Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam brac z nim ślub...cyz tosię opłaca pytanie o alimenty

Polecane posty

Gość gość

Jestem po rozwodzie, facet płaci na mnie i dzieci 2100 zł miesięcznie. Czy to prawda że jeżeli wezme ślub to strace alimenty na siebie? Jezeli tak to nie opłaca mi się brać ślubu bo alimenty mam 700 zł na siebie. Czy moge jakoś inaczej to załatwić?

Gość gość
Oczywiście ze stracisz alimenty na siebie, twoj slub to jest obecnie jedyny sposób by twoj były mąż nie musiał płacić na pasozyta, ale co się przejmujesz za jakiś czas rozwiedziesz się z drugim i tego podasz

Gość gość
Po co ślub niech frajer płaci a wy sobie z tego żyjcie.

Gość gość
Inaczej sie zapytam - czy on moze wystapic o zakaz placenia alimentow na mnie jezeli wyjde za maz?

Gość gość
Nie musi wystepowac o to. Jego obowiazek alimentacyjny wzgkedem Ciebie wygasa w momencie Twojego zamazpojscia. Capito?

Gość gość
Ok, czyli wstrzymamy się ze ślub w takim razie, dzieki

Gość gość
Współczuję twojemu byłemu mężowi, a twój nowy chłop to frajer bez godności.

Gość gość
tez współczuje twojemu byłemu.. nie wstyd ci dorosła kobieta a ciągnie kasę od byłego męża.. dziecko to co innego ale z jakiej racji alimenty na ciebie? rąk nie masz czy boisz się je zbrudzić idąc do pracy... masakra.. nie wiem jak to działa ale i tak powinni ci już odebrac alimenty skoro żyjesz z innym facetem i mozesz isc do pracy

Gość gość
Wystarczy, ze Twój maz udowodni, ze jesteś teraz w związku i juz nie bedzie musiał płacić alimentów a to trudne nie bedzie jeżeli mieszkasz razem z partnerem. I jeżeli poprawi Ci sie sytuacja materialna tez nie bedzie musiał płacić.

Gość gość
bardzo dobrze robisz!! jak byly mezulek placi na zone to znaczy ze rozwod byl ewidentnie z jego winy!! zniszczyl zycie jej i dzieciom! niech placi frajjer!

Gość gość
Ona też mu zniszczyła życie więc ani złotówki na frajerkę.

Gość gość
a dlaczego wpolczujecie byłemu autorki ? juz sie znalazły obraczynie susiaczkow skoro płaci na nia alimenty tzn ze jest winny rozpadu małżeństwa

Gość gość
"gość dziś tez współczuje twojemu byłemu.. nie wstyd ci dorosła kobieta a ciągnie kasę od byłego męża.. dziecko to co innego ale z jakiej racji alimenty na ciebie?" no moze z takiej ze jest winny rozpadu małżeństwa ? bardzo dobrze ze placi bedzie mial nauczke