Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość gość

Żywienie kobiet w ciąży PILNE

Polecane posty

Gość gość gość

Cześć moje drogie Panie! Planuję zostać dietetykiem i opiekować się kobietami w ciąży.Teraz jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej i szukam rzetelnych danych. Czy jeśli jesteście w ciąży, mogę Was prosić o wypełnienie krótkiej ankiety? Byłabym bardzo wdzięczna. :) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfn5KWtC4tHj8QKC8eVLJ2MGEvq60lJ1i6dfkvS4aoCTSjGpg/viewform

Gość gość
A byłaś kiedyś w ciazy? Bo wiesz te wasze opiekowanie sie i diety dla ciężarnych to nie bardzo sie pokrywają z rzeczywistoscia.

Gość gość gość
Zależy na kogo się trafi. Nie, nie byłam w ciąży, ale to nie świadczy o tym, że mogę być w tej dziedzinie zła i trzeba mnie od razu. Będę starała się z całych sił,by pomóc :)

Gość gość
Tylko ze jak nie byłaś w ciazy to nie pojmiesz tego ze sa " zachciewajki" i żaden dietetyk nie jest kobiecie potrzebny. Wystarczy ze bedzie rozsądnie jeść to na co ma ochotę... ja np w ciazy może ze 3 razy jadłam mięso bo nie byłam w stanie ani go jeść ani przyrządzać ( i siła byś mnie do tego nie zmusiła). Albo np buraczki... nigdy nie lubiałam a w ciazy zjadłam ich więcej niż przez całe moje życie. No i w czym ma mi pomoc dietetyk jak ja sama nie wiem co bede chciała jeść za godzinę? Tego na co nie mam ochoty i tak nie zjem bo zwymiotuje... Dla kobiety w ciazy przyda sie co najwyżej wykaz poroduktow zdrowych i tych których powinna unikać a resztę ona sama sobie ogarnie.

Gość gość
Facet ginekolog też nigdy nie był w ciąży a na porodzie zna się bardziej niż baba rodząca

Gość gość gość
Może Ty sobie radzisz i bardzo mnie to cieszy. Są tez kobiety,które trzeba nakierować, gubią się w nawale informacji . I proszę, nie atakuj mnie, ja jedynie zbieram dane i orientuję się w sytuacji, a wypełnienie ankiety nie boli :) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

Gość gość
Bardzo interesująca ankieta :)