Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapraszać na wesele z dziećmi czy bez?

Polecane posty

Gość gość

- Mam ograniczone fundusze - Rodzice się nie dokładają do wesela - dużo dzieci w rodzinie - małych - nie chcę żeby się ktoś obraził - naczytałam się strasznych historii na forach o ślubach i weselach zepsutych przez dzieci

Gość gość
Zaproś bez!!!

Gość gość
Ja bym nie umiała chyba zaprosić bez dzieci. W duchu bym dziękowała każdej parze która by przyszła bez dziecka i cieszyłabym się gdyby było ich jak najmniej, ale jednak sama czułabym się niezręcznie zapraszać bez dzieci.

Gość gość
ja zapraszałam bez dzieci i nikt się nie obraził, rodzice bawili się do białego rana a ich pociechy zostały z dziadkami/ciotkami/opiekunkami

Gość gość
Na weselu mojego szwagra nie było nawet jego dziecka i dzieci jego żony. Zwyrodnialcy nie zaprosili własnych dzieci na wesele, najwyżej na ślub. :P Nikt się nie obraził, że w zaproszeniu było napisane, że to impreza dla dorosłych i wszyscy bawili się świetnie. Nikt nie ganiał do północy za swoimi lub cudzymi dziećmi, każdy sobie popił, nikomu dzieci nie wylały soku na ubranie ani kelnerki nie musiały non stop patrzeć pod nogi.

Gość gość
My zaprosilismy bez dzieci, poki co nikt sie nie obrazil. Nie sadze tez zeby ktos dzieci zabral bo znaja moje podejscie do ich dzieciaczkow :P

Gość gość
my zapraszaliśmy bez dzieci, nawet tych z rodziny

Gość gość
Tylko raz byliśmy na weselu, gdzie były dzieci, dość dawno temu. Teraz dzieci się nie zaprasza, bo to wiocha, obciach, kicha i siara. Tak wszyscy twierdzili, którzy się ostatnio żenili. Tyle mogę dodać od siebie ☺

Gość gość
Moi rodzice zawsze uważali, że wesele to nie jest impreza dla dzieci. Pierwszy raz na wesele zabrali mnie i brata, kiedy miałam 16 lat, a on 15. Nastolatków nie trzeba pilnować i nie muszą iść spać o 21. Całkiem fajnie bawiliśmy się tańcząc, biorąc udział w weselnych zabawach i po kryjomu popijając wino. Za to młodsi od nas uczestnicy imprezy przeważnie nudzili się i zasypiali na kolanach matek, które nie mogły się wyluzować i pobawić. Bo tatusiowie udawali bezdzietnych kawalerów i szaleli w najlepsze.

Gość gość
Zaproś bez dzieci. zapraszanie na wesela teraz coraz bardziej różni sie od tego pare/parenascie lat temu - u mnie w tamtym roku syn kuzynki mojej mamy brał slub, zaprosił tylko moich rodziców, ani mnie ani mojej siostry nie miał w planach. Także domyślam sie, ze zapraszali tylko starszych (moze stwierdzili, ze tylko tacy dadzą porządna kwotę w kopercie) i co za tym idzie - na pewno nie brali pod uwagę małych dzieci.

Gość gość
oczywiście, że bez dzieci zapraszaj! zepsują Ci wesele!