Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze niemowlaki też tak zasypiaja

Polecane posty

Gość gość

Mój ma pół roku od jakiegoś miesiąca jak pije mleko i zasypia to kładzie sobie rączki na oczach jakby chciał się schować. Albo ciągnie za uszko albo drapie po główce. Czy to są normalne zachowania? Dodam że tylko przy zasypianiu. To moje pierwsze dziecko i wszystko dokładnie analizuje. :D a już zdążyłam sobie wmówić przez moment że to może objawy autyzmu. Teraz tyle się o tym piszę że wszystko można pod to podczepic. Pozdrawiam.

Gość gość
Up Up

Gość gość
mój zakrywa się kocykiem jak zasypia i przekręca się w stronę ściany

Gość gość
To normalne, dziecko pijąc mleko jest śpiące, mam troje dzieci i też pocierali oczka czy skubali pieluchę zasypiając.

Gość gość
Moje zarzucały sobie pieluszkę/przytulankę na buzię, odsuwałam tak żeby nos był odsłonięty, bez tego nie było spania ;) Starsza ma 6 lat i dalej swoją przytulankę. A ciągnięcie za ucho/włosy było w rodzinie i wśród znajomych, ale raczej było to ciągnięcie mamy, taty czy babci, kto tam leżał obok i usypiał.

Gość gość
Do dzis zasypia w wozku sporadycznie sam zasnie na lozku. Spi ze mna. Jak go w tym wozku usypiam to kladzie sie na brzuchu i chowa glowe. Ja tez tak zasypiam, ze tak jak bym siw chowala. Jak jeszcze spalam z mezem to zawsze sie odwracalam . inaczej nie moglam zasnac

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. A czy wasze dzieci też tak przebieraja nogami? :D

Gość gość
Mój synek skończy 5m-cy za tydzień i tak, przebiera nogami jakby chciał uciekać :D co do zasypiania to musi mieć coś zarzucone na twarz, by mógł się wtulić. Albo pieluszkę, albo kocyk, kołderkę. Jak ja mu tak nie ułożę np kołderki to sam się tak nawygina, nakręci główką aż znajdzie coś, w co wtuli buźkę, zasypia wtedy w 2 minuty :D

Gość gość
A synek mojej siostry od małego wyrobił sobie takie nawyk, że jak chciało mu się spać i zasypiał to kciuk jednej ręki wsadza do buzi i go ssał, a drugą ręką łapał się za swoje ucho i je lekko ciągnął :D Teraz ma prawie 3 lata i nadal to robi. Przekomicznie to wygląda :D

Gość gość
Dziękuję wam dziewczyny. Jestem sama z moim maluchem 24 na dobę miesiąc temu mąż wyjechał za granicę do pracy i.. bacznie obserwuje co i jak i każdy taki "odchyl" i panikuje. Zaniepokoilo mnie to ciągle kopanie bo zawsze kopal ale teraz wyjątkowo. Cały czas przebiera nogami jak oszalaly. I tak nerwowo zasypia kiedyś normalnie teraz to sie kręci wierci drapie w jedynie miejscu jakby miał swierzba :) dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
U nas dokładnie to samo z wtulaniem buzi, kocyk czy śpiworek na nogach gryzą, dziecko rozkopane w pięć sekund, ale wierci się i porusza jak wskazówka zegara aż trafi na coś buzią i się wtuli, w kocyk, kogoś dorosłego, przytulankę, jak np. u babci nic nie podłożę to własną rączką nakrywa buzię ale się wierci. I zawsze śpi tak żeby mieć nóżki na szczebelkach, wcześniej po prostu w poprzek łóżeczka, a teraz jak ciasno to bardziej pod kątem.

Gość gość
Moj jak jest śpiący to ciąga sie za uszy, trze oczka i drapie po głowie. :)