Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można sprzedawac uzywane meble obniżając cene

Polecane posty

Gość gość

doslownie minimalnie ? interesuja mnie meble z ikei, wiec ceny wszystkim znane. Np biurko z nadstawka, cena 400 zł . Ktos uzywal kilka lat i sprzedaje za 300 zł, piszac ze biurko posiada sladu yzytkowania ( w domysle podniszczone). Ale nawet jesli nie, to ludzie.... meble sa juz uzywane , chcecie sie ich pozbyc , jeszcze za darmo ktos je Wam wyniesie a cena pozostaje prawie ze sklepowa ?? Probuj***abie wytlumaczyc, ze przeciez doloze stowke to bede miec nowy mebel w piudelku, latwy do transportu - wiec Jej oferta jest smieszna. Uparla sie i odpisala mi "Poniżej 300 zł niestety nie sprzedam. Biurko jest w bardzo dobrym stanie a nowy komplet kosztuje 400 zł.". ... tylko ja widze w tym absurd ? To w takim razie podjade i kupie sobie nowe, tym bardziej ze sklep mam blisko. I tak jest z wiekszoscia ogloszen. Ludzie latami cos uzywaja, potem chca sprzedac drogo i jeszcze "odbior wylacznie osobisty".

Gość gość
Najlepsze są te meble z PRLu oddam za darmo. Chodzi tylko o to żeby ktoś im to za darmo wyniósł.

Gość gość
Niektórzy są pazerni na kasę i nie widzą w tym nic obciachowego. Moja bratowa tak ma, że każda byle p*****le musi sprzedać, niczego za darmo nie odda nawet biednym. I wystawia potem na allegro znoszone ciuchy i buty za jakąś kosmiczna kasę i płacze, że nikt nie kupuje. Dodam, że zarobki ma niezłe, po prostu jest chytra i tyle. Sama kiedyś chciałam od niej odkupić jakąś książkę do angielskiego, używana i popisana, to mi szczeknela 80% ceny rynkowej :D Wyśmialam i kupiłam nowa w księgarni i jeszcze gratis dostałam. A jej książka po dziś dzień zalega, bo oczywiście nikt nie chce zapłacić 50zl za popisaną :o

Gość gość
To jest nagminne niestety...

Gość gość
mozna, tak dziala wolny rynek. Moze te meble wystawic i za 5 tys. Ty wolisz dolozyc stowe i kupic mebel w pudelku, a ktos moze bedzie wolal kupic juz zlozony. Dla mnie bardziej piekielni sa tacy jak ty: widza przedmiot, widza cene a probuja sie targowac i tlumaczyc komus za ile ma cos sprzedawac - nie chcesz dac 300 to kup sobie nowe i nie zawracaj ludziom gitary.

Gość gość
Czasami trzeba zwrócić komuś uwagę bo to jest ośmieszanie się sprzedawanie za 80 procent wartości. Ja sprzedając używane sprzedaje jak auto, czyli w miarę upływu lat coraz taniej. używany 5 lat stolik kupiony za 500zl sprzedałam za 100 w bardzo dobrym stanie.

Gość gość
Nie kupuje uzywanych rzeczy.lubie wszystko co nowe i uzywam az przedmiot umrze ze starosci albo ze zmeczenia materialu.

Gość gość
Na promocji albo wyprzedazy w sklepiu mozna kupic nowe taniej niz uzywane od jakis idiotow :-D

Gość gość
Mnie wkurzaja tacy ludzie jak autorka najlepiej za darmo oddac -.-

Gość gość
ośmieszanie sie to targowanie sie o jakies rupiecie; widac jednak nie stac cie na nowe i musisz sie prosic zeby ci ktos spuscil z ceny

Gość gość
Autorka ma tez racje.a targowanie sie to rzecz jak najbardziej zdrowa.

Gość gość
każdy wystawia za cenę za jaką chce, a ty nie musisz wcale kupować.

Gość gość
Sprzedam laptopa z 2006 r .slady uzytkowania.zaplacilem 2500zl wiec oddam za jedyne 2000zl :-)

Gość gość
Ja sprzedalam komplet mebli szafka rtv, dwie komody duza i mala, szafe, regal, barek wiszacy i 4 szt polek za 450zl. Za wszystko 6lat wczesniej dalam 1800zl + 200zl za polki. Meble w stanie idealnym bo jestem fanatyczka szanowania rzeczy i czystosci. Wystawilam za 650zl czyli mniej niz polowa ceny zakupu! A za tyle powinno sie wystawiac zadbane rzeczy. Z kolei zauwazylam, ze ludzie chcieli by za darmo wziac i jeszcze z pocalowaniem d**y! Para, ktora przyjechala meble kupic jeszcze chciala obnizyc o 50zl. Powiedzialam, ze nie ma opcji i wole je w takiej sytuacji porabac i do rodziny do spalenia zawiezc! Bo to juz byla bezczelnosc! Dwa tygodnie wisialy ma olx, srednio co dwa dni ktos dzwonil i pytal czy poczekam bo oni czekaja na kase albo czy opuszcze z ceny. A jak juz mi nowe meble dotarly bylam zmuszona opuscic i wtedy to byl armagedon, 55 obserwujacych i kazdy k***a nagle kase znalazl i czas i auto do przewozu... Wtedy zrozumialam powiedzenie "Polak Polaka zawsze okradnie".

Gość gość
Stare meble lepiej do garazu,komorki,na strych,na dzialke i tam sie przydadzą na narzędzia itp,itd.zamiast darmozjadom oddawac.

Gość gość
Ja chcialam kupic przewijak z ikei. Kupilam w koncu nowy cena 229 zl. Za uzywany babeczka chciala 150 zl, gdzie byly slady uzytkowania. Nawet sie nie odezwalam bo to zaden interes. Tak samo bylo z wozkiem. Kobieta na drugim koncu Polski chciala 1300 zl wozek 3 w 1 w tym fotelik bez atestow. Nowy wozek kosztowal 1750 zl.