Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia271115

Mama nie lubi mojego chłopaka tylko z powodu koloru skóry

Polecane posty

Gość natalia271115

Cześć, pisze tutaj dzisiaj pierwszy raz, więc nie bardzo jestem obeznana. Mam 18 lat, mieszkam z mamą i siostrą za granicą. Od dwóch lat jestem z moim chłopakiem w związku. Poznaliśmy się w szkole i po dwóch tygodniach znajomosci byliśmy juz parą. Mimo, że byłam w nim tylko zauroczona- zdecydowałam się na pierwszy w życiu związek, miałam w koncu 16 lat. Stwierdziłam, że czemu nie. Po czasie zakochałam sie w nim, a to przerodziło się w bardzo silną więź. Ale nie o tym mowa. Mowa o mojej mamie i ogólnie o rodzinie, w tym jedyny problem. A wiec moja mama od początku związku wiedziała, że jestesmy razem(nie mówiłam jej oficjalnie), ponieważ czesto sie spotykaliśmy i wiedziała, z kim wychodzę i także to, że jest on czarnoskóry. Nie akceptuje go od początku. Było to przed wakacjami jak weszliśmy w związek. Pojechałam do Polski na całe wakacje i mama stwierdziła, że jeśli z nim nie zerwę- mam sobie szukać szkoły w Polsce i zostaje tutaj. Załamałam sie, pamietam ze bardzo płakałam i powiedziałam mamie, że zakończę to. Skłamałam, bo nie mogłam zakończyć fajnie zapowiadającego sie, świeżego związku. Mama mówiła, że robię wstyd w rodzinie i że każdy się ze mnie śmieje. Zaczęła go nazywać brzydkimi przezwiskami. Nie mogłam się z nim spotykać, ale, że byliśmy razem w szkole, nie było aż tak źle. Po roku jednak ja jak i on zmieniliśmy szkoły, ja ze względu na za niski poziom, on z powodu przeprowadzki 1h drogi ode mnie. Teraz mieszka tam i widujemy sie raz na 2-3 tygodnie, mama wie, że utrzymuję z nim bliskie kontakty, ale nic nie mowi, do czasu. Zawsze gdy wychodzę musze strasznie kłamać i zle sie z tym czuje, ale wiem, że inaczej nie mogę. Gdy mama dowie sie, z kim byłam, robi mi mega awanturę... Mowi, ze szlajam sie z murzynami, że jak tak bardzo lubie z nim wychodzić, to moge sie do niego wyprowadzić itp. Kiedys mowila, że dopóki nie mam 18 lat, ona bedzie decydowała. A tu sie okazało inaczej, ja mam 18 za chwilkę i mama nadal jaka była- taka jest. Ostatnio jego rodzice powiedzieli mu, że wyprowadzają sie na drugi koniec kraju. Mi został rok szkoły i stwierdziłam, że jeśli mama nie moze tego zaakceptować, z kim ja jestem, bede musiała sie do niego przeprowadzić. Wiem, ze bedzie robiła problemy, bo bede chciała go odwiedzać, ale mam nadzieje, że to potrwa tylko rok. Mama chce abym sie wyprowadziła wcześniej z domu, ale jeszcze nie wie z kim zamieszkam. Chciałbym tam u niego kontynuować naukę i jakos poprawić relacje z mama na odległość. Moze tak bedzie lepiej. Co o tym sądzicie? Dlaczego mama nie moze zrozumieć, że jestem z nim szczęśliwa i dlaczego jego kolor skóry to taki problem, skoro jestem szczęśliwa? Co obchodzi mnie co powie ciotka w Polsce. Jeśli jestem szczęśliwa, nawet nie reaguję na takie wyśmiewanie. Nawet koleżanki dziwnie reagują, gdy dowiedzą sie, jakiego mam chłopaka...podśmiewanie i obgadywanie to juz rutyna, chociaz to mnie mniej obchodzi, one nie maja dla mnie znaczenia. Ale Dlaczego bardziej zależy mamie na opini w rodzinie niż na moim szczęściu? Jestem przecież jej córką. Dobrze, że moj chłopak ma dobre serce i jakos to wszytsko akceptuje, ale widze, ze mu nerwy juz puszczają i tęsknota za mna jest silniejsza. A i chciałam jeszcze cos ważnego dodać, że moja mama nigdy go na oczy nie widziała, ani nigdy z nim nie rozmawiała. Pomóżcie proszę i doradźcie coś... To trwa juz 2 lata i jest mi z tym bardzo cieżko. (Przepraszam, że takie długie:)).

Gość gość
bo mama jest z tych Co ludzie Powiedzą

Gość gość
mama ma racje.

Gość gość
Rób tak żebyś ty była szczęśliwa, a nie uszczęśliwiaj matki.

