Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę nie chce żadnego mleka z butelki

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy proszę was o porade. Moja 5,5m corka byla dotąd karmiona tylko piersia, od 2,5tygodni zaczynam rozszerzac diete o warzywa na obiadek. Niestety od wczoraj musialam ja odstawic od piersi ze względu na zastrzyk i lekarstwa, ktore musiałam wziac w wyniku silnej reakcji alergicZnej i tu jest problem bo mala odmawia jedzenia. Probowalam podac jej hipp bio combiotik ale odmawia. Dzis zjadła z lyzeczki 90 mojego mleka, 60 ml kaszki i pare łyżeczek wody. Prosze o jakies rady, moze zmiana mleka na slodsze?

Gość gość
Tu autorka, moje mleko bylo rozmrozone, akurat zrobilam zapas, ale nie wiele tego jest. Po zmieszaniu obu mlek również odmawia jedzenia

Gość gość
Bedzie glodna to zje. Wyluzuj.

Gość gość
Może nie odpowiada jej smoczek od butelki? Spróbuj podawac jej w butelce innej firmy

Gość gość
Mamy dwie butelki, lovi i tomme tippee,obie jej nie odpowiadają

Gość gość
Może avent sprobuj?

Gość gość
Musisz stanowczo podawac butelke mi niestety zabraklo tego i dalej karmie piersia 1,5 byka.

Gość gość
Placze na sam widok butelki, aventa kupilam, zmienilam mleko na nan optipro plus, jest slodsze. Jedynie udalo mi sie dac 3 razy po 5ml strzykawka

Gość gość
Płacze podczas podawania butelki a ty dalej jej wciskasz? To jest zwykła przemoc podczas jedzenia. Poczytaj o tym. Tak dużego dziecka nie nauczysz pić z butelki jeżeli ona nie zna butli. To tak jak być niemowlaka karmonego butla w tym wieku próbowała przestawić na pierś a jakby nie chciał to byś stwierdziła że jak głodny go zje. Tu butelkowe mamy są bardzo ograniczone bo jak ich dziecko odmawia piersi to faja butle bez problemu ale jak duże piersiowe dziecko odmawia butli to każą ci je przegladzac i dawać na siłę, bo jest zwykła przemocą. Spróbuj może z kubka doidy? Pamiętaj, że jeżeli będziesz jej dawać na siłę coś czego ona nie chce to jesteś na najlepszej drodze do posiadania w domu niejadka, a w przyszłości osoby mającej problemy z odzywaniem, przyszłej bulimiczki, anorektyczki, osoby z,nadwagą itd. Poczytaj o przemocy podczas jedzenia i bądź bardziej świadoma. A i butli ja nie nauczysz. Ja swoje dziecko od 3 miesiące przekonyealam do butli na 1000 sposobów wiele różnych butelek smoczkow, net specjalne smoczki za 50 zł, wiele różnych mlek, przegladzalam go, myślałam że,zglodnieje to zje, dawałam na siłę i wiesz co? Teraz ma rok i nic nie chce jeść, ma totalna awersje do jedzenia i palce kasę terapeucie żeby jakoś go wyprowadzić z tego stanu i od terapeuty dowiedziałam się co jest powodem jego niechęci do jedzenia, bo to jest przemoc i inaczej nie można tego nazwac, ja niestety słuchałam się wszystkich mądrych inaczej rad i nie byłam świadoma że go krzywdzę dlatego chciałam ciebie ostrzec. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.

Gość gość
Niech pije przez słomkę

Gość gość
Nie chce z butelki, to jej jej nie pokazuj. Podaj mleko z talerza, szklanki, kubka lyzka. Albo karm kaszka na mleku, a z lyzki picie.

Gość gość
Podaj mm w kubku doidy.

Gość gość
Jeśli wcześniej w ogóle nieznala żadnej butelki to idź do sklepu i kup kilka różnych firm z roNymi smokami. Mój syn tolerowal tylko jedna firmę akurat avent ale różnie może być z twoim dzieckiem. Co do mleka to zadnoleko mm niezyskalo jego aprobaty. Odstawil się sam mając 10 mieosecy mleko moje jeszcze kilka razy wypił mm raz dziennie nieduża ilość. Ty musisz coś wymyśleć bo zaczynacie rozszerzanie diety. Może ktoorys słoiczek bedzie jej odpowiadał.