Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę bardzo płodnym kobietom

Polecane posty

Gość gość

Zawsze chciałam mieć 4 dzieci.O pierwszą ciążę starałam się ponad 2 lata, to samo o drugą. W trzecią ciążę zaszłam w 1 cyklu starań, a teraz od roku usiłuję zajść w czwartą. Termin miesiączki mam w niedzielę i już czuję, że nadejdzie i znów się nie udało. A czas leci, w tym roku kończę 32 lata a mąż 42. Możecie mnie hejtować ale bardzo chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. Jest tu ktoś z podobnym instynktem macierzyńskim? Za komentarze typu 500 plus dziękuję.

Gość gość
Autorko masz dopiero 32 lata a twój mąż 42 ,ja ci powiem że miesiąc temu skończyłam 40 lat ,mój mąż w październiku będzie miał 46 i od maja zaczynamy starania o piąte dziecko:)

Gość gość
10.01 fajnie wiedzieć że nie jestem sama :) Moje koleżanki mają jedno, góra dwoje dzieci i wiecznie narzekają i mówią, że za nic nie chciałyby więcej. Czuję się jak dziwoląg.

Gość gość
Autorko, ja się starałam o trzecie mam 31lat. Udało się w trzecim cyklu, jestem w 8tc. też się czułam jak na @ i to tak do 6tc:-) nic straconego. Trzymam kciuki.

Gość gość
10.17 Dziękuję, mam jeszcze odrobinę nadziei ale znając życie nic z tego nie będzie. Szczęśliwego rozwiązania życzę :)

Gość gość
gość dziś Dziękuję, mam nadzieję że wam się uda, jeśli nie w tym to w następnym. Trzymam kciuki. Ps. też chce mieć czwóreczkę:-)

Gość gość
O pierwsze dziecko staraliśmy się 2 lata, drugie jakimś cudem udało się w 2 - gim cyklu, a teraz i trzecie maleństwo już 7 miesięcy bezskutecznie; (

Gość gość
Ale z czym masz problem ? Masz dzieci i napewno w kolejna ciążę tez zajdziesz. Ja mam tylko jedno dziecko. Drugie stracilam w zaawansowanej ciazy. I od tamtej pory minely 4 lata, a ja nadal nie mogę zajść w kolejna ciążę. Zawsze chcialam mieć 3 dzieci, i myslalam, ze uda sie bez wiekszych problemów. A tu nie dosc, ze przezylam dramat, utrate dziecka, to jeszcze sie nie udaje. Ale coz, zycie. Nie kazdemu pisana jest gromadka dzieci. Ciesz sie naprawdę, ze masz te dzieci i nie wyszukuj problemu.

Gość gość
11.49 oczywiście że się cieszę. Mam nadzieję że i Ty urodzisz tyle zdrowych dzieci, ile tylko będziecie chcieć. Teraz jestem na placu zabaw z najmłodszym synkiem i właśnie przyszła pani z 2 dzieci w zaawansowanej ciąży i papierosem..

Gość gość
Ja Tobie również zycze kolejnego dzidziusia i bezproblemowej ciąży. :)

Gość gość
Cztery ciąże w 1 cyklu starań, ale trzecia zakończona poronieniem.

Gość gość
Uwierz mi ze nie chciałabyś być tak plodna jak ja. Owszem 3 dzieci planowanych wszystkie poczęte w pierwszym cyklu starań. Ale owulacje miałam już 2 tyg po porodzie mimo karmienia piersią oraz jedna nieplanowana ciąża przy wkladce zakończona poronieniem najprawdopodobniej była pozamaciczna. Potrafię mieć 2 owulacje w jednym cyklu. Nie ma dla mnie skutecznego zabezpieczenia. Wiesz o ciąże starasz się raz na jakiś czas a ze wzmożona plodnoscia żyjesz cały czas. Uwierz nie ma co zazdrościć. Zwłaszcza ze z tego co piszesz to udaje ci się tylko ze dłużej to trwa. Powodzenia

Gość gość
Nie ma czegoś takiego jak dwie owulacje w jednym cyklu

Wiem , że się łatwo mówi ale musisz po prostu wrzucić na luz . Jeśli będzie się mniej denerwować całą sytuacją to na pewno wam wyjdzie ! Tak to już jest , że jeśli czegoś bardzo chcemy , to czasami los płata nam figle . Sama coś Wiem o tym - może nie w aspekcie macierzyństwa , ale tak generalnie jest w każdej dziedzinie życia . także jeśli będziesz mało denerwować się to wtedy jest większa szansa że wszystko pójdzie zgodnie z planem . Życzę ci wszystkiego najlepszego i dawaj znać co tam u ciebie!

