Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mieszkać w mieście to wstyd?

Polecane posty

Gość gość

Czy mieszkać w mieście to wstyd?

Gość gość
Tak

Gość gość
Ja pierdziele, z dwa miesiace temu na kafe zagladalem i ten debil tu byl i pierdzielil o zaletach wsi.

Gość gość
14:26 co wg ciebie wieś nie ma żadnych zalet? (gdyby nie wieś to byście z głodu w mieście zdechli!!!)

Gość gość
Wstyd to mieszkać na wsi. I nuda.

Gość gość
14:29 dlaczego mieszkać na wsi to wstyd? Podaj 10 powodów nuda tak? Można pobiegać uprawiać nordic walking jogę można pograć w siatkę nogę pojeździć na koniu na rolkach Wrotkach można poopalać się można pojeździć rowerem pójść do lasu na grzyby poczytać książkę posłuchać muzyki zrobić imprezę grilla można zrobić można posiedzieć na internecie obejrzeć telewizję posłuchać radia pograć w gry na konsoli pograć w pingponga i to dla ciebie nuda? Jak nie wiesz o czym pisac to zamknij ryj bo bez wsi to byś z głodu w mieście zdechła!!!

Gość gość
Skoro mieszkać na wsi to wstyd to czemu tysiące ludzi ze wsi w każdy weekend jak zrobi się ciepło jedzie na wieś np poopalać się na trawie jedzie do lasu na wycieczkę na jagody grzyby nad rzekę staw się pokąpać czy połowić ryby? Czemu wg Gus i Eurostat więcej ludzi wyprowadza się z miast na wieś niż ze wsi do miasta?

Gość gość
Tysiące ? Hmmm wątpię

Gość gość
gdyby mieszczuchy znały historię egzystencji czlowieka to by wiedzieli ze najpierw byly wsie, potem miasta. tak jak najpierw bylo jajko, potem kura. ale ograniczeni ludzie tego nie rozumieją.

Gość gość
gość dziś ale bzdury piszesz i klamstwa. od lat '90 w polsce nastepuje migracja ze wsi do miast i staly przyrost mieszkancow tych drugich. coraz wiecej ludzi ucieka do miast, nie na odwrot. i mowi ci to ktos kto mieszka na wsi od urodzenia 28 lat.

Gość gość
14:44: ja piszę bzdury tak? Ja piszę bzdury tak? X milion tak? To masz poniżej zera procent racji i goofno sk***yszmato wiesz nie wierzysz że jest odwrotnie i że więcej ludzi migracje z miasta na wieś niż ze wsi do miasta to sprawdź sobie dane GUS Oraz Eurostat jak nie Wierzysz że więcej Polaków migruje z miast na wieś niż ze wsi do miasta nie wierzysz to wpisz sobie w Google ucieczka ludzi z miasta na wieś jak nie Wierzysz

Gość gość
Ps i napisałaś w komentarzu Hmm wątpię to sobie wątp jak wątpisz to masz poniżej zera procent racji szmato goofno wiesz szmato!!!

W zasadzie ani jedno wstyd, ani drugie. Najgorzej to żyć jak wieśniak - stronić od kultury, sportu, zdrowej diety, ludzi - oglądać tylko TV i palić fajki.

Gość gość
wiecej ludzi migruje ze wsi do miast i to od lat 90-tych. sprawdz dane statystyki GUS.

Gość gość
15:20 BZDURY PISZESZ SZMATO BZDURY X NIKON bzdury ile razy mam ci to suko powtarzać czytałem x milion statystyki nie wierzysz to czemu sobie nie wpiszesz w Google więcej osób migruje z miast na wieś niż ze wsi do miasta albo to migracje ludności z miast na wieś nie wierzysz to wpisz sobie w Google szmato

Gość gość
Wpisz sobie w Google ucieczka ludzi z miasta na wieś czytałem to przed chwilą i co dalej twierdzisz że jest odwrotnie? Akurat tak się składa że większość ludzi migruje z miast na wieś niż ze wsi do miasta nie wierzysz to wpisz sobie w Google to co napisałem Ci powyżej Ps gdyby nie wieś i rolnicy którymi gardzisz to byś z głodu w mieście zdechła Ps Miasto jest pasożytem wsi Ps skoro wg ciebie mieszkać na wsi to wstyd i obciach to czyli ludzie ze wsi są gorsi i głupsi od ludzi z miast i można nami gardzić tak ciekawe w czym ty szmato jesteś lepsza?

Gość gość
gość dziś czemu mnei obrazasz tak? jestem facetem, nie kobieta. pudlo.

Gość gość
Up

Gość gość
W czym jestem gorszy od ciebie tylko dlatego że jestem ze wsi?

Gość gość
15:29, mam 26 lat, od zawsze mieszkam na wsi. Mamy sady, maliny, wiśnie i wiesz co? Nie masz racji, że miasto to pasożyt wsi, bo ludzie z miast kupują płody rolne ze wsi. Dzięki miastu ludzie na wsi mają pieniądze, by żyć. Więc to taka transakcja wiązana. My im jedzenie, oni nam w zamian pieniądze. Czy Ty wiesz, co to znaczy pasożytować ? Owszem, wieś przeżyje bez miasta, bo ludzie są w stanie sami sobie żywność wytworzyć, ale poza tym nic innego by nie mogli kupić, bo skoro nie byłoby gdzie sprzedać wytworzonej żywności, to skąd pieniądze na inne rzeczy? Zarówno wsi bez miasta, jak i miastu bez wsi byłoby ciężko funkcjonować, więc po co się obrażać nawzajem? Co to za dylematy, gdzie się żyje lepiej? Każde miejsce ma swoje plusy i minusy. Wstyd to kraść, a nie żyć w mieście/na wsi. Puknijcie się ludzie w głowy, bo to problemy, jakie mogą mieć przedszkolaki, a nie dorośli ludzie, którzy usilnie próbują się dowartościować. Całe życie mieszkam na wsi, ale kilka miesięcy żyłam w mieście: Lublin, Monachium, Boston, więc mam porównanie. Dlaczego mieszakam na wsi? Bo w mieście brakowało mi przestrzeni, ciszy, spokoju. Ale to mój osobisty wybór, potrafię zrozumieć ludzi, którzy życie w mieście mają we krwi. Szanujcie się, a nie obrażacie.

Gość gość
Up