Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozszczep wargi widoczny na usg 12 tc

Polecane posty

Gość gość

Witam . Chciala bym dowiedziec sie czy jakas mama z tu obecnych Miała doczynienie z rozszczepieniem wargi u swojego dziecka ewentualnie czy było to widoczne na USG , chciala bym rozwiac swoje wadpliwosci . Chętnie w jakiś sposób udostępniła bym swoje USG aby ktos inny spojrzał swoim okiem . chciał bym jeszcze dodać ze USG jest z 12 tygodnia . Dziekuje z gory .

Gość gość
nie znam się na tym. ale teraz medycyna jets na tyle rozwinięta że rozczep wargi to nie koniec swiata da się to plastycznie zrobić.

Gość gość
Zrob zdjecie komorka i wrzuc na www.zapodaj.net Tylko zaslon swoje imie i nazwisko. Odpowiadajac na pytanie, nie jestem lekarzem, ale z tego co mi wiadomo to rozszczep wargi jest widoczny jak juz to tylko na usg 3d, a pewnie to bylo zwykle usg? Zreszta lekarz pewnie by cos wspomnial.

Gość gość
Autorka. Było to USG prenumeratalne a lekarz nawet nie zwrócił na to uwagi patrzył tylko czy jest kość nosowa.

Gość gość
Tak tak prenumeratalne napewno rozwiąże twoje wątpliwości hahahaha

Gość gość
Proszę o wyrozumiałość jestem w pierwszej ciąży i po prostu zaniepokoiło mnie to

Na USG będzie to widoczne właśnie najbardziej w dwunastym tygodniu podczas robienia USG genetycznego, wtedy lekarz dokładnie wszystko sprawdza, moja koleżanka właśnie wtedy dowiedziała się że urodzi dziecko z rozszczepem, w tej chwili dziewczynka ma 2 latka i jest po dwóch operacjach.

Gość gość
Zoma , myślisz ze lekarz który robił USG mogl to przeoczyć ?

Na pewno tego nie przeoczył.Jeżeli jesteś tym bardzo zmartwiona to wybierz się do innego lekarza i powiedz o swoich obawach.Ja bym tak zrobiła,zadręczysz się.

Gość gość
Dzięki , wizytę mam za tydzień z innym lekarzem . i po prostu spytam się jego