Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyszla tesciowa a moje dziecko :(

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem z przyszla ... chodzi o nasza corke (16msc) przyjedzie to wyrywa na sile z rak nie moze sie pobawic pochodzic bo nosi na sile nawet jak Mala placze I sie wyrywa bo nie chce :/ caluje ja w usta :/ mowi do niej coreczko :/ albo chodz do mamusi I wyciaga rece do niej (mowiac mamusie ma na mysli siebie).... podczas jej wizyt nie moge dziecka nawet nakarmic ani polozyc spac wykapac nic :/ wyrywa I traktuje jak swoje :/ placze bo chce do mnie albo jesc itp to ta wyrywa I mowi ze placze bo chce do niej a nie do mnie a wie ze ja ja zabiore jej :/... wizyty trwaja nigdy nie krocej niz 6-7h :/... sadza ja na kolana I teksty mamusia nigdy Cie nie odda :/ albo kochasz mnie kochasz powiedz ze kochasz :/... kiedys bylam z mala w szpitalu to podala sie za prawnego jej opiekuna :/... chcialam jechac z dzieckiem na weekend do moich rodzicow a ona jest zazdrosna to przyjezdza do nas na caly weekend byle tylko nie jechac z Mala nigdzie :/ jest zazdrosna nawet o.... zdjecia ;/... wszystkie zawsze nam zabiera mimo ze w domu ma te same :/ byle bysmy my nie mieli :/.... to jest nienormalne :/.... niestety moj narzeczony jest strasznym mamisynkiem co mamusia powie to swiete :/ nie umie sie jej postawic zawsze jej racje przyznaje a jak mnie obraza to mowi ze widocznie zasluzylam :/... rozmowy prosby grozby nic nie daja... przeprasza obiecuje ze sie zmieni po czym na nastepny dzien jest to samo :(... wyprowadzilam sie od niego z dzieckiem zeby przemyslal mowil ze sie zmienil gdy wrocilam tydzien bylo ok po czym znowu to samo :(.... mieszkamy niestety tylko 20km od jego rodzicow wiec wizyty sa czeste :/.... jego matka tez nie rozumie ze nie zycze sobie wizyt (klotnie na kazdym spotkaniu) ma tylko odp ze nie przyjezdza do mnie tylko do syna I corki :/ a gdy jej mowie ze to moje dziecko to ze ona ja traktuje jak swoja I jest jej :/ albo wmawia corce przy nas ze my jej nie kochamy tylko ona :/ albo jak mala byla na wieczor marudna I zmeczona to ta ze chce do niej bo ja nie jestem dla Malej atrakcyjna :/... odciecie od nich nie wypali bo partner jest mamisynkiem :/ a na dodatek jego matka ma klucze do naszego mieszkania (dal jej na wszelki wypadek jakby kiedys przyjechala a nas by nie bylo :/. Chcialam zeby nas odwozil do mojej mamy na czas wizyt ale sie nie zgodzil a ja niestety nie mam prawka. A wychodzenie na spacer na tyle godzin nie wypali nawet jak pojde do kolezanki to oni chociaz I na noc zostana byle Mala wyrywac I jej matkowac :/ ojciec narzeczonego taki sam co ona powie to swiete :/. Jednyny plus ze nie mamy slubu I wychodzi na to ze nasz zwiazek sie skonczy na tym co jest juz teraz... bo chyba to nie ma sensu... czy ktos tu widzi jakies wyjscie z tej chorej sytuacji? Dodam ze jak maja oni przyjechac to ja dostane szalu nie wytrzymuje juz tego psychicznie :(... za zlosliwe komentarze dziekuje nie potrzebuje :).

Gość gość
Na litość Boską z kim ty się związałaś ????

Gość gość
Nagrywaj to p*****lnięte babsko i jej synusia. A potem wyprowadź się, już definitywnie. Podaj ojca dziecka o alimenty, bo pewnie nie będzie chciał płacić dobrowolnie. Odetnij się od tych psycholi, a nagrania przydadzą się, jeśli będą chcieli cię zmusić do widzeń z dzieckiem. Przecież to jest chore, żeby babcia robiła z siebie matkę dziecka, a ojciec nic z tym nie robi i pozwala obrażać swoją kobietę. Odejdź, bo się wykończysz.

