Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość ADB

Kto planuje powrót do Polski? Kto juz powrócił? Jakie odczucia???

Polecane posty

Gość gość ADB

Witam. Tak jak w temacie... My planujemy powrot na 2019 ale z tym zwiazane rzeczy zaczynamy juz teraz...

Gość gość ADB
Nikogo kto chce wrocic??? Nie wierzę ;-)

Gość gość
Dlaczego chcecie wrocic?

Gość gość ADB
Zarobki... wszedzie jest coraz gorzej... pracujemy tu na rachunki... a tak pracowac mogę w PL... druga sprawa perspektywa... islamizacji? Jestesmy w Szwecji... beznadzieja... tv, gazeta,radio czysta propaganda... dzieci sa wyzywane przez szedzkie dzieci od cholernych polakow, ostatnio nawet moj najstarszy syn uslyszal "wiesz czemu polacy sa zacofani? Bo Hitler wymordowal wszystkich mądrych " albo ksiazeczka dla dzieci w przedszkolu "tęczowa rodzina" w niej kazdy rozdzial opowiada o jednej rodzinie... 1 np. Asia ma mame i mame i jest tez "cytuje" reproduktor.... rozdzial 2 tomek ma tate i tate... 3.. mama mama i tata... a na samym koncu opisana rodzina mama i tata... to jest chory kraj... sa tu bezpulciowe przedszkola! Tam nie m on ona jest tylko ono! Zeby dziecko moglo wybrac kim chce byc... dzieci maja zero szacunku dla doroslych... nie ma granic! Ja juz nie daje z tym rady... moje dzieci sa ułożone jeszcze nie zepsute... nie chce zeby kiedys mi powiedzialy... sama to wybralas... oni tez chca wracac... a to dla mnie duzo znaczy... chodza do polskiej szkoly tutaj raz w tygodniu na polski i historie... przygotowywuja sie... nie widze lepszego wyjscia...

Gość gość ADB
A dodam jeszcze ze granice sa otwarte dla wszystkich ... kazdy moze wyjechac i spróbować tego "miodu"... ja jestem zdania ... nie podoba ci sie wy wyjedz albo wroc... narzekać kazdy potrafi ale zeby cos zrobic to nie... ja taka nie jestem ... sprobowalismy i wiem ze chce wracac :-) 10 lat mi wystarczy ...

Gość gość
Kochana ADB, skoro już się urządziłaś w tej Szwecji, to moim zdaniem powinnaś tam zostać z dziećmi. Życie tam, bez wątpienia rozmyje ich tożsamość seksualną, ale to i tak lepsze niż życie w Polsce. Tutaj ministrem obrony narodowej został Antoni Macierewicz i wojna z Rosją pewna. To tylko kwestia czasu. Jeżeli nikt was nie zmusza, nie grozi deportacją, to nie wracajcie do Polski.

Gość gość ADB
No a tutaj nie wiesz kiedy i gdzie sie ktos wysadzi... mieszkalas za granica z imigrantami? Jak tak to ile czasu? I jak blisko bylas eksplozji itp...? Bo moj mąż codziennie jest w Sztokholmie i ja mam strach ogromny... a robic z dzieci wlasnych ludzi bez perspektyw i bez godnosci... nie dzięki

Gość gość ADB
A poza tym nie wiesz jak jest w SE... a mnie sie pisac nie chce o tym bo nie o tym jest temat...

Gość gość
Nie wiem co ci poradzic .. Ja jestem samotna mama mam szanse wyjechac z dzieckiem do Niemiec i chociaz tam zarabiac jak czlowiek .. ale z uwagi na polityczna sytuacje boję się. Wstrzymam sie jeszcze rok , zobacze co sie wydarzy.. Jestes mama, rob co Ci serce podpowiada co to za przyemnosc zyc i bac sie co przyniesie dzien. Jezeli tak uwazasz ratuj siebie rodzine wasze normy i zasady i wroc.

