Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dziewczyna moze dokonac aborcji wbrew mojej woli ?

Polecane posty

Gość gość

Ja sie na to nie zgodzę, chce to dziecko wychowac, nawet bez niej. Jak ja powstrzymac ? Boje sie ze zrobi to za moimi plecami.

Gość gość
Na policję zgłoś. Zresztą gdybym miała takiego faceta to za jego plecami bym to zrobiła bo to moje ciało i nie muszę się godzić na popsucie go i później nie przespane noce i inne gowna

Gość gość
Oczywiście,że może. To jest jej decyzja. Możesz próbować ją przekonać do swojego zdania,ale jeśli się zdecydowała,to nie masz nic do powiedzenia. To,że ty jej powiesz,że będziesz się dzieckiem zajmował i przejmiesz ciężar obowiązków nad nim nie znaczy,że nagle ci się nie odwidzi...to ona będzie w ciąży,będzie rodzić w wielkich bólach,potem dość ciężki czas noworodkowy i w zasadzie później też nie jest lekko. Nie zagwarantujesz jej,że na 100% temu podołasz. A niestety w razie twojej słabości, ona zostanie z tym wszystkim sama,mimo że tego wcale nie chciała. Jeśli jesteś odpowiedzialny i pewny,że dasz radę z dzieckiem,to porozmawiaj z nią poważnie o tym. Ale nie dziw się,jeśli będzie nieufna i negatywnie nastawiona - w końcu prędzej czy później ,to i tak ona będzie na przegranej pozycji. Ty zawsze możesz dać nogę,zrzec się,powiedzieć,że cię to przerosło...ona już nie.

Gość gość
Zaproponuj jej, żeby zrzekła się praw do dziecka, a ty przejmiesz opiekę i nie będziesz nic od niej chciał, ani alimentów ani żeby widywała dziecko. Ona rodzi, ty zabierasz dzieciaka i znikacie z jej życia. Może się zgodzi.

Gość gość
A może ona poprostu nie chce psuć swojego ciała ciaza i rodzic w bólu i wszystkie dolegliwości ciążowe przechodzić. Kobieta to nie inkubator chce to urodzi nie to nie a ty nie masz nic do gadania

Gość gość
Kuzwa jakby tego nie chciała to by uprawiała seks w prezerwatywie i dodatkowo brała tabletki albo w ogóle by zajeła się szydełkowaniem, a nie seksem.

Gość gość
Oczywiście ze masz coś do powiedzenia i mówię to jako młoda kobieta , aborcja na życzenie jest w polsce nie legalna zgłoś na policję ze jest w ciąży może ja będą mieli na oku albo przynajmniej doktorek skrobacz pójdzie siedzieć

Gość gość
No tak, kobieta ma prawo decydować, a facet ma g****o do gadania. A jak facet nie chce dziecka, a kobieta postanowi urodzić, to nikt się go nie pyta, czy chciał czy nie, tylko musi płacić alimenty. Przez 18 lat, albo i dłużej. I wtedy nikt nie mówi, że facet to nie bankomat. Takie to równouprawnienie. To nie wina mężczyzn, że nie mogą rodzić.

Gość gość
A te argumenty o psuciu sobie ciała sa żałosne , większość Polek już przed ciążą ma rozstępy i cellulit nie mowiac o ulanym cielsku i brzydkiej twarzy i mowie to jako kobieta , znam kobiete po 3 ciazach która wygląda jak miss a znam takie które w żadnej ciąży nie były a im sadlo wisi jak u świni za przeproszeniem

Gość gość
Aborcja jest legalna w innych krajach i tutaj nawet jak ktoś będzie wiedział że była w ciąży to nic nie zrobią bo jeśli się dokona aborcji na terytorium państwa gdzie jest to legalne to tutaj nie ma żadnych sankcji karnych z tego powodu. Także siła na badanie cipki nie zaciągnie a nikt oprócz lekarza nie może stwierdzić czy jest w ciąży czy nie a tym bardziej policja bo zawsze może powiedzieć że się pomyliła i miesiączki dostała. Pozdro.

