Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

związek a wypady z koleżankami

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, jak to u Was jest, bo już sama nie wiem, czy ja jestem nienormalna i mam spaczony poglad. Sprawa wygląda tak - jestem w związku kilkunastoletnim z facetem i dogadujemy się dobrze, jeździmy razem na urlopy przynajmniej 5-7 dni dwa razy w roku, czasem w PL czasem gdzieś zagranicą. Mam koleżanki z którymi się przyjaźnię od lat i lubimy czasem gdzieś pojechać , 4-5 dziewczyn (albo raczej kobiet ;) ) i spędzić czas razem po babsku. Nie zdarza się to często, raczej tak raz na 2 lata. Ja niestety przeważnie muszę odmawiać takie dłuższe kilkudniowe wyjazdy, gdyż mój facet krzywo patrzy, jest zazdrosny i myśli że my tam nie wiadomo po co jedziemy. Wśród moich koleżanek są zarówno singielki, jak i mężatki (kilka lat po ślubie). , które nie maja tego problemu co ja . Te wyjazdy, jak wspomniałam, nie są częste, bo też czasu nie mamy aż tak dużo wolnego. Jeździmy głównie rekreacyjnie, pochodzić po lasach, górach, pozwiedzać i wieczorami pogadać przy winku i piwku o babskich sprawach. Nie poznajemy tam żadnych mężczyzn , bo nie o to chodzi. Wiem, że nie jestem jedyna, która będąc w związku też jeździ na takie wypady z koleżankami, znam inne kobiety, dojrzałe, które też oprócz wyjazdów ze swoimi partnerami, jadą czasem gdzieś na kilka dni z koleżankami. Moje pytanie brzmi - czy to nie jest normalne, że kobieta w związku, jak ja, czasem też chce pojechać gdzieś z koleżankami rekreacyjnie ? Czy to jest tak, że już zawsze powinnam wszędzie jeździć tylko z partnerem ? Wiem , że to sprawa do dogadania się pomiędzy stronami, ale widzę, że ludzie różnie robią i będąc w udanych związkach (bo o takich mówimy, a nie o związkach, które się sypią) jeżdża nie tylko z partnerem, ale i czasem osobno ze znajomymi i nikt nie widzi w tym nic zdrożnego. Z drugiej strony znam też pary, gdzie jedna ze stron jest bardzo zaborcza i gdy partnerka wychodzi do sklepu to ma po drodze 10 telefonów, co uważam jest chore. Jak uważacie i czy macie podobny problem z wyjazdami ze znajomymi bez partnera ? Czy może nie macie takich potrzeba jeżdżenia i tylko z partnerem jeździcie ?

Gość gość
Kilkunastoletnim?? Dla mnie to nie jest normalne.

Gość gość
Jesteś wolnym człowiekiem,więc nie daj się tak tłamsić zazdrośnikowi.Jestem już starszę stażem i wiekiem mężatką i trzeba sobie męża czy partnera wychować albo po prostu się dogadać.Jeżdżę z koleżankami na kilkudniowe wypady,wycieczki a nawet byłam kilka razy z koleżanką na urlopie. Takie krótkie rozstania też dobrze wpływają na związek-chyba,że ktoś jest chorobliwie zazdrosny....

Gość gość
Nie wyobrażam sobie takiej ingerencji i postępowania,bo facet jest zazdrosny jak nie ma o co!Dusiłabym się w takim związku.

Gość gość
Taki zazdrosny a zenic sie nie chce, co?

Gość gość
Ty szmato