Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest dla was ojczyzna i patiotyzm

Polecane posty

Gość gość

Czy teren Polski, rzad PiS, czy zlodzieje, kombinatorzy, gangsterzy, bandyci i zazdrosnicy?

Gość gość
Dla mnie ojczyzną jest cała ziemia, nie odczuwam przynależności do jednego kraju.

Gość gość
Ale Polacy to patrioci, przelewaja krew za nia.

Gość gość
Nikt nie przelewa krwi, wszyscy kradna i kombinuja.

Gość gość
Poza PiS-em nic nie widze.

Gość gość
Dlaczego jest w Polsce tyle patriotow?

Gość gość
Ja kocham obszar Polski, nie ludzi.

Gość gość
Tepe dresy NARODOWCY roz*********lajacy stolice w sw Niepodleglosc :D

Gość gość
Rząd PiS to patrioci.Poprzednicy to Targowica

Gość gość
Czy Antoni Macierewicz jest patriotą? To dlaczego rozwala naszą obronność?

Gość gość
Dla mnie Polska jest najważniejsza a PiS rządzi dobrze.

Gość gość
Macierewicz tak rozwala nasza armię ze zwieksza liczbę żołnierzy.Kupuje nowoczesne wyposażenie i zwalnia starych trepow po rosyjskich uczelniach ☺

Gość gość
Ciezkie pytanie jednak.. uwazam ze glupota sprawila iz ludzie oddaja zycie za ziemie itp.. oraz rzady oczywiscie, przez stawianie przez wieki granic itd.. uwazam ze czlowiek powinien zyc tam gdzie mh dobrze i dostosowywac swoj jezyk obyczaje itp. Bardziej niz na patriotyzmie jako cenieniu zi3mi i kraju 90procent spoleczenstwa moglo by sie skupic na cenieniu bliskich rodzin i tylko w sytuacji bez wyjscia bronic ziemi kiedy nie ma ucieczki a rodzine trzeba probowac ocalic.. mowje tu o przykladzie np kiedy agresor zamyknie cie na danym terenie i chce cie zabic.. tutaj nie ma juz wyboru, nie warto sie poddawac i dac zabic, lepiej walczyc bo... czy sie poddamy czy nie zginiemy a walczac zawsze mamy wieksze szanse.. poza tym uwazam poza krajami jak japonia czy chiny malo jaki kraj moze naprawde kreowac uczucie patriotyzmu.. np w chinach rzadza ljdzie z pokolenia na pokolenie.. chinczycy i japonczycy az tak sie nie mieszaja z innymi narodami.. natomiast niemcy polacy francuzi zawsze sie mieszali czy to francuzi z angolami czy z hiszpanami czy niemcy z slowianami.. tak tak 50procent niemcow ma genotyp slowianski.. duzo ma tez anglosaski ale tego tlumaczyc nie bede.. wojna amerykanie g***ty na niemkach itp.. nawet turcy czy iranczycy byli pladrowNi przez arabow..wiec hmm takie pojecie jedynie w chinach i japoni mialoby jakis sens.. jednak w skrajnych przypadkach oglupia sie ludzi mowiac ze dana mowa ,jezyk obyczaje deklaruja ich prznaleznosc etniczna

Gość gość
Dla mnie ojczyzna i patriotyzm to wspólna kultura, język, historia, wspólna wiara, poczucie przynależności do narodu, a w rzeczywistości to uj z tym każdy sobie wilkiem.

Gość gość
Co do obronnosci... panowie i panie.. armie mamy rownie silna ba nawet silniejsza niz niemcy.. problem polega gdzie indziej.. nie mamy sily gospodarczej, nie jestesmy waznym partnerem miedzynarodowego handlu.. w czasach gdy inni podbijali i kolonizowali swiat.. my polacy mielismy ruskich albo szlachete.. szlachta tocos takiego jak dzis....a aramia wieksza od niemieckiej ale po przeksztalceniu niemieckich fabryk w rok mieliby 3 razy tyle co my jednak w niemczech usa pilnuje wszystkiego i nie pozwola na rozwoj zbrojenny niemiec gdyz bylyby zagrozeniem dla usa., moze nie jako same ale jako koalicja niemieckiej mysli technicznej z rozyjska sila spoleczna juz tak.. chodzi o ro ze rosjaniw sa gotowi walczyc i budowac maszyny glodni ale dla rosji. W przypadku ataku rakietowego rosji czy kazdego innego nawet 100tarcz nie wypalie wszystkich pociskow moze max 10 procent,. Wiec powinnismy miec armie ladowa czolgi helikoptery odrzutoace.. zero statkow bo baltyk jest praktycznie zamknietym mozem oraz duzl zolnierzy., armia powinna byc od poczatku przygotowywana na 2 wrogow, ale do tego potrzeba kasy czyli gospodarki czyli wysokich wyplat i podatkow na wzor niemeic czyli z naszymi politykami ze 100lat bedziemy w d***e i lepiej uczyc sie jezykow a czasem nawet nie trzeba i jechac za grnice zyc... zeby dzieci nasze mialy lepiej.pomine problem islamu bo o tym za pare lat ludzie zapomna.. problemem dla usa europy niemiec sa chiny i japonia ale to juz dla rozgarnietych.. pamietajcie ziemia cala jest twoim domem jedz bez jezyka i pracuj za granica albo ucz sie jezyka tu i jedz albo tam ucz sie zyjac.. bo chetny zawsze znjadzie robote, dzieci twoje beda mialy latwiej a polska jest w strefie zgniotu jak ukraina

Gość gość
lewacki bełkot

Gość gość
Patriotyzm (łac. patria,-ae = ojczyzna, gr. patriotes) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste, a także gotowością do pracy dla jej dobra i w razie potrzeby poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia. Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka. Patriotyzm oparty jest na poczuciu więzi społecznej, wspólnoty kulturowej oraz solidarności z własnym narodem i społecznością. źródło: wikipedia

Gość gość
Patriotyzm to wykorzystywanie naiwnych ludzi przez oligarchow. Zrodlo dochodow jest moim patriotyzmem.

Gość gość
To apel do durnowatych. Mam patriotyzm Europejski.

Gość gość
To wykorzystywanie niskich pobudek u ludzi naiwnych, przez wyrachowanych polytykow dla ich celow.

Gość gość
Patriotyzm to najgorsza glupota!

Gość gość
Patriotyzm wymyslili cwaniaki poszukujacych durnowatych.

Gość gość
dokładnie

Gość gość
ojczyzna to dom to ziemia, ludzie, historia itp. Patriotyzm to wspolnota, szacunek dla symboli narodowych, pamiec o bohaterach, dbanie o nowe pokolenie, dbanie o wspolna historie itd.

Gość gość
Och lewacy przemowili oby was muzulmanie wymordowali haha

Gość gość
Ojczyzna to kraj, w którym się urodziłam i w którym mieszkam. Patriotyzm to dbanie o wspólne dobro i przyszłość własnego kraju i następnych pokoleń. Brzydzi mnie więc, kiedy politycy PIS wycierają sobie gęby patriotyzmem robiąc jednocześnie wszystko, żeby ta przyszłość była jak najgorsza. Brzydzą mnie też pseudopatrioci z różnych ONRów, którzy w ojczystym języku nie potrafią sklecić poprawnego zdania, niewykształcone prymitywy, u których co drugie słowo to "k..wa". Brzydzi mnie to, że noszą koszulki z Orłem Białym, bo przynoszą zwyczajny wstyd temu krajowi.

Gość gość
Ojczyzna to kraj dzieciństwa, ukochane miejsce. Teraz jest na szczęście dobrze rzadzone.