Gość gość
Naprawdę nikogo tu nie ma... :-(

Gość gość
Bardzo dużo Polaków przeprowadziło już się z powrotem do Polski, a z tego porypanego syfu islamskiego, czyli ze Szwecji, to chyba wszyscy wyjadą :P

Gość gość
On nie jest moim pierwszym ani drugim, trzecim, czwartym, piątym kanałem , wcześniej zupełnie hobbystycznie publikowałem krótkie angielskojęzyczne skecze, jak także pojawiałem się w domach kolegów. Było to czysto hobbystyczne, i z takim też zamierzeniem powstał kanał który teraz jakimś trafem ogląda ponad 1 300 tysięcy osób. Zmieniło to trochę sposób w jaki podchodzę do publikowania materiałów (staram się być bardziej systematyczny dobry miły serdeczny ciepły słodki kochający ), ale ważne jest też dla mnie żeby to podobało się także mi.

Gość gość ADB
Dobrze ze nie jestesmy sami... mamy dosc obłudy szwedow... niby tacy fajni... vad duktig du är. .. itp... a za plecami jävla polak... o nas beda gadac i krytykowac... w gazecie pisalo ostatnio ze polacy pija wodke do obiadu!!! A na tych ciapatych NIC... ja juz tutaj nie moge... nie zrobie tego moim dzieciom...

Gość gość
Gość z 11.06 to idiota oglądający TVN.Akurat minister Macierewicz wzmacnia polskie wojsko.Zwiększa liczbę żołnierzy ,kupuję nowoczesny sprzęt.Wywala z Wojska starych spasionych generałów po sowieckich uczelniach

Gość gość
Wyprowadziłam się "za chlebem" do Niemiec i wytrzymałam tam niecały rok. Emigracja, to nie dla mnie. Czułam się obco, jak jakiś dziwoląg i do tego "oni". Jestem blondynką - nie jakąś super ładną, raczej przeciwnie, a nie mogłam się od nich odpędzić. Było już tak, że bałam się wieczorem z pracy wracać, bo mnie zaczepiali, łazili za mną aż pod klatkę. Mieszkałam w Berlinie na Charlottenburgu, dopiero potem dowiedziałam się, że to "ich" dzielnica. Masakra była, chłopak lokatorki musiał po mnie na przystanek wychodzić... Kto nie spróbował tego miodu, albo był w Niemczech kiedyś tam, to niech się nie wypowiada. To nie są już te same Niemcy co były. Ah, jak był ten zamach w Berlinie na Jarmarku Świątecznym, to byliśmy tam tego dnia. Na szczęście wróciliśmy do domu jakieś 2h wcześniej. O włos od tragedii, po tym wydarzeniu spakowałam się, po zakańczałam sprawy i wróciłam tu. Tu też jest syf, bieda i ubóstwo, ale przynajmniej nikt nas nie rozjeżdża i nie wysadza.

Gość gość
Haahah co za debilka autorka tematu.. mam wujka w szwecji.. dom kasa auta mlodzi po szkolach .. w szwecji pracujesz tylko na rachunki hahahahahah ja p*****le jeblem..ja w zyciu nie wroce z niemiec.. w d***e mam 1800na reke i problemy ze wszystkim od policji ktora przypomina zomo po pracodowcow.. kochana autorku zobaczysz pobedziesz 2 lata w polsce zmienisz zdanie takich juz byly setki topikow na kafe

Gość gość
w Polsce piszemy z dużej litery kmiocie

Gość gość ADB
Dlaczego zawsze się musi znaleźć jakiś pajac i bedzie krytykował... masz wujka w Szwecji... dom, auta... no moze tak... ja tez mam dom auta i dzieci w szkole... cóż mi po tym jak to daremny kraj... a na rachunki tutaj zapier... każdy. .. podatki coraz wyzsze (jedne z największych w EU) a i cala reszta drożeje... a poza tym co ty robisz w Polsce skoro wiesz ze tak super jest w SE i w dodatku masz tu rodzine!!! Brrrr skąd się biorą takie pacany...

Gość gość ADB
Do gość Dobrze zrobiłaś. .. tez to czuję i się obawiam...