Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Moi drodzy, chciałam się z wami podzielić moim sposobem oszczędzania.

Polecane posty

Gość gość

Hej! Aby nie zanudzać, szybko powiem, że dzisiaj rozbiłam skarbonkę. Przez 2 lata uzbierało się ponad 3000 tys zł z uwaga SAMYCH PIĘCIOZŁOTÓWEK! Miałam do zbicia trzy świnki skarbonki różnej wielkości :P Jak tego dokonałam? To proste! Wyliczyłam sobie, że codziennie wydaję średnio 5 zł na picie i jedzenie do szkoły (zamiast np brać kanapkę z domu), na fast foody lub inne zupełnie niepotrzebne pierdoły. Odkładałam więc codziennie (lub co drugi dzień) 5 zł, nie wydawałam na głupoty, po prostu zrezygnowałam z niektórych rzeczy, rzeczy zbędnych i 5 zł szło do skarbonki BEZ OTWARCIA! A ja niby miałam w głowie że to wydałam i nie ma tych pieniędzy, przepadły. Jaka była moja radość z zapełnienia pierwszej skarbonki! Nie wiedziałam ile tam jest tych monet, ale postanowiłam kupić następną i poczekać równe 2 lata czyli do 10 maja :D Moi drodzy, może wy też macie jakieś wydatki, które są zbędne i kupujecie tylko po to, aby coś kupić. Pomyślcie nad tym i zrezygnujcie z tego i zacznijcie odkładać! Palisz papierosy? Wydajesz 15 zł np co 2 dzień? Staraj się rzucić palenie i odkładaj te pieniądze! Dzięki takiemu czemuś za jakiś czas będziecie ogromnie zaskoczeni i dumni z siebie. Ja np swoje oszczędności wydam na wakacje i jeszcze mi spora sumka zostanie, a jutro idę kupić kolejnego świniaka, tym razem jednego dużego :D Gdyby ktoś pytał to mam 19 lat a kasę dostaję od rodziców, dziadków itd, zawsze się coś znalazło. No jak miałam zawsze na fast foody i pierdoły, to na odkładanie też się znalazło! :D Piszcie, czy też odkładacie pieniądze, lub czy mój pomysł przypadł wam do gustu! Nie chciałam tutaj się jakoś chwalić (no może troszeczkę :D ), ale mam nadzieję, że wielu osobom ta metoda się spodoba :D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować