Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julka1818

Jestem w ciąży... Nie wiem co robić :(

Polecane posty

Gość Julka1818

Cześć dziewczyny ! Jestem tu pierwszy raz bo potrzebuje porady co robić . Otóż mam teraz 18 lat mam już jednego synka ma 3 latka ( zostałam wtedy zgwalcona ale urodziłam ). Długi czas byłam sama z mamą mieszkam , bardzo bałam się kontaktu z mężczyznami ale nie dawno poznałam cudownego mężczyznę, ma 26 lat pracuje w restauracji jest kucharzem . No i kiedy zaczęliśmy się spotykać to nie mówiłam mu o swojm synku , ale w końcu mu powiedziałam. Na całe szczęście zaakceptował go i teraz nawet mój mały jeździ do niego do domu i śpi u niego :) . Do nie dawna czułam się najszczęśliwsza i w sumie nadal jestem ale mam mentlik w głowie i proszę was o poradę . Otóż od nie dawna zaczęliśmy ze sobą sypiać No i zaszłam w ciąże . Bardzo się ucieszyliśmy ale okazało się ze maluszek ma wadę rozwojowa i moze urodzić się chory ... Teoretycznie mogę jeszcze usunąć ale on prosi żebym urodziła , mówi że będzie zdrowe a nawet jak będzie chory to sobie poradzimy. Boje się jak patrzę na chore dzieci jest mi tak przykro i nie wiem sama co mam robić . Proszę żebyście mi doradzili co wy byście zrobiły /li. Julia

Gość gość
Ciekawe prowo chociaż za bardzo podkoloryzowane 4/10.

Gość gość
Jakie konkretnie ma wady? Co mu zagraża? Czy lekarze dają szansę na to, że będzie jednak zdrowy?

Gość Julka1818
Tak, może być zdrowe bo jest to wstępna diagnoza . Ale najprawdopodobniej bedzie to wada serca.

Gość gość
Z tego, co się orientuję, to mozna przeprowadzić operacje serca zaraz po urodzeniu lub nawet w łonie matki. Ja na Twoim miejscu bym urodziła. Bardziej miałabym rozdarte myśli, gdyby dziecko miało mieć zespół Downa, albo nie miało rączek, nóżek... Mimo wszystko mam nadzieję, że Twój maluszek będzie zdrowy :-)

Gość gość
Zyj przede wszystkim zgodnie ze swoim sumieniem. Jesli urodzilas poerwsze dziecko z g****u to naprawde jestes silna dziewczyna! Mysle ze dasz rade, wade serca wczesnie wykryta czesto sie operuje i dziecko zyje i rozwija sie normalnie, powinnas pojsc do dobrego lekarza, nie boj sie pytac. Moj synek urodzil sie ze szmerem na sercu i okazalo sie ze wszystko ok, to sie zdarza. Mojej kolezanki synek urodzil sie z wada serca i natychmiast byl operowany i teraz ma 2 latka i jest wszystko dobrze. Jesli masz wsparcie w chlopaku to to jest teraz najwazniejsze. Trzymaj sie! Ps. Badania i lekarze tez sie czesto myla.

Gość gość
Który jesteś rocznik? 1999?

Gość gość
to będzie kara za sex przedślubny jezeli usunierz to to bedzie kolejne cierpienie bo zapłata za grzech jest cierpienie zeby sie uwolnić musisz isc do spowiedzi

Gość Julka1818
Dziękuje za odpowiedz dziewczyny . Umówiłam się do jakiegoś lepszego lekarza na czwartek i mam nadzieje ze będzie dobrze. ;)

Gość gość
Jesteś dzielna dasz radę z drugim maluszkiem, ja też się bałam ale urodziłam i jestem nieszczesliwsza na świcie :)