Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wymeldować osobę z domu?

Polecane posty

Gość gość

Osoba ta często sprowadza do domu jakichś ludzi i piją tam i jest głośno. To jest poważny problem. Nie da się z tą osobą mieszkać. Cały czas są przez nią nieprzyjemności. Korzysta z pomocy mopsu i ma malo srodkow do życia. Co robić?

To jest poważny problem. x przedstawiony w niepoważny sposób:O zawsze jak ludzie piją to jest głośno:O gdzie "tam", kim dla niej jesteś, skąd wiesz o jej sytuacji finansowej:O

Gość gość
Proste pytanie: do kogo ten dom należy ? Jak nie należy do ciebie, to możesz tylko pocałować tego gościa pod kością ogonową :P.

Gość gość
Podbijam. Jak wymeldować osobę z rodziny z domu(właścicielem jest osobą która chce wymeldować), jeśli się nie dokłada i sprowadza do domu osoby pije z nimi. jakie podjąć kroki, gdzie się udać? Wie ktoś?

Gość gość
Wymeldowanie graniczy z cudem, sama musialam uciec alkoholik dostal mieszkanie,chore panstwo

Gość gość
spoko; wymeldujesz właściciela nieruchomości :D :D :D :D naprawdę jesteś durna czy tylko udajesz?

Gość gość
Kopa w d**e i dowidzenia

Gość gość
Napisz po kolei, chaos wprowadzasz. Mieszkanie? Dom?, właściciel czy główny najemca?, wszystko ma zasadnicze znaczenie.

Gość gość
To jest muj pierwszy i trzeci kanał, wcześniej zrobiłem drugi i zupełnie hobbistycznie publikowałem krótkie angielskojęzyczne i ruskie skecze, także pojawiałem się w domach kolegów. Było fantastycznie, i z takim też zamierzeniem powstał kanał który teraz jakimś trafem ogląda ponad 1 3000 tysięcy osób. Zmieniło to trochę sposób w jaki podchodzę do teg (staram się być bardziej systematyczny, dobry, miły, serdeczny, ciepły, słodki, kochający ), ale ważne jest też dla mnie żeby to co mi robią, podobało się także mi.

Gość gość
właściciel domu chce wymeldowac czlonka rodziny z powyzszych powodow. dom- nie mieszkanie. nie najemca, lecz wlasciciel.

Gość gość
to jak właściciel wymeldowuje to nie ma żadnego problemu torby za drzwi zmieniasz zamki i nie ma gościa

Gość gość
No to w czym problem?, właściciel udaje się do urzędu gminy do wydziału meldunkowego, pobiera wniosek o wymeldowanie, wypełnia zostawia w ów dziale meldunkowym. Kiedy osoba ta będzie już wymeldowana wzywasz policję oni pytają czy osobnik jest zameldowany, nie jest,to nakazują opuścić lokum.

Gość gość
Jeśli ktoś jest zameldowany ponad 10lat to chyba procedura wygląda nieco inaczej?

Gość gość
Nie ma znaczenia ile lat jest zameldowany, poza tym masz bana na gogle?

Gość gość
Nie ma nic do rzeczy ile lat był zameldowany. Właściciel jest na prawie go wyyepac i koniec. Chyba że, ów osobnik ma zapisaną lub sadownie przyznaną jakąś część z tej nieruchomości. Jeśli zaś właściciel jest jeden, to może zameldowac jak i wymeldowac kiedy mu się podoba.

Gość gość
Ma ktoś z was doświadczenia z wymeldowaniem osoby z pobytu stałego? Chce wiedzieć jak to wygląda w praktyce, ponieważ z tego co czytam. Osobą może się WYMELDOWAC z własnej woli, bo jeszcze w tym roku mamy takie g*******e prawo. Prawda to?

Gość gość
Podobno ciężko kogoś wymeldować jeśli chodzi o eksmisje. Prawo w Pl mówi że od może się WYMELDOWAC dobrowolnie opuszczając lokal. Słyszałam też takie pogłoski że trzeba od długo zameldowanej z pobytem stałym znaleźć lokal zastępczy.