Gość gość
Masz mamę rasistkę, przykre... Ja mieszkam w Wielkiej Brytanii. akurat moj mąż jest Polakiem, ale moj***ardzo dobra koleżanka ma męża Nigeryjczyka. Ile ona się swego czasu nasłuchała od matki 'ależ on czarny, nie mógłby być nico jaśniejszy?" itd. koleżanka zlewała to na ile się dało. Kobiecie przeszło jak ręką odjął jak się pojawił wnuki. Oczywiście, nie radzę Tobie ciąży, jesteś zdecydowanie za młoda!! ale staraj się ignorować gadanie mamy. To na pewno niełatwe. I boli. Ale masz prawo być szczęśliwa. jesteś jeszcze młodziutka, dziecko w zasadzie, ale masz swoje uczucia i zdobywasz doświadczenie życiowe. mama nie powinna Ciebie tłamsić. Jej rasizm źle o niej świadczy. pozdrawiam

Gość gość
ty nie naduzywaj slowa rasizm.

Gość gość
Matka ma prawo powiedzieć swoje zdanie, a ty jesteś jeszcze gowniarą, mimo 18 lat, nie znasz życia, I wow, 2 lata w "zwiazku". Moze z islamistą? Co to za związek, jestes na utrzymaniu matki. Dla mnie to bądz z nim, naprodukuj kolorowych dzieci, tylko nie wracaj do Polski. Polska jest biala i katolicka. A największymi rasistami są właśnie kolorowi.

Gość natalia2711
No 2 lata i co? Co za wow? I sorry, ale jak będę kiedys chciała miec dzieci z partnerem to nawet jak bedą zielone, wezme je do Polski:) na złość takim ludziom, jak ty. Pozdrawiam

Gość gość
wezme je do Polskiusmiech.gif x Cała czarna afryka ma IQ 70. Bez ogródek - to są debile. Nie jest to obraza, a termin naukowy. Nawet czarni urodzeni w kulturze zachodu potrzebują parytetów, żeby dostać się na studia. Chory proceder gwarantujący miejsca tylko z uwagi na kolor skóry. Także zapytam wprost - chcesz mieć głupie dzieci? Jasne, tylko potem będzie problem i w szkole, i w życiu - większa skłonność do przemocy itd. Nie bez przyczyny czarni są jacy są - getta, agresja i brak w historii rozwiniętej cywilizacji technicznej.

Gość natalia2711
Do ostaniej odpowiedzi. Szukając sobie odpowiedniej osoby nie patrze na IQ, jak ty:) dla mnie najważniejsze, abym była szanowana, bo na to zasługuje w 100% i obojętne mi wtedy są jakieś stereotypy. I znam dużo czarnoskórych osob (w przeciwieństwie do ciebie) które są w klasie najlepsze z matematyki i uważaj- pochodzą z czarnej Afryki!!! Wow nie? Żałosne są takie stereotypy, że czarnoskory to juz IQ 70... Żałosne :) życzę tobie partnera albo parternki z IQ równym tobie.

Gość gość
A co wy tam macie z matematyki w tym UK. Liczenie pod kreską, ułamki i równania z jedną niewiadomą. To i tak przeceniam... Z IQ to zobacz sobie dane (czyli fakty), mapę świata. Najinteligentniejsi są Azjaci, potem kilka punktów za nimi biali a czarni daaaleko w tyle na granicy upośledzenia w Afryce. https://iq-research.info/en/page/average-iq-by-country

Gość natalia2711
Nie mieszkam w Anglii :) poziom w szkole mam taki sam, jak w Polsce bo mam duzo znajomych w Polsce i wiem. Nie szukaj żadnych tłumaczeń, to że ktos jest mądry albo głupszy nie zależy od koloru skory. Nawet jeśli o "murzynach" mowi sie, że są głupi, to i tak lepiej niz mowi sie o nas, mądrych Polakach:) pojedź za granice i zobacz jak śmieją sie z polskich chłopaków. Piwko w ręce i co chwile napisy "kur.." na autobusach. Takiej cebuli nie przywozi nikt inny jak my. Chyba lepiej być branym za głupiego, niż za złodzieja pijaka w dresach. Taka prawda

Gość gość
Ja nie chce oceniac, rasistka moze i jestem, choc lubie ludzi bez wzgledu na kolor skory, ale ... Nie wiem, co to za fenomen, ale przepraszam czarni pragna bialych kobiet, a ze kobiety z Zachodu takie glupie nie sa, wiec biora najlatwiejsze czyli Polki.. A te jeszcze sie bija o te milosc. Probowalam raz wybic z glowy kolezance czarnoskorego wiec wyzwala mnie od najgorszych, oczywiscie przyjazn sie skonczyla.. Po 2 latach zostala z brzuchem, bez wlasnego kata, bez kasy i pracy.. I namawiana przez ukochanego do aborcji.. No i wtedy sobie o kolezance przypomniala.. To nie musi byc tak u Ciebie, ale uwazaj, bo stereotypy stereotypami, ale czasem sa zupelnie uzasadnione.. A tyle widzialam Polek z ciemnymi dziecmi w Polsce, przywiezione z emigracji i porzucone, ze az dziw bierze.. Rozumiem, ze innosc pociaga, ale tez zwiazki mieszane sa wysokiego stopnia ryzyka. Powodzenia i nie badz zla na mame, ona chce Twojego dobra..

