Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlak wybudza się w środku nocy i nie śpi

Polecane posty

Gość gość

Mój 4,5 miesięczny syn początkowo ładnie spał w nocy. Co prawda budził się 2 razy na karmienie o różnych porach, ale po odłożeniu do łóżeczka ładnie zasypiał. Od jakiegoś czasu synek ma problem z powtórnym zaśnięciem po nocnym karmieniu. Przykładowo wybudzi się o 3 w nocy, zje, odkładam go do łóżeczka a on jest uśmiechnięty, macha nóżkami, tak jakby był wyspany. Czasem zasypia ponownie dopiero po 2 godz. Ostatnio obudził się o 1, choć tym razem widziałam, że chce mu się spać, bo przecierał oczy, ale strasznie się kręcił jakieś 1,5h. Co prawda nie płacze, ale sam fakt, że on nie śpi sprawia, że ja też nie śpię i jest to trochę męczące. Ostatnio staram się go trochę dłużej przetrzymać wieczorem, w ciągu dnia też nie śpi już tak często jak kiedyś. Miałyście coś takiego z waszymi niemowlakami?

Gość gość
Maluchy tak mają. Jeszcze 100 razy mu się odmieni. Jak nie płacze tzn ze nic mu nie dolega. Taki etap :)

Gość gość
10/10 oj te radosne noca niemowlaczki :(

Gość gość
12.04 Nie rozumiem, sugerujesz, że kłamię, że nie płacze? Mój syn jest bardzo spokojny, nigdy przenigdy nie płakał w nocy. W dzień nieuzasadniona "histeria" zdarzyła mu się może ze 4 razy, uspokajał się po ok. 30-40min.

Gość gość
Może brakuje mu zabaw prze, dzień? Moja córeczka potrzebowała wielu bodźców, w nocy chciała się bawić.