Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu na chrzciny. Prośba o ocenę.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chrzciny będę w restauracji. Proszę o ocenę menu i ewentualnie jakieś rady lub inne propozycje: 1.OBIAD Rosół z makaronem lub zupa kurkowa(do wyboru), kotlet po szwajcarsku,pieczeń wieprzowa w sosie i kurczak gajowego. Dodatki: ziemniaki, kluski kopytka, bukiet surowek, kapusta zasmazana. 2.DESER 4 blachy domowego ciasta, wino czerwone i biale, owoce, soki, kawa i herbata 3.ZAKĄSKI ZIMNE Wędzonki, galantyna z kurczaka, śledź w oleju, sałatka szopska, salatka z czerwoną fasolą, sałatka z pomidora( z serem mozarella i bazylią), ogórek, pieczarki i papryką konserwowa, pieczywo, masło. 4. TORT 5. III DANIE Barszczyk czerwony z pasztecikami. 6. KOLACJA Żeberka pieczone, nuggetsy z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej, sos czosnkowy-ziołowy. Co myślicie o tym? Nie wiem czy czegoś jest za dużo czy za mało tak na 1 rzut oka wydaje mi się ok. Proszę o jakieś uwagi:-)

Gość gość
Oprócz tego na stołach będą cały czas stały soki, wino, wódka oraz kawa i herbata bez ograniczeń w bufecie.

Gość gość
Menu jest super, wszystko brzmi smakowicie, każdy znajdzie coś dla siebie. A co do tego czy za dużo...zależy jak huczne wyprawiacie chrzciny. Byłam na takich 13-18 i faktycznie wtedy się jadło, nawet trochę potańczyło, ale generalnie spotykałam się ze skromniejszymi chrzcinami z jednym obiadem i deserem.

Gość gość
Ja nawet uważam, że aż za duży wybór, to prawie jak na weselisko.

Gość gość
A może zaczekaj z chrzcinami aż dorośnie i sam się zdecyduje czy chce się w to bawić

Gość gość
Czyli powinnam zmniejszyć trochę to menu?

Gość gość
Ja uważam, że tak, zmniejsz. Raz że się bardzo wykosztujesz, dwa przy takim wyborze dużo zostanie. Bo mas tam i duzo pozycji i jeszcze przy każdej kilka rzeczy do wyboru. Spójrz np. na to co będzie jeszcze po obiedzie: 3.ZAKĄSKI ZIMNE Wędzonki, galantyna z kurczaka, śledź w oleju, sałatka szopska, salatka z czerwoną fasolą, sałatka z pomidora( z serem mozarella i bazylią), ogórek, pieczarki i papryką konserwowa, pieczywo, masło. 5. III DANIE Barszczyk czerwony z pasztecikami. A potem jeszcze kolacja, ludzie już nie pomieszczą tego w brzuchach. 6. KOLACJA Żeberka pieczone, nuggetsy z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej, sos czosnkowy-ziołowy.

Gość gość
Autorko chcesz to możemy ponegocjować ;) co zostawić, co wyrzucić. Ale decyzja końcowa należy i tak do Ciebie.

Gość gość
Sześć tur posiłków, w tak dużym wyborze, to za dużo. Zrobiłabym cięcia. 1. Obiad - 1 lub 2 zupy, ale już mięsa masz za dużo, zostaw kurczaka bo to drób i albo kotlet, albo pieczeń. 2. Zakąski zimne, tu stanowczo za dużo i jeszcze gdzieś planujesz barszcz. Po co jak były już dwie zupy do wyboru. A z zakąsek, był już rosół i kurczak na drugie, to wywal teraz galarete z kurczaka, no i z dwie sałatki. Wystarczy śledż, jedna sałatka, wędzonki, pieczywo i luzem warzywa. 3. Deser - tort i ciasta, kawa, napoje. 4. Kolacja - niech już będzie tak jak jest.

Gość gość
12.45 dzięki za konkretne sugestie. Chyba zrezygnuje z barszczu z pasztecikami i z jednego mięsa na obiad.