Gość dobra maciora
Aby kobieta była płodna,musi się zgłosić do agencji gdzie są świadczone usługi samców rozpłodowych.Są to panowie którzy masowo zapładniają kobiety ,nie za darmo i mają bardzo dobrej jakości sperme. Trzeba sprawdzić,czy przez internet nie można zamówić wizyty w domu.Samcowie rozpłodowi na wiosnę mają bardzo dużo zleceń i trzeba rezerwować termin wizyty na miesiąc na przód

Gość gość
Gość 14.15 miałam monitoring cyklu i zdazaja mi się podwójne owulacje. Jedna w połowie cyklu tak jak powinna a druga w fazie luteinalnej. Jedyne czego nie są się sprawdzić to tylko tego czy obie komórki są tak samo zdolne do zapłodnienia bo hormony pracują tak jak powinny czyli zgodnie z fazami. Także jeśli nie miałaś z tym doczynienia to nie pisz mądrości typu ze nie ma czegoś takiego bo owszem jest ale niesamowicie zadki przypadek. Tak samo nie jest do końca zbadany fakt blzniakow jednojajowych gdzie jedna komorka jest zapladniana przez jeden plemnik albo dlaczego nie zadzialala bariera komorkowa i po dostaniu jednego plemnika wposcila drugiego sa tylko przypuszczenia czemu się tak dzieje.

Gość gość
Przykre jest to co piszesz. masz trójkę dzieci i uważasz że nie jesteś płodna bo nie masz czwartego. to wyobraź sobie, że są takie kobiety, które mimo tego że przesuwają góry nie będą miały żadnego. Więcej pokory i wdzięczności za to co masz.

Gość gość
Tu autorka. Jestem wdzięczna losowi za moje dzieci. Ale czy nie wolno mi chcieć więcej? Z całego serca współczuję kobietom, które nie mają dzieci a bardzo tego pragną. I zazdroszczę tym, które łatwo zachodzą w ciążę (no może oprócz Pani wyżej z podwójną owulacją ;) ), ale bez zawiści, nie życzę nikomu źle.

Gość gość
Ja co prawda mam jedno dziecko (10 miesięcy), jak tylko synek skończy rok,będziemy starali się o 2 dziecko. I na dwójce nie poprzestanę. Chce tak jak Ty mieć 4 dzieci ;)

Gość gość
współczuję , kto chciałby 4 dziecki :( załamka

Gość gość
Bliźnięta jednojajowe to jest zupełnie co innego, są zapładniane jednym plemnikiem a później to jajeczko dzieli się na 2.

Gość gość
Ja też jestem w szoku jak tutaj na kafe czytam że niektóre kobiety chcą mieć czworo czy pięcioro dzieci :-O zawsze myślałam że dzieci z rodzin wielodzietnych pochodzą z wpadek,a jednak myliłam się...

Gość gość
Zdarzaja sie podwojne owulacje. Ja taka mialam, dwa pecherzyki tylko ze w jednym nic nie bylo a w drugim zarodek.

Gość gość
Gość 18.16 cofnij się na lekcję biologii bo głupoty piszesz. Jedno jajeczko dzieli się na dwa i dlatego? Buahaha. Bliźniaki jednojajowe to błąd w pierwszym podziale mitotycznym. A różnicowanie komórek na tarczki zarodkowe kosmowki i owodnie jest dopiero przy podziale mejotycznym. A co do tego ze jeden plemnik zaoladnia to fakt ale tak jak tam ktoś wyżej napisał mogą też jedna komórkę zaplodnic dwa plemniki.

Gość gość
Możesz chcieć więcej, ale nie pisz, że zazdrościsz płodnym kobietom, bo ty też jesteś płodna i to nawet bardzo jak wynika z opisu. Po prostu trzeba mieć empatię. Napisz, że chciałabyś więcej i tyle. To nie powód do zazdrości tylko do modlitwy i zawierzenia, że Bóg obdaruje Cię jeszcze jednym, jeśli o to prosisz.

Gość gość
Autorko ale z ciebie wredna zolza. Masz 3 dzieci i taki temat zakladasz? Niektore pary nie maja wcale dzieci a ty jeczysz bo nie mozesz zajsc w 4 ciążę? Zero pokory...

Gość gość
Dla mnie to też niestety kompletny brak pokory i zrozumienia sytuacji innych.

Gość gość
ojtam brak pokory, zawsze mnie wkurzają teksty że jak ktoś już ma gorzej to ja nie mogę chcieć dla siebie lepiej i nie mogę o tym głośno mowić. To moze te co nie mogą mieć dzieci nie powinny narzekać bo np kobiety w obozie koncentracyjnym miały jeszcze gorzej

Gość gość
Dzieci trzeba dobrze wychować, wykształcić i zapewnić dobry start w życiu a nie tylko hodować, są bo są, nakarmić, byle jak ubrać i juz. A potem będą mieli pretensje, że inny to ma to i tamto a oni nie. Dzieci z rodzin wielodzietnych zawsze mają gorzej.

Gość gość
Chodzi tylko o wyczucie.