Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Karamara

Ciąża w pierwszym cyklu po poronieniu.

Polecane posty

Gość gość Karamara

Przeszłam zabieg w połowie marca, przed świętami na kontroli było wszystko ok oprócz torbieli po niepękniętym pęcherzyku graafa. Endometrium 5 mm w 28 dc. Okres dostałam 31 dc. Lekarka powiedziała że po okresie mogę się starać bo torbiel powinna się wchłonąć. I tu pytanie co jeśli ta torbiel się nie wchłonie? Czy endometrium po okresie się odbuduje? (czytałam że przed @ powinno być grubsze) Wizytę mam dopiero po dniach płodnych bo lekarka jest na urlopie. Słyszalam zalecenia gin odnośnie czekania 3-6 cykli. Moja lekarka uważa że skoro fizycznie jest OK a psychicznie czuje się na siłach to mogę próbować.

Gość gość
Ja byłam na wizycie kilka miesięcy temu i lekarz powiedział że na jajnikach mam małe torbielki, powiedział że to nie jest groźne. Tylko, że zamierzamy się starać o dziecko, a czytałam na różnych forach że te torbielki to są niepęknięte pęcherzyki Graafa, czyli miałam cykle bezowulacyjne....I pewnie nadal mam :(

Gość gość Karamara
Tak wiem,zaraz po łyżeczkowaniu może nie wystąpić owulacja, to normalne. Ja się zastanawiam nad wpływem tej torbieli na ewentualną ciążę.