Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weronika2225

filologia niemiecka

Polecane posty

Gość Weronika2225

Jak wygląda rekrutacja na studiach dziennych, na Uniwersytecie Pedagogicznym, skoro istnieje też możliwość rozpoczęcia germanistyki od podstaw? Można sobie wybrać w jakiej grupie się studiuje (tej zaawansowanej lub od podstaw) czy jest się automatycznie przydzielanym pod kątem wyników?

Gość gość
Studiowanie bezrobocia jest super xd ja znam niemiecki płynnie ale w życiu bym go nie studiował , ludzie bo azjatyckich językach maja problem z pracą a Ty dostaniesz robotę po takiej slabiznie ?

Gość gość
Już ci rano odpisywałam, ale widzę, ze dalej spamujesz. Jeśli już zamierzasz iść, to nie sadze, żeby losowo przydzielali, skoro ktoś chce od podstaw, a ktoś zaawansowanie. Po drugie - nie wiem jak miałaby wyglądać nauka od podstaw, ale jak nazwać osobę, która na studiach uczy się języka od zera (czyli to wyglada jak nauka np w 1 klasie gin??? Nie wiem - pytam). Po trzecie - powtórzę to, co już pisałam w twoim poprzednim temacie - wiem, ze ludzie idący na filologie są już mocno obeznani z językiem, mówią praktycznie płynnie, wiec studiowanie języka obcego mając o nim słabe pojęcie to moim zdaniem co najmniej głupie. Następnie - jeśli mas takie konkretne pytanie to udaj się na uczelnie i tam je zadaj, a nie pytasz przypadkowych ludzi na Kafe, jak przydzielają osoby itp. Jeśli zdasz maturę podstawowa na 30% to myśle marne szanse. Co innego rozszerzona, wtedy zdając na poziomie 40-60% to jyz coś, to jest trudna sprawa, wiem, bo sama zdawałam j ang rozszerzony.