Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy iść do ginekologa jeśli zaszłam w ciąże?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Dowiedziałam się z testu że jestem w ciąży, zrobiłam bete hcg z krwi dla pewności i wyszedł wynik 6039. Czy mogę już iść do ginekologa, czy za wcześnie? Chciałabym już mieć badanie usg. Poza tym tak właściwie po co mam iść tak na początku ciąży do lekarza? Nie wiem co powiedzieć podczas rejestracji ;)

Gość gość
przy wizycie mowisz poprostu wizyta, nie musisz się przecież tłumaczyć, proponuję iść 8-9 tydz wtedy na usg zobaczysz serduszko

Gość gość
Im wcześniej, tym lepiej, bo bedzie lekarzowi łatwiej określić wiek ciąży jeśli podasz dzien ostatniej miesiączki. Ja na szybko poszłam do lekarki, ktora nie zrobiła mi usg - uznała, ze nie ma sensu, a potem lekarz, ktory zrobił mi usg powiedział, ze ma nadzieje, ze więcej do tej pani nie trafie...

Gość gość
Już teraz możesz iść. Przy takiej becie prawdopodobnie usłyszysz już bicie serca.

Gość gość
A ta beta to który może być tydzień, ktoś się na tym zna?

Gość gość
Zrobiłam test i za dwa tygodnie już byłam na wizycie w 6 tygodniu już byłam potem już za kolejne cztery była wizyta lepiej iść od razu po co czekać

Gość gość
Na wydruku z wynikiem powinnaś mieć skale

Gość gość
Niestety nie ma na wyniku żadnej skali, jest tylko liczba moje dane i cala kartka w dół jest pusta.

Gość gość
Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Policz sobiesama. NA internecie są kalkulatory ciąży. Pewnie 4-5 tydzień.

Gość gość
są różne normy ale ogólnie to koło 6 tyg jesteś na co chcesz czekać?

Gość gość
Po co wy robicie jakieś durne bety? Co to za nowa moda? Test nie wystarczy? A wracając do pytanie to najlepiej około 7 tygodnia. Wtedy bije serce. Wcześniej nie ma sensu.

Gość gość
Po co wy robicie jakieś durne bety? Co to za nowa moda? Test nie wystarczy? A wracając do pytanie to najlepiej około 7 tygodnia. Wtedy bije serce. Wcześniej nie ma sensu. X Mi nawet lekarz zlecił to badanie jak nie byłam w ciąży.