Gość gość
Nie wolno całować dziecka w usta!!!! Nie wiesz o tym? Rozumiem,że Ty jako matka dziecka byś to robiła,ale obca kobieta??? To są tysiące bakterii,które mogą znajdować się w jamie ustnej,ślinie. Nie pozwalaj teściowej na to!!! Współczuję takiej teściowej....

Gość gość
Dziecko, ile ty masz lat, że nie potrafisz zapanować nad tą sytuacją? Jakbyś im zrobiła raz i drugi awanturę i pokazała, że sobie nie pozwolisz, to by zaczęli cię szanować, bo by wiedzieli, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać. Nie dość, że związałaś się z debilem, to jeszcze pozwalasz sobie wchodzić na głowę jego rodzinie? wróciłaś czym prędzej po tygodniu i się dziwisz, że nic się nie zmieniło? a postawiłaś warunki? kazałaś choć zabrać klucze mamuni?

Gość gość
Chora baba, ale naprawdę chora baba, ona ma coś z głową. Są takie przypadki, że babcia uroi sobie że to jej dziecko i próbuje wyprzeć (albo w skrajnych przypadkach, pozbyć) się matki dziecka. Musisz sie zacząć albo twardo stawiać i narzucić swoje zasady, albo uciekaj jak najdalej.

Gość gość
Miałam podobną sytuację do Twojej,z tym że my jesteśmy po ślubie i to moja "pełnoprawna" teściowa. Kiedy urodziło nam się dziecko też się do wszystkiego wtrącała,chciała rządzić po swojemu,tysiące debilnych rad(np.że nie warto za długo karmić piersią,bo to sama woda i dziecko się nie najada-a wg.obecnych zaleceń najlepsze jest wyłacznie mleko matki do 6.miesiąca życia). Najazdy do nas i sprawdzanie wszystkiego były na porządku dziennym. Aż powiedziałam DOSYĆ. Przestałam odbierać jej telefony,unikałam kontaktu,a jeśli chciała widzieć się z wnuczką,to mąż brał dziecko i sam jechał do teściów. Pokazałam,że się nie dam i mam spokój z natrętną teściową. Tobie radzę zrobić to samo.

Gość gość
Do nich to nie dociera. Pokazalam jej nawet artykul ze dziecko od pocalunku w usta zmarlo (wirus opryszki) ale zrobila tylko wojne o to I dalej robi to samo a gdy zapytalam czy chce zeby Mala to samo spotkalo to twierdzi ze ona zadnych bakteri nie ma :/ hahaha kazdy ma jakies :/... nikt Malej oprocz niej tak nie caluje nawet ja. Niektorzy probowali ale po tym jak powiedzialam nie to zrozumieli. Partner ma 28lat a mimo tego ze jest samodzielny mieszka na swoim sam sie utrzymuje to slucha matki :/ nawet gdy mala miala 2msc I ustalalismy date chrztu to ten zadzwonil do matki I z nia chcial ustalic zeby jej pasowalo :/.... Nic nie potrafi sam :/ ma dokumenty do wypelnienia zamiast mi dac zebym wypelnila co nie wie to on do mamy jedzie mimo ze umiem to wypelnic :/!!! Rozmowy nie docieraja do niej... gdyz jestesmy poklocone I ona wizyty ustala tylko z synem albo wpada bez zapowiedzi :/.... traktuje mnie jak powietrze albo krzyczy wykloca sie :/ na kazdym kroku powtarza ze do mnie nie przyjezdza ze jej wstyd ze jej syn sie ze mna zwiazal a on stoi I sie smieje ;/... o klucze wojna byla niejednokrotnie lecz on nic zlego w tym nie widzi I sie nie zgadza :/ jej tez mowilam ze ma oddac to krzyk ze to mieszkanie jej syna I on jej dal ze ma prawo itp ;/.... a teraz jest zla dodatkowo ze nie poszlam do pracy bo ona by sie Mala zajela wymyslila ze lepiej bedzie jak Mala zabierze do siebie a my raz na jakis czas w weekend bedziemy przyjezdzac odwiedzac na godzinke lub dwie :/... naprawde nic do niej nie dociera :(... mozna gadac jak do slupa a ona nawet nie odpowie chyba ze krzyczy I obraza. A najgorsze jest to ze na sile dziecko wyrywa :/ np ja mam ja na recach to ta podchodzi I teksty oddaj moje :/ to ja ze nie I chce wyjsc z dzieckiem to ta Mala zlapie za co zdarzy I rwie na sile az Mala sie rozplacze I musze ustapic bo by jej krzywde zrobila :/ chora idiotka :/.... czemu niektore bacie sa takie zaborcze :/ nie rozumieja ze to nie ich dziecko :/ .. jakos inni potrafia przyjechac pobawic sie chwilke pogadac normalnie a ona nie :(.... dodam ze ona jest chora na miastemie I reumatyzm a mimo to wykluca sie ze lepiej to ona sie dzieckiem zajmie ;/

