Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto robił drzewo genealogiczne rodziny do wielu pokoleń wstecz?

Polecane posty

Gość gość

Bo mam pewne pytanie

Gość gość
ja kiedys robiłam :)

Gość gość
ale poco ,ovolnie wiadomo ze inteligencje wybil niemiec i rus zostalo chamstwo ,cale zydostwo bogate wyje halo na zachod i z tamtad wolajaą oto co im sie nalezy z przed wojny Hitlerem eh wy biedaki ,tyulłw szukacie:-D kurfy dziady a szma iazami jesfescie pod pies ia niemca i calego zachodu ech "chrabiowie ksziazeta buj z wami uciekinierami to zawsze bied,y hlop o te Polske walczyl z boj za krew a wy rodowodow szukacie? a buj z wami Bog z nami y:-P

Gość gość
Do 20:33 piłeś nie pisz. Do autorki: Tak robiłem.

Gość gość zawadiaka
Ja, ale doszłam tylko do 1870r.

Gość gość
MOJE PYTANIE: Jak dojść do aktu ślubu jesli małżeństwo było zawarte w miejscu które teraz leży poza granicami kraju?

Gość gość
Jak wiesz gdzie i są tam kościoły to poszukaj ksiąg parafialnych. Mogły przetrwać. Mnie udało się dojść do chrztu z 1734 i księgi się urwały :( Ród wolnych chłopów, teraz ja jestem jego głową :classic_cool:

Gość gość zawadiaka
Hm, jeśli nie da rady osobiście pojechać, to może przez polski USC, żeby oni wysłali pismo z prośbą o udostępnienie i ksero. Ale to na pewno będzie kosztować.

Gość gość
Można zadzwonić do parafii :D jak chodzi o wschód to i po polsku powinno dać radę. Ja szukałem u nas bo wyszło, że w jednym miejscu jesteśmy od setek lat. Korzystałem też ze strony gdzie są częściowo przeniesione księgi parafialne z fajną wyszukiwarką, adresu niestety nie pamiętam :O