Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mati_kucharz

Dziewczyny potrzebuję porady kulinarnej

Polecane posty

Gość Mati_kucharz

Rodzina zaprosiła mnie na święta, a ja nie szczęśnie odpaliłem, że upiekę jakieś ciasto na święta, a jako stary kawaler :P w ogóle nie mam pojęcia o gotowaniu(czasem zrobię jakąś zupę czy ryż, makaron) znacie jakiś prostu i wyjątkowy przepis dla początkującego kucharza :P?

Gość gość
idz do sklepu i kup. To jest wyjście dla ciebie.

Gość gość
On nie jest moim pierwszym ani drugim, trzecim kanałem, wcześniej zupełnie hobbystycznie publikowałem krótkie angielskojęzyczne skecze, jak także pojawiałem się w domach kolegów. Było to czysto hobbystyczne, i z takim też zamierzeniem powstał kanał który teraz jakimś trafem ogląda ponad 1 300 tysięcy osób. Zmieniło to trochę sposób w jaki podchodzę do publikowania materiałów (staram się być bardziej systematyczny dobry miły serdeczny ciepły słodki kochający ), ale ważne jest też dla mnie żeby to podobało się także mi.

Gość gość
Jest takie bardzo proste i pyszne ciasto: kupujesz dużo zwykłych herbatników (takich kwadratowych z ząbkami, najlepiej dość twardych), układasz na prostokątnej blasze, przekładasz budyniem śmietankowym, znowu układasz warstwę herbatników, na to kajmak z puszki (z Gostynina, a nie jakieś podróbki innych firm) i na to wszystko warstwa herbatników. Lekko dociskasz i wstawiasz na noc do lodówki. Brzmi prostacko i niedbale, ale smak rekompensuje wszystko :) Potrafię zjeść pół blaszki w jeden dzień.

Gość Mati_kucharz
z herbatnikami fajny pomysł, kiedyś jadłem coś podobnego tylko kupiłem już palatę jajaek i chciałem coś z jajkami tzn ciasto na jajkach wiem,że się kręci mikserem z cukrem i coś z tego wychodzi :P

Gość gość
Autorze albo coś takiego jak sernik na zimno. Blacha, na dnie układasz biszkopty, na to wlewasz masę (galaretka ubita z serkiem homogenizowanym - to coś w smaku jak ptasie mleczko) a na góre mozesz położyć kawałki truskawek, albo innych owoców, bita smietana do ozdoby.

Gość gość
Na początek odradzam ciasta oparte na pianie z jajek, biszkopty itd. Trzeba wprawy, żeby to wszystko nie opadło i wyszło g... Jeśli już koniecznie z jajkiem, to może np. jakiś prosty placek z proszkiem do pieczenia? W internecie jest sporo przepisów.

Gość Mati_kucharz
dziękuję wszystkim za porady może faktycznie te naleśniki, jednak spróbuję coś na biszkopcie wiele lat temu robiłem coś takiego i chyba urosło :P