Gość gość
A zasady byly jasne. Wizyty nie czesciej niz co dwa tygodnie oddanie kluczy przestawanie sie sluchac matki na kazdym kroku I postawic sie jej troche a nie cieszyc sie z tego co robi ona :/ I pogadac z matka co ona robi ze wszystko niszczy itp... I co niby ok przepraszal obiecywal ze sie zmieni... wrocilysmy tydziem bylo ok I potem znowi to samo :/

Gość gość
Słuchaj autorko. Tu potrafisz być wygadana i pisać monologi na pół strony i wypunktowaniem kazdej rzeczy, a przychodzi teściowa i w twoim domu rządy przejmuje i co gorsza nawet nad dzieckiem. Masz dwa wyjścia, albo dalej się temu przyglądać, albo pokaż im że masz jaja i to twoje! dziecko. Musisz być stanowcza i jak co to i ostra w słowach i czynach. Np. jak zaczyna całowac dziecko, to mów głośno "nie życzę sobie tego!" i zabierasz jej dzieciaka. Mozesz nawet wyjśc do innego pomieszczenia, albo na spacer. Jak jesteś sama z dzieckiem w domu, zamykaj się od środka, żeby ta ci nie wlazła, niech se dzwoni i puka, miej na to wywalone. Będzie sie wściekać i kłocić, i dobrze, ty rób to samo. A temu twojemu mamisynkowi, to bym też postawiła ultimatum, albo dalej ssie cycusia mamusi, albo zaczyna się zachowywać jak mąż i ojciec.

Gość gość
Na twoim miejscu zawiadomilabym policję o molestowaniu dziecka. Całowanie w usta? Załóż jej jakieś akta, w razie rozstania nie będzie miała prawa do wnoszenia o wizyty z dzieckiem. Ona jest chora psychicznie.

Gość gość
A wie moze ktos czy w razie rozstania moze sadowo ustanowic jakies wizyty dziecka? Czy babcia nie ma praw jesli rodzice stanowia opieke nad dzieckiem?

Gość gość
Dzisiaj probowalam z nia porozmawiac na spokojnie niestety nie dalo sie... skonczylo sie na wielkiej awanturze nie wiadomo o co I na co :/.... z partnerem rowniez sie poklocilam o zachowanie jego I jego matki :/... lecz znowu przepraszal I obiecal ze tym razem juz napewno sie zmieni I nie bedzie mamisynkiem lecz ja mu juz w to nie wierze :(.... dalam mu ostatnia szanse dzis... a jego matce wygarnelam wszystko jeszcze raz. Zobaczymy czy to cos da... bo jak nie to chyba tylko rozstanie zostaje....

Gość gość
No i dobrze, lepiej urawać taki chory kontakt i związek, niż w tym tkwić i się meczyć.

