Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was bierze leki na alergię ? czy zawroty i ból głowy po nich jest normalny

Polecane posty

Gość gość

masakra jak ja mam wyjsc z domu kręci mi sie w glowy jakbym pijana byla składnik leku to DESLORATYDYNA...niby najnowszy lek :O

Gość gość
Tak, to całkowicie normalne i naturalne. Obecnie 99% młodych kobiet tak ma.

Gość gość
Ja też jestem jak pojana przez kilka godzin po zazyciu 1 leku ale nie na alergię. Ale muszę chodzic do pracy i czasem nawet prowadzić samochód.

Gość gość
Tak, jesli nie jestes przyzwyczajona do takich lekow lub dawka za duza, ja po 1 tabletce claritine myslalam ze się przewróce :)

Gość gość
Nie, nie normalne! Biorę anty histaminy od wielu lat ciągiem, bo nie mogę przerwać i nic takiego się nigdy nie działo! Co najwyżej czasami można być sennym po niektórych. Przejdź na cetyryzynę (np sprawdzony Zyrtec).

Gość gość
normalne moje dziecko ma tak samo, jest otumanione przez jakis czas, najlepiej brać na noc

Gość gość
Senność czy jakaś ospałość moim zdaniem normalna, ale ból głowy czy silne zawroty to już nie. Poproś lekarza o zmianę leku Może lepiej jakbyś brała starszej generacji, ale na noc.

Gość gość
Na noc nie zawsze można brać. Zależy od alergii i ekspozycji na alergeny w ciągu dnia. Jak się weźmie na noc to na drugi dzień anty histam. będą miały obniżone działanie. Ja mam alergie pokarmowe i jak brałam na noc to bardzo słabo działały, tak jakby połowicznie i byłam nieźle wysypana. Jak zaczęłam brać rano przed pierwszym posiłkiem to zauważyłam znaczną poprawę w wyglądzie skóry. Mój znajomy ma alergie wziewną na pyłki i jak brał na noc to w dzień miał nadal zapchany nos i też musiał zaczęć brać w dzień. Ale znam też osobę która też ma alergię wziewną, ale noc pasuje jej najlepiej, bo u niej objawy polegają na tym, że ma trudności w oddychaniu w czasie snu. Także wszystko zależy od twoich symptomów autorko. Wg ulotki bóle i zawroty głowy są wymienione jak symptomy u 1 na 10 osób, ale osobiście nie znam nikogo kto by doświadczył czegoś innego poza sennością i zmęczeniem. Zmień tabletki. Próbowałaś Zyrtecu? To jest lek drugiej, a nie trzeciej generacji, czyli nie z tych najnowszych eliminujących uczucie senności, ale zazwyczaj jest bardzo dobrze tolerowany i nie ma szkodliwych substancji pomocniczych (powidonu, krospowidonu, makrogolu ani kwasu stearynowego). Substancja czynna też jest inna, bo cetyryzyna, a nie loratydyna.

Gość gość
Jak szukasz czegoś tańszego to CetAlergin ma identyczny skład jak Zyrtec.