Gość natalia2711
Ja wiem jak jest i dlatego zanim zgodziłam się na związek z nim zastanawiałam się 4 dni i dopiero mu odpowiedziałam. I ku zdziwieniu żadne ze stereotypów się nie sprawdziły. Znam też inne przypadki, gdzie tak dobrze nie było. To zależy od człowieka. Wiem, że nie jest typowym emigrantem, który czeka na Europejkę, która da mu obywatelstwo. Ma juz obywatelstwo i nie potrzebuje do tego mnie. :) Każdy sie tylko dziwi, dlaczego taka jak ja jest z takim jak on. Nie chce tu jakos sie wywyższać ani chwalić, ale mam bardzo duzo adoratorów oraz podobam sie wieku chłopakom, mogę śmiało stwierdzić, że mam powodzenie. A stereotyp to gruba i brzydka dziewczyna, której "nawet" biały nie chce. A jednak :) a co do mojej mamy, ja wiem, że ona chce dobrze, ale bardziej zależy jej na tym, co powiedzą koleżanki w Polsce i inne jej znajome. A to nie o to tu chodzi. Nawet nie pomyślała, że może sie zakochałam i jestem szczęśliwa. Mimo wszystko dzięki za odpowiedzi...

Gość gość
Słuchaj się mamy, smarkulo.

Gość natalia2711
Nie pozwalaj sobie z wyzwiskami zacofany człowieku. Ja moze nie słucham sie mamy tak jakby ona chciała, ale widze ze ciebie ładnie rodzice nauczyli :) żałosne

Gość gość
Mądra z ćiebie dziewczyna Natalia. Mama zle nie chce, a tobie radzę jedynie ostrożnośc.

Gość gość
Na milosc nie ma rady. Zrobisz jak chcesz, ale jesli piszesz, ze masz wielu adoratorow, to przemysl to. Mozesz tez poczekac, moze to czas zweryfikuje. Kolezanka tez byla piekna, mogla miec kazdego, a jednak zostala z nim, a pozniej sama.. To nie tylko chodzi o obywatelstwo, ale dla nich biala kobieta, to jest prestiz.. Uwazaj.. No coz, jestes jeszcze mloda.

Gość natalia2711
Tak, mam duzo adoratorów, ale nie patrze na to, jak oni wyglądają, szukałam osoby wartościowej i zawsze marzyło mi sie, abym była traktowana jak księżniczka. To takie chyba typowe marzenie dziewcząt w moim wieku. No i trafiłam tak, a że okazał sie czarnoskory, nie miało dla mnie zmaczenia. Chłopak jest dojrzały jak na swój wiek i to mnie chyba najbardziej urzekło, taka powaga i ambicje, plany na życie. Ludzie mogą myślec, że może jestem zaślepiona itp., ale jeśli jestem szczęśliwa i to chyba najważniejsze! A co do mamy, wierze, ze kiedys nas zaakceptuje i będe robic wszystko, aby wzięła mój związek wreszcie na poważnie...

Gość Geniusz 50
Ta rozmnażajcie się z tępymi murzynami a za kilkadziesiąt lat obudzicie się z ręką w nocniku jak w Europie będą same murzyny i będzie bieda jak w Afryce. :-) PS. Twoja matka ma rację. :-D

Gość gość
Deportować wszystkich murzynów do Afryki!

Gość gość
Ogolnie to jak dla mnie okreslenie "rasism" jest scisle zwiazane z nawolywaniem do nienawisci... Ja nie nienawidze innych narodow (a juz tym bardziej kolorow skory) ale po to jest roznorodnie na swiecie zeby tak zostalo. Coraz wiecej mieszanych malzenstw i dzieci. A gen czarnej skory jest dominujacy i takim to oto sposobem za jakis czas (my tego nie dozyjemy oczywiscie) nie bedzie blekitnookich blondynow ;)

Gość gość
Murzyny nigdy nie stworzyli żadnej cywilizacji a ci co zaprzeczają temu to nie wiem co we łbach mają żeby nie wyszło ze murzyni są po prostu głupsi. :-D

Gość gość
Europa jest czysta biała piękna szlachetna. Trzeba ją oczyścić z murzynstwa.

Gość gość
dobrze ze mieszkasz za granicą i tam zostań, nie chce w Polsce murzynów, Arabów i innych brudasów

Gość gość
Europa bedzie dopiero piekna, czysta i szlachetna, ja wywali w koncu miliony Polakow, ktorzy zeruja an systemach socjalnych Europy zachodniej, pija, kradna i maja gorsza opinie niz jakakolwiek inna narodowosc, z powrotem do swietojebliwej Polski.

Gość gość
Ja tak samo mam, bo moja dziewczyna jest za gruba

Gość gość
Nie lepiej napisać na forum z tego kraju, w którym mieszkasz? Języka nie znasz? Tam Ci lepiej doradzą, bo mają z takimi sytuacjami do czynienia od lat 60 już, my jeszcze nie wyprowadziliśmy odpowiedniego wzorca postępowania. Moja dziewczyna jest za gruba dla mojej matki, dla niej dziewczyna ma wyglądać a chłop zapierdalać jak wół

Gość gość
Przejdzie Ci ;) Polacy są najlepsi!! :D