Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Psychoterapia małżeńska Kraków NFZ, czy może ktoś coś polecić

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie, szukam psychoterapii małżeńskiej w Krakowie. Ceny prywatne są kosmiczne - za 50 minut trzeba liczyć od 120zł w górę. Nie chodzi o to że nas nie stać, bo gdybym miała gwarancję że to się powiedzie, zapłaciłabym każde pieniądze żeby kupić nasze szczęście, nawet gdyby trzeba było się zapożyczyć. Ale zdaję sobie sprawę że psychoterapeuta to nie jest dentysta, gdzie przychodzisz, robią Ci przegląd i mówią, że tyle a tyle to będzie kosztowało i będzie zrobione. Mąż mówił, że możemy spróbować iść na przynajmniej parę spotkań, a jak stwierdzimy, że nic z tego nie ma, można zawsze zrezygnować. Tylko że po paru spotkaniach nie da się niczego stwierdzić... Boję się sytuacji, że gdy już wtopimy w to parę tysięcy a efektów nie będzie, ciężko będzie przyznać przed sobą, że to nie ma sensu i że musimy zrezygnować. Boję się, że wszystkie oszczędności w końcu się rozpłyną, a my zostaniemy w jeszcze większej depresji z tego powodu. No i nie oszukujmy się, każdy chce klienta jak najdłużej zatrzymać i obawiam się, że płatny psychoterapeuta zamiast nam pomóc może bardziej nami chcieć manipulować żeby nas od siebie "uzależnić" na dłużej. Czy znacie w Krakowie psychoterapeutów prowadzących terapię par na NFZ? Czy takie usługi są wyłącznie prywatne?

Gość jolka_jola_joleczka
Obawiam się, że takie usługi są jednak prywatne... Ale jeśli chcesz mogę Ci polecić babkę, która mi bardzo pomogła. Mój związek się psuł i teraz wiem, że była to w zasadzie tylko moja wina. Czułam się brzydka, bezwartościowa, ciągle narzekałam... Nie dziwię się, że mój mąż miał już tego dosyć. Najpierw natknęłam się na warsztaty dla kobiet: uaktywnij swoje piękno i to zmieniło moje myślenie o sobie samej. Jak wreszcie poczułam, że jestem wartościową osobą to namówiłam męża na terapię dla par u organizatorki tych warsztatów: Kasi Dusik, psychoterapeutce z naprawdę bogatym doświadczeniem. Podam Ci kontakt, może zechcesz skorzystać: http://ekspresjasiebie.pl/contact/ numer telefonu: 606 294 460