Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bolerioza olsztyn jak to wygląda

Polecane posty

Gość gość

witam ostatnio trafiłam na odział neurologii ponieważ miałąm zdrętwiałą prawą stronę twarzy usta jezyk wynik iwyszly ok ale na bolerioze badania elisa... wynik wyszedł pozytywny 18 norma 11 i teraz pytanie czy z wykrytą boleriozą i tak musze czekać do przychodni chorób zakażnych rok czasu takie są terminy chyba powinnam zrobić dokładniejsze badanie western blot i co jak wyjdzie pozytywnie to mmam czekać rok żeby zacząć się leczyć ? jak to wygląda?

Gość gość
Nie wiem jak u Ciebie ale tu (małopolska ) jest tak że jeśli masz pozytywny wynik badania na boreliozę to termin jest ustalany na cito . Byłaś w szpitalu to oni powinni dać Ci już jakieś leczenie w tym kierunku . Rok czekania przy objawowej boreliozie to koszmar bo dolegliwości będą się coraz bardziej nasilać . Jeśłi nie masz innej możliwości szukaj lekarza prywatnie leczącego boreliozę . Najlepiej gdyby to był lekarz leczący systemem ILADS .

Gość gość
byłąm w szpitalu ale na neurologii wynik przyszedłdopiero po moim wypisie czyli powinnam zostać przyjęta szybko jeśli wyszło pozytywnie .

Gość gość
Jak długo byłaś w szpitalu i co masz na wypisie ? Czy masz jakieś zalecenia odnośnie dalszego leczenia ? I jak byłaś leczona w szpitalu ? Czy podawali Ci dożylnie Biotraxon czy jakiś inny lek ?

Gość gość
byłąm wogle nie wtym kierunku leczona miałam rezonans wypisali a wynik odebrałąm już po wypisie. Dzwoniłam do przychodni zakaźnej termin wolny na sierpień 2018 a ja mowie mam tyle czekac z [podejrzenień boleriozy twarz mi drętwieje itp./// a Pani tu wszyscy są z boleriozą wiec taka była rozmowa;[ JUtro ide do sanepidu na badanie wester blot za 90 złwyniki we środę jeśli wyjdzie pozytywnie niewiem co dalej pdoobno lekarz rodzinny może dać antybiotyk ale jakoś nie ufam w tej dziedzinie lek rodzinnemu .. jestem cała w nerwach;/

Gość gośćza
Jeśłi masz zadawnioną boreliozę to miesięczna dawka antybiotyku nic nie zdziała , trzeba ją znacznie duzej leczyć a rodzinny tak długiej terapii nie przepisze . Poczytaj w linku poniższym, masz tu wszystko o leczeniu . wejdź na stronę stowarzyszenia i poproś o kontakt do lekarza leczącego boreliozę prywatenie systemem ILADS . Z tym że takie leczenie jest niestety drogie ale skuteczne . Możesz też leczyć się ziołami protokół według Buhnera . Jeśłi będziesz mieć wynik dodatki w Western Blot to nie możesz czekać z leczeniem do przysszłego roku . http://www.borelioza.org/dokumenty/faq.pdf Ja choruję od 2007 roku , leczyłam się 17 miesięcy .

Gość gość
wita,m może ktoś powiedzieć coś o moim wyniku wiem ,że jest pozytywny;/ stwierdzono reakcję z antygenami p41.OspC ilość punktów 9 wynik dod od 7 punktów :(

Gość gość
badanie było robione wester blot wita,m może ktoś powiedzieć coś o moim wyniku wiem ,że jest pozytywny;/ stwierdzono reakcję z antygenami p41.OspC ilość punktów 9 wynik dod od 7 punktów

Gość gość
A czego oczekujesz , co chcesz by ci jeszcze powiedzieć ? Masz neuro-boreliozę , weź się za leczenie a nie marudź i nie zadaj dziwnych pytań.

Gość gość
A i nie pisze sie bolerioza lecz borelioza !!!

Gość gość
O co ci chodzi czlowieku chcialam zeby ktos doswiadoczony wypowiedzial sie o mim wyniku takie komentarze wsadź se gdzieś po to jest ten wątek żałosna twoja wypowiedz!!!!!

Gość gość
a słyszeliście już o ubraniach NANO OUTFITS? mają wbudowany system ochrony przed kleszczami i komarami, w ogóle odstraszane są wszelkie owady, tak, że zamiast spryskiwać skórę aerozolem mamy ochronę w odzieży:)

Choroby przenoszone przez kleszcze to nie tylko borelioza, ale i koinfekcje. Na szczęście nie wszystkie kleszcze przenoszą choroby. Tak czy inaczej warto wiedzieć,co zrobić jak kleszcz ugryzie, jak go usunąć, co robić po ugryzieniu itd. Jeśli ktoś potrzebuje dokładnych informacji to polecam Ziołowy Poradnik i nie panikować :) http://www.suszarnia.co/zkleszczembezpaniki.html Dużo zdrowia!

Choroby przenoszone przez kleszcze to nie tylko borelioza, ale i koinfekcje. Na szczęście nie wszystkie kleszcze przenoszą choroby. Tak czy inaczej warto wiedzieć,co zrobić jak kleszcz ugryzie, jak go usunąć, co robić po ugryzieniu itd. Jeśli ktoś potrzebuje dokładnych informacji to polecam Ziołowy Poradnik i nie panikować :) http://www.suszarnia.co/zkleszczembezpaniki.html Dużo zdrowia!

Gość gość
witam czy ktoś wie jaki lekarz przyjmuje w przychodni chorób zakaźnych w szpitalu wojewódzkim olsztyn