Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie powinnam mieć dzieci bo jestem obciążona genetycznie chorobami

Polecane posty

Gość gość

m.in wszyscy w mojej rodzinie mają nadciśnienie (nie z otyłosci, po prostu przyczyna nieznana) i problemy z reumatyzmem ja tez mam nadcisnienie mimo ze zdrowo sie odzywiam i co ? 140/90

Gość gość
A jaka jest długość życia w twojej rodzinie czyli czy twoi krewni nie umierają przedwcześnie?

Gość gość
o dziwo żyją dlugo ale są schorowani, choroby wyskakują po 70tce, babcia żyła do 94 lat mimo ze ledwo widziala na oczy i korzystała z balkonika

Gość gość
140/90 nie musi oznaczać od razu nadciśnienia, podobnie jest z temperaturą ciała niektórzy mają 36,6 a dla niektórych 37C lub ciut więcej, to norma. U osób bardzo szczupłych z natury dosyć często występuje wyższe ciśnienie, podwyższona temperatura i szybszy puls ze względu na szybsza przemianę materii.

Gość gość
A czy z powodu tego ciśnienia coś ci dolega? Źle się czujesz? Miewasz migreny, zawroty głowy, szumi ci w uszach? Jeśli nie, to znaczy że taki twój urok i nie masz się czym przejmować.

Gość gość
wbrew pozorom gorsze jest podwyzszone to drugie ciśnienie, dolne, ono niszczy narządzy wewnętrzne, ono jest podwyzszone przez chroniczny stres, nerwice ja gdy zaczęlam brac lek na depresje to po kilku dniach gwałtownie spadło mi ciśnienie i teraz mam regularnie 100-120 na 60-70 a wczesniej od 120-150 na 80-100