Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zestresowana mama555

Dziewczyny nie czuje ruchów malenstwa . Co robic

Polecane posty

Gość Zestresowana mama555

Jestem w 20 tyg 5 dniu ciazy. Maly do tej pory poruszał się pare razy od dwóch dni jest cisza a ja umieram ze strachu. Jestem za granicą kolejna wizyta w polowie maja i nie wiem co robić . Czy to normalne że tr ruchy są tak rzadkie?

Gość gość
Idz gdzies prywatnie do lekarza na usg.

Gość gość
Boze 2 dni a Ty na forum siedzisz i pytasz? Biegiem na usg prywatnie

Gość gość
To nie jest normalne z kazdym dniem czy tygodniem powinnas czuc ****ardziej i czesciej.

Gość gość
Ja w 20tyg miałam przerwy w czuxiu ruchów. Takie regularne ,codzienne czułam dopiero po 26 tc. A nie masz gdzie iść żeby ci tylko tętno dziecka zbadali ( takim pudełkiem)? Poszturchaj brzuch,zjedz coś ,połóż się na płasko

Gość gość
Nie panikujcie , to jest dopiero 20tc! Dziecko jest bardzo małe. Niektóre dziewczyny dopiero zaczynają czuć w ogóle jakiekolwiek ruchy.

Gość gość
Sproboj pobudzic dziecko Zjedz cos slodkiego, mozesz ddlikatnie ujac brzuch w dlonie kolysac - tak lekarze czesgo robia przed ktg. Ja raz przez pol dnia nie czulam ruchow ale na szczescie wieczorem mala sie uaktywnila.

Gość gość
Myślałam, ze nie czujesz ich od rana, a tu się okazuje, ze od 2 dni! Ja bym już umarła ze strachu! Zjedz cos mega słodkiego i czekaj, jak do poł h dziecko się nie ruszy jedz do szpitala!!!!!!!

Gość gość
Tez tak miałam. Pobieglam do lekarza i wszystko ok. Powiedział mi ze dziecko to tez człowiek i ma różne humory, może akurat chce bardziej spać lub nie ma ochoty się ruszać.

Gość gość
Zjedz coś słodkiego, połóż sie wygodnie i pomasuj brzuch jak przez ok godz nic nie poczujesz to jedz do lekarza to sprawdzić. Nie mart sie na zapas bo to dopiero 20 tc i dziecko jest jeszcze małe i mogło sie tak ułożyć ze ruchy sa mniej odczuwalne. Powodzenia i zdrówka wam życzę.

Gość gość
Miałam to samo. Mimo, że ruchy czułam od 16 tygodnia, bywały dni ciszy. Lekarz powiedział, że w tak wczesnej ciąży to normalne. Kiedyś córcia nie odzywala się cztery dni, ale lekarz stwierdził, że mogła być tak odwrócona i nie czułam. Teraz jestem w 32-tygodniu i ruchy czuję codziennie. Ale też nieraz są dni, że mała ciągle się wierci, a nieraz tylko trochę.

Gość gość
I jak autorko?

Gość Zestresowana mama 555
Dziewczyny kopnął mnie na dobranoc