenie, jakby stado pchel oblazło moje plecy. Myslałam , ze to brzuch się w ciąży napina i swedzi ale plecy? I do tego w niekonfortowym miejscu gdzie nie dosiegam po prostu. Jakies sprawdzone sposoby? Bede bardzo wdzieczna !

Gość gość
cholestaza ciążowa

Gość gość
Kurwa już wmawiają dziewczynie chorobę. Też tak miałam. Przeszło po kilku tygodniach.

Gość gość
Gorzej jak nie przejdzie. Lepiej zapytać ginekologa na wizycie.

Gość gość
Przejdzie albo nie przejdzie, po co ryzykować? Idź jak najszybciej do lekarza i powiedz mu o tym, to faktycznie może być cholestaza i lepiej to sprawdzić niż później płakać. Jak się nie potwierdzi to tym lepiej, ale trzeba dmuchać na zimne.

Gość gość
Tez mnie swedzialy ale punktowo podeszłam do dermo okazalo się że swedza pieprzyki. Później przeszło

Gość gość
Cholestaza to głównie choroba trzeciego trymestru i dotyczy niewielkiego odsetka ciężarnych. Przez te wasze pisanie tutaj sama zaczęłam mieć schize że ją mam, bo każdy mi to pisał. Swędzenie przeszło,,czasem powraca po kąpieli i wszystko ok. Lekarze od siedmiu boleści.

Gość gość
Tak, bo na tych forach najchetniej by czlowiekowi juz raka wmowili

Gość gość
Akurat plecy to nie jest typowe miejsce dla cholestazy, za to skora jest ogolnie w ciazy bardzo wrazliwa, sklonna do alergii i przesuszen. Ja przerabialam kilka roznych swedzen, od przesuszonej luszczacej sie skory, przez atopowe plamy na dloniach po krostki na calym ciele, jak ugryzienia pchel wlasnie. No i jeszcze swedzenie od psychiki bo sie wlasnie naczytalam o cholestazie i mnie wsciekle wszystko swedzialo dopoki nie zrobilam prob watrobowych, ktore wyszly super oczywiscie. Autorko mnie tez swedza plecy tylko ze ja mam pieprzyki swedzace i te krostki dziwne. Najwiecej mam na brzuchu, plus swedzi od ciazowego pasa od spodni i po prostu czasem bo sie rozciaga. Nogi tez mam rozdrapane po kazdym goleniu. Tak wiec lacze sie w bolu. Wspomnij o tym lekarzowi, moze sie zna cokolwiek, bo moj srednio. Mozesz te proby zrobic dla swietego spokoju.