Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy poradze sobie sama z malym dzieckiem

Polecane posty

Gość gość

Moje finanse Macierzynskie 800zl Wyplata 1200 500plus i rodzinne-prawie 600zl I podalabym faceta o alimenty np 500zl Czy dam rade za to sama sie utrzymac we wroclawiu? Do pomocy mam mame ale ona moze mi zostac z dzieckiem bo finansowo mnie nie wesprze. Moge ewentualnie na soboty isc do pracy i zarobie wtedy dodatkowo oko 300zl miesiecznie. Jak myslicie?

Gość gość
Dodam ze mieszkanie musialabym wynajac co kosztowalo by mnie jakies 1300-1400

Gość gość
Ale jak macierzyńskie i pensja jednocześnie?

Gość gość
A miałabyś szanse pomeisKac w rodzinnym domu? Tak isc do pracy zaraz jak sie dziecko urodzi to niedobrze:/ powinno mieć mamę obok... Przecież na początek tylko ciebie bedZie poznawać po zapachu o głosie..

Gość Staraj się myśleć
A ja mam szybkie pytanie. Co wy macie w głowie że przy najniższej krajowej robicie sobie dziecko bez faceta ? Błagam jeśli chcesz mieć dziecko to skończ studia znajdź dobrą pracę albo fajnego chłopaka który ci pomoże . W innej sytuacji zaczyna się wyliczanie macierzyńskiego, alimentów, a to 500+ to już w ogóle w niektórych przypadkach jest przesada.

Gość gość
Autorka moim zdaniem coś pomyliła-dlatego zadałam pytanie skąd macierzyński i pensja jednocześnie? Tak sie nie da. Dlatego jena z tych kwot odejdzie-albo 1200 albo 1000 (wszelkie pensje poniżej 1000 sa do tego tysiąca wyrównane, wiec jeśli 800 to pensja to bedzie tysiąc). Gdyby miała te 3 tys to nawet przy wynajmie mieszkania bylpby ok - noworodek nie generuje wielkich wydatków.

Gość gość
jestem ładna i szczupła to myślę , że sobie radę dam...tylu wyposzczonych z kasą

Gość Staraj się myśleć
Oj, ale głupia baba ! Ładna i szczupła i myśli że sobie radę da ... Jakbym cię kiedykolwiek spotkał na swojej drodze to kijem bym cię nie tknął ! W szkole to się pewnie za przeproszeniem o******la łaś a teraz szukasz jakiegoś debila? Uwierz że faceci z kasą i klasą to nie zagubieni debile tylko mądrzy ludzie (zazwyczaj). Także lepiej zacznij odkładać , bo na bogatego to bym nie liczył na twoim miejscu stawiał bym na kogoś na twoim poziomie . ;)

Gość gość
Patologia zawsze tylko o tym zeby sie gzdzic i na bachory pobierać od państwa mysli a o jakości zycia dzieci, o tym co rodzic moze dać dziecku ( nie chodzi o zabawki czy spadek ale o czas, milosc, edukacje, umiejętności radzenia sobie w rożnych sytuacjach) to nawet nie pomyślą. Zlikwidodowac te zasiłki - nie masz na dziecko, to nie rób dziecka egoistko! Dziecko to nie przytulak, ktory ma cie kochać bo przydupas nie pokochał. Dziecko to szczęście i ogromna odpowiedzialność.

Gość gość
20:18 to podszyw Mam 1200zl macierzynskiego ale 400mi zabiera Zus za jakies zalegle skladkii zostaje mi 800 1200zl dorabiam na czarno. Podliczylam i bede miec okolo 3tys na wynajem mieszkania i zycie. I nie noworodek tylko niemowle 8miesieczne. Niechce wrocic do domu chce sobie dac rade sama. Facet mnie oszukiwal i zdradzal. Chce od niego odejsc tylko niewiem czy mam szanse sobie poradzic

Gość gość
dasz radę, ale bida będzie. Pomyśl jak to urządzić, bo rzeczywiście, szczególnie jak małe zachoruje (ceny leków) będzie bardzo niewesoło. No chyba że ktoś cię przytuli. W końcu niektórym cudze dziecko nie przeszkadza.

Gość gość
A jakim prawem ZUS zabiera składki? To pracodawca ma obowiązek płacić sjladki i za zaległe scigają jego nie pracownika. Chyba ze miałaś działalność, to co innego.

Gość gość
A jakim prawem ZUS zabiera składki? To pracodawca ma obowiązek płacić sjladki i za zaległe scigają jego nie pracownika. Chyba ze miałaś działalność, to co innego.

Gość gość
Niewiem bylam to wyjasniac i zostawiaja mi 800zl macierzynskiego:( Jakies zalegle skladki Niechce byc z tym facetem oszustem i kretaczem a moze powinnam dla dobra dziecka? Zagryzc zeby i zostac z nim:(? Niewiem co robic. Chce jak najlepiej dla maluszka