Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myslicie o facecie 40 lat ,który wynajmuje mieszkanie ZAMIAST KREDYT BRAC?

Polecane posty

Gość gość

poznalam super faceta ,ale jest problem. on nie ma swojego mieszkania ani domu. zamiast wziac kredyt na mieszkanie lub dom ,to on placi 1400 zł miesięcznie komuś za wynajem. czy jest sens zawracać sobie glowe kims takim?

Gość gość
Myślę: A)z biednego domu B)z biednego domu i niezaradny (kiepska praca) C)szkoda mi takiego faceta

Gość gość
Myślę sobie - lokator idealny. :)

Gość gość
Rozumiem, że Ty autorko masz swoje mieszkanie albo dom?

Gość gość
Jedyny mądry facet jakiego w życiu spotkalaś

Gość gość
to znaczy facet ma swoj dom rodzinny ,ale oczywiscie nie chce mieszkac z rodzicami. wynajmuje mieszkanie w innym miescie bo tam zyje i pracuje.

Gość gość
Kretyn

Gość gość
no wlasnie on nie jest kretynem:) ma zawód bo jest inzynierem budowy mostów,więc kretynem nie jest:)

Gość gość
Myślę,że robi to, co uważają za słuszne lub mu wygodnie i nikomu nic do tego. Nie podoba się,to szukaj kogoś kto ma dom, dwa samochody i daczę za miastem. Możliwe,że wszystko na kredyt.

Gość gość
Widocznie jest przeciwnikiem kredytów i pewnie ma swoje powody.

Gość gość
ale kto wam powiedzial ,ze on nie ma samochodu? samochód ma i to dobry. poprostu dziwne ze w tym wieku nie ma mieszkania wlasnego albo domu wybudowanego juz. to bardzo dziwne i niespotykane.

Gość gość
Też mi problem, rację ma. Mieszkanie na kredyt i tak by nie było jego tylko banku. I co że na starość będzie jego. Pieprzenie.

Gość gość
Przez 10 lat wynajmu to jest 140 tyś. Miałby już spłacone pół swojego M.

Gość gość
Według mnie to świadczy akurat dobrze o facecie. Racjonalne powody dla których nie kupił dotąd mieszkania: - uznał, że poczeka aż spadną ceny za m2 - nie chcial ładować się w kredyty, - chciał być mobilny i nie przywiązywać się do jednego miejsca (jesli ma dobry zawód to moze pracować wszędzie), - założył , że poczeka na założenie rodziny i dopiero wtedy pomyśli o kupnie odpowiedniego lokum, - może mieszkanie jest w super punkcie i jednak najem tam się opłaca, bo cena za m2 jest kosmiczna, - nie przywiązuje wagi do posiadania własnego m, woli wydawać ją na coś innego, - zbiera na porządne mieszkanie, na razie jest mu dobrze tak jak jest, kupi za gotöwkę jak dojrzeje. Ma sensowny zawód, dobre auto i jest fajny- czyli nie żadna niedorajda tylko rozsądny facet. Ja i mąż tez długo wynajmowaliśmy, choć stać nas było na kupno, ale przeczekaliśmy boom i chore ceny, doczekaliśmy się dzieci i dopiero kupiliśmy mieszkanie pod nas i w normalnej cenie. Znam tez kilka takich osób, z rodzinami i dobrą praca, które wolą wynajmować niż wiązać sie kredytem na ileś lat. W związku z powyższym- jest sens się wiązać, a na pewno brak mieszkania nie byłby dla mnie czymś dziwnym. bardziej zastanawiałoby mnie dlaczego fajny facet w wieku 40 lat jest do wzięcia :)

Gość gość
Moje mieszkanie na kredyt jest moje a nie banku. W razie utraty dochodu albo śmierci kredyt zostanie spłacony w całości z ubezpieczenia. Ten facet jest dziwny. Albo nie chce się wiązać miejscem, może bierze pod uwagę przeprowadzkę do innego miasta. Albo nie chce by kobiety leciały na chatę. Nie chce wchodzić w związek z takim "majątkiem"

Gość gość
Przynajmniej nie żyje ponad stan jak to większość ludzi sobie upodobało jednocześnie tonąc w długach.

Gość gość
Dziwne jest ,że ktoś nie ma własnego mieszkania i nie pakuje się w kredyty z jakis tam powód. To tylko w Polsce.

Gość no_wow
Polska mentalność - nie masz kredytu? Jesteś dziwny!

Gość gość
A może jest po rozwodzie i musiał swoje mieszkanie na ktore ciężko pracował zostawić jakiejs pazernej babie, więc teraz ponowne harowanie na mieszkanie ma w czterech literach.

Gość gość
Bardziej mnie rażą baby co patrzą na cudze i kombinują jak się do tego dobrać :P Bo w jakim innym kontekście interesuje Cię to gdzie on mieszka?

Gość gość
Nie ma zdolności kredytowej, a jak ma to na jakąś mniejszą sumę ,i po drugie to może się boi brać kredyt. Teraz żyje sobie bez kredytów bezstresowo, a może czeka aż znajdzie drugą połówkę i razem kupią.

Gość gość
Nie odpowiedziałaś na pytanie czy ty masz "własne" mieszkanie.

Gość gość
Oczywiście ze mam swoje mieszkanie, ciocia mi zapisala w spadku!

Gość gość
Mieszkanie na kredyt to mieszkanie banku.

Gość gość
Moim zdaniem 40letni facet bez wlasnego mieszkania to dno.

Gość gość
Najpierw się dorób własnego (nie podarowanego) a potem się bierz za ocenianie innych.

Gość gość
Mam 33 lata i dorobilam sie swojego. Do spacebia zostalo mi jakies 50 000 zl. Wiec mam.prawo oceniac.

Gość gość
A moim zdaniem mądry facet . Ja sam mam 28 lat, dobrą pracę i rok temu wziąłem kredyt . Kupiłem pół bliźniaka czyli tak na prawdę mieszkanie z podwórkiem :P Nie wiem kiedy to spłacę i nie mając dzieci nie wykorzystuje całej przestrzeni. Takie kredyty trzeba przemyśleć bo inaczej to nie ma sensu żeby tak jak w moim przypadku kupować coś na stałe . Może rzeczywiście skoro ma dobry zawód myślał o przeprowadzce w przyszłości?

Gość gość
"Mam 33 lata i dorobilam sie swojego. Do spacebia zostalo mi jakies 50 000 zl. Wiec mam.prawo oceniac. " Czyli jeśli kupiłam mieszkanie bez kredytu, za zarobione za granicą pieniądze, to mogę Ciebie ocenić jako nieudacznicę, która musiała brać kredyt? :)

Gość gość
Pewnie jest zawodowym mordercom