Gość gość
13.18 nie mówię już tu tylko i wyłącznie o rozstępach ale są różne dolegliwości po ciąży typu nie trzymanie moczu hemoroidy po cesarce brzydka blizna czasem nawet nie goi się tak jak powinna są komplikacje. Bol kręgosłupa itp itd

Gość gość
Tak a teraz będziecie robić z ciąży ciężka chorobę ;) moja babcia urodziła 8 dzieci i kobieta zdrowa jak byk z niej była , teraz robicir z siebie Bóg wie jakie delikatne , ps aborcja to powód do wstydu nie dumy najniższy wskaźnik aborcji maja niemcy i Holandia a najwyższy Rosja i Ukraina co świadczy o tym ze zacofane nie odpowiedzialne kobiety sie skrobia które nie powinny zaczynać współżycia bo mają kielbie we łbie

Gość gość
Nikt jej nie będzie pytać o ojca niestety. Ale faktycznie zgłoś to na policję, w końcu to poważne przestępstwo, może to ją wyhamuje...To nie jej brzuch tylko Twoje dziecko...

Gość gość
Nie nie może bez względu czy Ty się zgadzasz czy nie, jest prawo, jeśli to zrobi odpowie, zresztą i tak już ją znajdziemy.

Gość gość
Za nic nie odpowie mam znajoma która skrobala w Czechach i do dziś za nic nie odpowiedziała

Gość gość
Przecież według polskiego prawa nie karze się kobiety, która dokonała aborcji, tylko lekarza, który ją wykonał, ewentualnie osoby, które do tego namawiały kobietę, albo jej w tym pomogły.

Gość gość
Ale ja nie zmienię zdania, i nie odwidzi mi się. Mam 28 lat, pracę, utrzymam dziecko i ją. To była wpadka, ale to nie znaczy, ze aborcja jest jedynym wyjściem. Nie moge sie pogodzic z tym, co ona chce zrobić. To tez moje dziecko.

Gość gość
Nie chce isc do lekarza. W poniedzialek odebrala wynik badania z krwi, wiec jest to pewne ze ciaza jest.

Gość gość
czego ty nie rozumiesz? ona nie chce mieć dzieci. wpadka jak widzisz to szast prast - w każdej chwili możesz sobie trzasnać inną wpadke albo i 10 jak jesteś takim miłośnikiem dzieci. odpowiadajac na temat: NIE MOŻESZ ZMUSZAĆ JEJ DO URODZENIA WBREW JEJ WOLI.

Gość gość
Ciekawe, ze to nie dziala w druga strone. Jak facet nie chce dziecka, to i tak placic musi, bo baba chciala urodzić. Zawsze powtarzam, ze babska to k******, a dzieci rodza wylacznie dla wlasnych korzysci.

Gość gość
Nie jestem miłośnikiem dzieci, dziecko to nie rzecz,ale czy tak trudno zrozumieć, ze nie chcę tez zeby zabijala nasze dziecko i nie mam zamiaru patrzec i sie z tego cieszyc ?

Gość gość
Myślę że to prowo...

Gość gość
to po wuj jej rozbiłeś dziecko jak nie było jej zgody

Gość gość
Przeciez piszę, ze to byla wpadka.

Gość gość
Tak ale jeśli czeski lekarz wykonuje w Czechach aborcji to prawo polskie na niego nie działa bo on w swoim kraju robi to bo może tam nie ma zakazu.

Gość gość
Więc żadna ze stron nie poniesie żadnych sankcji karnych proste

Gość gość
Albo prowo, albo dziewczyna jest głupia jak but. Po co mówiła autorowi o ciąży, skoro nie chce urodzić?

Gość gość
Mówiła mi po to, zebym jej to sfinansowal...

Gość gość
To sfinansuj

Gość gość
Nie sfinansuje, bo sie na to nie godze.