Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie widzę celu w byciu w związku

Polecane posty

Gość gość

Jestem z moim rok i myślę o rozstaniu, mimo że on jest bezproblemowy, zrobiłby dla mnie wszystko, można na niego liczyć Czemu nie chcę być w związku? -bycie z kimś nie zmienia jakoś diametralnie "jakości" mojego życia. Byłam w 3 związkach, ZALEŻAŁO mi na tych facetach, ale nie mogę powiedzieć, że bardzo przeżywałam nasze rozstania - ot, jakiś etap w życiu się skończył i tyle. Może trochę było szkoda, ale bez przesady -nie potrzebuję wsparcia z zewnątrz, często nie widzę w tym celu: przykładowo mój facet miał ostatnio wyrzuty, że nie poszedł ze mną na egzamin i mnie nie wspierał, ja się dziwiłam, dlaczego ma takie coś... powiedziałam mu, że nie jest mi to potrzebne i nie musi się martwić. Naprawdę nie kumałam, jaki w tym byłby cel - to że ktoś mnie za rączkę potrzyma czy powie że będzie ok nie sprawia, że się czuję silna -potrzeby seksualne też mam na tyle słabe, że poradziłabym sobie bez kogoś -Nie mam zamiaru zakładać rodziny, nigdy nie pragnęłam dzieci Z moim facetem jestem chyba tylko ze względu na to, że jemu na mnie zależy, konwencje społeczne i po prostu lubię spędzać z nim czas.

Gość gość
Chciałam z kimś pobyć bo myślałam że mi jako babie 26 letniej może się coś odmieniło, skoro wszyscy wokoło trąbią o związkach i o tym, że "najważniejsze w życiu to być kochanym" (naprawdę? a ja myślalam, że najważniejsze to być dobrym człowiekiem i robić coś wartościowego na tym świecie... egoistyczne i zawężone pole widzenia do własnego interesu).

Gość gość
to w nim nie badz

Gość gość
dziwaczka

Gość gość
no co ty

a na dłuższa metę jest przyjemnie, jak nie wszystko w życiu trzeba robić samemu, jest ktoś do współpracy i towarzystwa

Gość gość
10:55 Ja nigdy nie czułam potrzeby, żeby robić coś z kimś i nie bardzo to rozumiem ale ja jestem dziwna i ja nawet na wycieczki lubię sobie sama jeździć a jeśli z kimś, to czasem wolę z grupką znajomych jak już, jest weselej, ale też nie muszę.

Gość gość
glupia

Gość gość
W zyciu najwazniejsze sa pieniadze, tylko one cie nie zdradza i moga dac prawdziwa przyjemnosc. Natomiast co moze ci dac czlowiek? Pogaduszki i seks oraz w ch!uj problemow. Od seksu lepsza masturbacja, pogaduszki to nic waznego, od gadania to tylko moze glowa rozbolec wiec... :) wniosek oczywisty.

Gość gość
11:41 Nie pieniądze, a to, co można za nie dostać.

Gość gość
Mi samo posiadanie pieniedzy daje niesamowita przyjemnosc****ewnosc siebie.

Gość gość
11:46 Wiesz, ja też lubię mieć pieniądze, ale nie uzależniam od nich swojej pewności siebie. Prawdziwa pewność siebie wynika z czegoś innego

Gość gość
Mialem na mysli pewnosc tego ze np nie zdechne z glodu. Tak, pewnosc siebie mam z innych powodow.:)

Gość gość
A to taką to oczywiste :) Ja nie umiem zrozumieć, jak niektórzy mogą się opierać tylko o kasę, którą dostają od kogoś innego. Ludzie potrafią się zmienić niestety, a jak później nie masz doświadczenia zawodowego to ciężko... Ile to kobiet w PL jest ofiarami tzn przemocy ekonomicznej.

Gość gość
bo dziecko jestes

Gość gość
Tepaki nigdy nie zrozumieja ze bycie niezaleznym/a od czyichs fochow itd i wolnym w 100% to najpiekniejsze uczucie. Bo do tego trzeba byc silnym psychicznie a nie mieczakiem placzacym przez samotnosc. Zwiazki to same problemy i wielkie ryzyko pojawienia sie bachorka:o

Gość gość
Ja jestem wolna od fochów, bo mój facet jest wyrozumialy, ale mimo wszystko nadal trzeba się dostosować - wakacje, to spędzanie wolnego czasu w określony sposób, to siamto, a nie daj boże nie spotkasz się z nim przez 5-6 dni to pretensje...

Gość gość
Znaczy może nie pretensje ale wiesz że tęskni jak głupi za toba i nie będziesz wolna/y mając taką świadomość partner jest jak dziecko, różnica polega na tym że możesz z nim zerwać

Gość gość
dziś nie jestes dziwna

Gość gość
pyta

Gość gość
Cchciałabym być jak ty

Gość gość
18:52 to bądź :) będzie ci łatwiej