Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

od ktorego tygodnia zycia niemowlak musi juz jesc co innego niz tylko mleko?

Polecane posty

Gość gość

do kiedy karmilyscie tylko piersią?? od kiedy wasz niemowlak dostawał juz jakies jedzenie oprocz mleka?

Gość gość
Kiedy karmisz piersią produkty typu: kaszki, deserki owocowe, zupki wprowadzasz po skończonym 6 miesiącu życia a jeżeli karmisz mlekiem modyfikowanym wprowadzasz to wszystko po skończonym 4 miesiącu życia. Wszystko pisze nawet na słoiczkach które sa odpowiednio oznaczone jeżeli nimi zamierzasz karmić. Ja inne produkty niż mleko wprowadziłam po 4 miesiącu ale karmiłam mlekiem modyfikowanym, moja siostra karmiła piersią i wprowadziła deserki owocowe i kaszki po 5 miesiącu życia.

Gość malgoszka
Ja słyszałam, że bez względu jak karmisz, najlepiej rozszerzać diete po 6 miesiącach. Ja karmiłam piersią i jak dostałam kryzysu koło 6 miesiąca to wtedy też rozszerzyłam dietę. A i kryzys na szczęscie przeszedł jak popiłam trochę Lactosanu.

Gość gość
ojejku jejku jakie te wpisy sponsorowane już są sprytne :) (to do pani od lactosanu) Aktualne zalecenia są takie, że dietę zaczynamy rozszerzać nie wcześniej niż po skończonym 4 i nie później niż po ukończeniu 6 msc. Bez względu na sposób karmienia (naturalne/sztuczne). Tak naprawdę zależy to od dziecka, jedne są gotowe na nowe pokarmy wcześniej, inne później, na pewno to rozpoznasz, czy Twój maluch jest już zainteresowany "dorosłym" jedzeniem. Pierwsze próby karmienia mogą się skończyć fiaskiem - nie ma się co przejmować, spróbować ponownie za dzień, dwa dni, może tydzień. W końcu załapie. Pozdrawiam