Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o opisanie Waszych doświadczeń początków ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie Panie, Zwracam się do Was z prośbą o opisanie początków Waszej ciąży. Jednocześnie chciałabym opisać swój przypadek i spytać co na ten temat sądzicie (mieszkam od prawie 7 lat w Holandii, zaznaczam, że byłam już u lekarza rodzinnego, który tutaj zajmuje się dosłownie wszystkim, przepisując na wszystko paracetamol; takie coś jak skierowanie na beta hcg niestety, ale jest niemożliwe ;/). Otóż mój ostatni cykl rozpoczął się 09.04.2017, kochałam się z partnerem w dni płodne bez zabezpieczenia, staramy się o dziecko. Dwa tygodnie po zakończonej miesiączce dostałam krwawienia (czyli 4 dni przed planowaną miesiączką), zazwyczaj zwijam się z bólu, biorąc przy tym ok 6 tabletek przeciwbólowych, a moja miesiączka trwa ok. 6 dni zawsze. Tym razem jednak ból nie był na tyle silny (występował, ale nie w takim nasileniu jak zawsze od 15 lat), żeby wspomagać się lekami. Początkowo było to plamienie, które przeobraziło się w krwawienie. Trwało 2,5 dnia. Wczoraj w połowie dnia jedyne co używałam to najcieńsza wkładka z Always, pod koniec dnia była czysta. W piątek to samo. Wkładka pod koniec dnia czysta. Tylko przy korzystaniu z toalety zauważam, że papier jest odrobinę brudny. W piątek (czyli właściwie wczoraj, bo jest już po 2 w nocy ;) ), czyli w terminie spodziewanej miesiączki, wykonałam test ciążowy, który nie wyszedł pozytywnie, tylko negatywnie (nie jest on z najwyższej półki, lecz podobno daje wynik na 4 dni przed okresem). Prócz tego mam wahania nastroju, czuje czasem ciągnięcie w brzuchu, mam wzdęcia, chodzę częściej do toalety, a rano nie można mnie dobudzić. Moje pytania brzmią: - czy pomimo krwawienia (nie plamienia), które trwało 2,5 dnia (zawsze u mnie trwa to ok. 6 dni), mogę być w ciąży? *nie dodałam wcześniej, moje cykle są 26-dniowe, brałam przez rok tabletki, które odstawiłam na koniec grudnia '16 - kiedy wykonać kolejny test?

Gość gość
Zawsze jest możliwość ciąży, jednak krwawienie jest też sygnałem ostrzegawczym i nie ma co robić sobie nadziei. U nas lekarz też raczej nie daje skierowania na betę, to się robi na własną rękę. Skąd wiesz że miałaś dni płodne? Jesteś pewna czy tylko wyliczyłaś? Bo sam kalendarzyk to bardzo zawodna metoda, byle co i owulacja się przesuwa. Tak czy inaczej, 2 tyg po stosunku test powinien być wiarygodny, jak masz wątpliwości to zrób badanie z krwi, nie wierzę że u was w laboratoriach tego nie robią.

Gość gość
Zmierz temperature w pochwie zaraz po przebudzeniu jeśli i będzie 37 masz szanse jeśli niżej to nic z tego...

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź, owulacje miałam 20.04.2017 wedlug testow na owulacje

Gość gość
W Holandii ceizko o skierowanie do ginekologa nawet, lekarz rodzinny ma łóżko, na ktorych rowniez poza wszystkimi innymi rzeczami chce pobierac wymaz na cytologie :|