Gość gość
Dziadkowie moga sadownie dostac prawa spotkan z wnukiem. Ale, jesli ponagrywasz te sytuacje, wezmiesz dobrego adwokata, to zaden sad nie da im tych praw, a wrecz przeciwnie, oni dostana zakaz zblizania do ciebie i dziecka. Poszukaj wsrod kancelarii, sa dobrzy adwokaci co czasem podejmuja sie takich spraw "pro bono" jesli kobieta znajduje sie w patowej sytuacji jak ty. Ten twoj mamicyc tez moglby miec ograniczone prawa o co takze powinnas zawalczyc. Ale dziwie ci sie...ze tez pozwalasz tak sie traktowac i jemu i jego matce? No ok, ty to ty, niewazne, chcesz to cierp...ale swiadomie krzywdzisz swoje dziecko pozwalajac im je krzywdzic!!! Bo mamicyc i jego matka sa chorzy psychicznie i niszcza psychike twojego dziecka, a ty jestes wyrodna matka pozwalajac in na to!!!

Gość gość
AUTORKO/:) czy ty/:)chodziłas do szkoły/:) twoja pisownia i te znaki to świadczą o tym że nie potrafisz budować zdań. Ile ty masz lat? bo odnoszę wrażenie że bujasz:D

Gość gość
Autorkonagrywaj jak tu radzą. WlacZ dyktafon i do kieszeni, broń noże na widoku, żeby nie wpadło komuś w Lapsko, albo ustaw na film w aparacie cyfrowym i postaw tak, żeby nie było to widoczne,z obraEm nawet będzie lepsze. Potem wyprowadź. Sie od idioty na długo, tego co nagrasz zrob kopie ocYwiscie, wrzuć na pendrive, Zasięgnij rady adwokata i potem zwróć sie do mamibsynka z pytaniem co uważa, co chce zrobić,

Gość gość
To ja powyżej - jeszcze dodam, ze gdyby mi baba szarpała dziecko, ze musiałabym je puścić, żeby sie np nie uderzyło too ja bym ta k***e rozniósla!!!!!

Gość gość
Dziekuje za dobre rady i slowa :) jednak zlosliwosci nie potrzebuje. Prosilam tylko o rade a nie o glupie dogryzanie... szkoda ze dziadkowie moga sadownie ustalic kontakty z wnuczka :( no cuz... postanowilam ponagrywac kilka spotkan zeby miec dowod w razie rozstania zeby nie mogla sie z Mala widywac.

Gość gość
CÓŻ!!!!!

Gość gość
Autorko a czemu używasz dużej litery pisząc o córce "Małą" ona nie ma swojego imienia?

Gość gość
A co to za roznica jakie ma imie... moze byc ania hania itp to bez roznicy jest dlatego Mala :).. Nie pisze jak ja mam itp to czemu mam pisac jak ona ma. To nieistotne w tej sprawie. Problemem jest "tesciowa" nie imie mojego dziecka.

Gość gość
Autorko Czytając swoją wypowiedź Przypomniała mi się historia którą oglądałam na ID Discovery ,co prawda wydarzyło to się w USA ..kobieta z mężem i córką mieszkała razem z teściami w dużym domu, później okazało się że mąż ją zdradza i ona wniosła o rozwód ,tym bardziej że mąż chciał być z tamtą kobietą,teściowie bali sie ze stracą kontakt z wnuczką bo kobieta zamierzała wyprowadzić się z córeczką.Wtedy teściowie... zamordowali ją ,po to by uzyskać prawną opiekę nad wnuczką. Na policji podali że synowa zaginęła,jednak śledczy nie dali temu wiary i odkryli jej ciało w piwnicy w skrzyni:-( jej mąż został uniewinniony ponieważ nawet nie wiedział o zamiarach swoich rodziców.

Gość gość
Ten przygłup co chwila zakłada temat o teściowej, prowo lub choroba psychiczna, nie karmcie trolla.

Gość gość
Po wypowiedz goscia z 12:05 widac ze te forum to robi sie dno.. ktos pyta o rade a jakies cymbaly potrafia tylko krytykowac... chyba ze jestes taka sama tesciowka zazdrosna I zaborcza I dlatego bronisz haha zalosne... dzieki za dobre rady I zegam ;)