Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga urodzeniiwa pierwszego a drugiego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Syn miał 3200 i 49 cm i urodził się 4 dni po terminie. Mam nadzieje ze teraz córka będzie podobnych gabarytów. Jak u was było?

Gość gość
Był już taki temat i to całkiem niedawno. Poszukaj sobie

Gość gość
Pierwszy synek 6 dni po terminie - 3900 i 57. Drugi synek 5 dni przed terminem - 4100 i 59.

Gość gość
Pierwsze dziecko 4220 g i 56 cm, urodzone tydzień po terminie, cc. Drugie dziecko 1350 g i 38 cm, urodzone w 32 tygodniu. Więc nie ma reguły

Gość gość
Napewno nie ma reguły 1 dziecko córka urodzona 42tc 3550g 57cm 2 dziecko syn urodzony 39tc 4840g 62cm Różnica ogromna:-) Ważne,ze sa zdrowe.

Gość gość
Pierwsze dziecko 4220 g i 56 cm, urodzone tydzień po terminie, cc. Drugie dziecko 1350 g i 38 cm, urodzone w 32 tygodniu. Więc nie ma reguły xxxx Inteligencją nie grzeszysz... No trudno, by w tym przypadku mówić o regule, skoro Twoje dzieci urodziły się z prawie 9 tygodniową różnicą porodu. Co tu w ogóle porównywać??? Boszzzzz... głupich nie sieją.

Gość gość
1 dziecko 36 tydz. - 2500 2 dziecko 36 tydz + 3600

Gość gość
Pierwszy syn 40 tc waga 4210 g i 58 cm, druga córka 40tc waga 3950 g i 57 cm , wiec roznica nieznaczna.

Gość gość
U mnie córa 41 tc 3300 i 55 cm a syn 40 tc i 3310 a 54 cm.

Gość gość
jeżeli pierwszym dzieckiem był syn, a drugim jest córka i urodzą się w podobnym czasie względem terminu, to masz szansę, że gabarytowo będą podobni. Gdy dzieci są tej samej płci, z reguły drugie jest większe. Gdy pierwsza jest dziewczynka, a drugi chłopiec - jest spore prawdopodobieństwo, że będzie większy. u mnie pierwsza była córka, 38 tyd. 2800 g drugi był syn, 38 tyd. 3400 g

Gość gość
u mnie 1 - 3520, 52 cm, 40 tydzień 2 - 3720, 56 cm, 39 tydzień ni mo reguły

Gość gość
Póki co to wiedzę ze drugie jest zazwyczaj większe. Mieszkam w UK, tutaj nie szacuja wagi dziecka przy urodzeniu za pomocą usg, a rodze SN i mam nadzieje ze córka nie będzie wielka.

Gość gość
1. Córka 42 tc 3600 i 55 2. Syn 40 tc 3580 i 54 3. Córka 41 tc 3560 i 56 Jak widać różnice znikome u nas

Gość gość
Pierwsza córka - 56 cm i 3,650. Druga córka - 58 cm i 3,850. Obydwie urodzone siłami natury 5 dni przed terminem.

Gość gość
Pierwsza córka- tydzień przed terminem 50 cm i 2400 gram - hypotroficzka mi się trafiła;) Druga córka- tydzień przed terminem 53 cm i 3090 gram Na usg i u jednej i u drugiej wychodziła o wiele większa waga. Straszono mnie ze druga córka będzie ważyła 4 kg do porodu, a się okazało że to zwykłe brednie. A ja się strachu najadłam bo nie chciałam urodzić giganta :/

Gość gość
Pierwsza córka- tydzień przed terminem 50 cm i 2400 gram - hypotroficzka mi się trafiła;) Druga córka- tydzień przed terminem 53 cm i 3090 gram Na usg i u jednej i u drugiej wychodziła o wiele większa waga. Straszono mnie ze druga córka będzie ważyła 4 kg do porodu, a się okazało że to zwykłe brednie. A ja się strachu najadłam bo nie chciałam urodzić giganta :/

Gość gość
1 córka 40tc 3750 ,54cm Syn 42 tc 3250,54 cm Córka 39 tc. 3450, 54 cm

Gość gość
1.syn 37 tydz. 3100 2.córka 39 tydz. 2900

Pierwsze dziecko 4 dni przed terminem - 2950g i 49 cm Drugie dziecko 9 dni po terminie - 2950g i 47 cm

Gość gość
Pierwszy syn 3,720 drugi 3,750. Pierwszy dzien przed terminem, drugi dwa :D

Gość gość
U mnie syn 3670g i 53cm a córka 4200g i 59cm. Oboje 41 tydzień.

Gość gość
Syn ,40 tc. 3.990 Córka ,39 tc. 3.550