Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zdejmowanie skarpet w gościach

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś odwiedził mnie kumpel i zdziwilo mnie jego zachowanie, bowiem oprócz butów, zdjął również skarpety. Ostatnio byłem u innego kolegi i zostałem poproszony o chodzenie bez skarpet, taki zwyczaj podobno. Spotkaliście się z czymś takim?

Gość zara121
Nie .Gdyby ktoś wymagał ode mnie zdejmowania butów a jeszcze do tego skarpet to więcej bym tam nie poszła a nawet nie wiem czy nie wyszłabym z tego domu. Gościom nigdy nie mówi się aby zdejmowali buty a gdy chcą to sami zrobić kategorycznie zabrania się tego chyba ,że gość przyjechał do nas na dłużej i chce założyć obuwie domowe. Gdy zaprasza się gości na oficjalną wizytę to gospodarze również zakładają buty. W moim domu są prawie białe dywany (ecri) i zawsze gdy zapraszam gości to zakładam buty i goście są w butach. Nawet gdyby ktoś wpadł na chwilę to nie pozwalam na zdejmowanie butów. A jaki sens ma zdejmowanie skarpetek? Przecież takie odkryte nogi mogą wydzielać nieprzyjemny zapach ,mogą wręcz cuchnąć. Siedziałam kiedyś w towarzystwie faceta,który pod stołem zdjął sobie buty ,to było nie do wytrzymania.