Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staram sie zdrowo odzywiac i jestem zalamana

Polecane posty

Gość gość

W 5 dni wydalam tyle co w caly miesiac nierzadko... :( Zamiast makaronu z koncentratem z cebula (wersja oszczednosciowa) czy sosem z paczki, chleba z serem topionym - salatki, oliwa, owoce... kupuje w najtanszych sklepach: Biedronka, Auchan ! Nie stac mnie by 1200-1500 miesiecznie wydawac na jedzenie :( A nie moge jesc pszenicy, ziemniakow, makaronu, ryzu, chleba i mam przykazanie jesc wiecej warzyw i owocow... Jak oszczedzic? Wiadomo, zrobie sobie zupe. Ale tym sie malo najem i nie mam jak zabrac do pracy, wiec to na weekend...

Gość gość
Zmień dietetyka.

Gość gość
Mam ten sam problem. Też wyszła mi nietolerancja na pszenicę, nabiał, jajka i trochę na gluten. Na razie jem jak jadłam, ale gdybym miała naprawdę zacząć jeść jak powinnam, to nie wiem ilekasy by na to musiało iść,

Gość gość
Dietetycy są słabi w tej materii. Cienkie bolki

Gość FitGirl
Co do owoców i warzyw polecam robić soki jest to tańszą wersją gdyż wystarczy zblendować jakiś owoc np. Z 200g truskawek ze śmietaną i mamy pyszne smoothie. Koszt takiegi napoju to jakieś 5zł. Można zastąpić śmietanę np. Mlekiem które zawsze mamy w lodówce i jest oszczędniej. Tak samo warzywne smoothie np. Z marchewek które są bardzo tanie a mają dużo witamin, rano woda z dodatkiem cytryny. Wszystko dobrze działa na organizm, a jest tanio :)

Gość gość
pirwzy raz dzis jadlam makaron z kaparami, pyszne sa kapary takie malutkie byly

Gość gość
Ale bzdety piedolety, ja od lat jem zdrowo i nawet 500zł na osobę nie wydaje, nie ważne czy kupie warzywa w realu, aldiku, biedrze czy na targu.

Gość gość
Jak słyszę słowo dietetyk to mnie mdli

Gość gość
FitGirl dziś Mówię o jedzeniu, nie o piciu. Po smoothie będę głodna, a nie mogę też pić dużo mleka. gość dziś Ale pewnie jesz makaron, ziemniaki, ryż lub chleb.

nie wiem, na co ty tyle wydajesz teraz jest sezon warzywny, sałata za grosze, olej jest rzepakowy najlepszy, a nie oliwa, kilka zł za litr, kapusta, kalafior, brokuł, ziemniaki, marchewki, buraczki czerwone, jabłka - na soki i surówki a ziemniaków to dlaczego nie możesz jeść? bo pierwsze słyszę, żeby w czymkolwiek przeszkadzały idź na targ/bazarek i zobacz, ile wszystkiego leży na straganach, tylko nie patrz na czereśnie po 16 zł, a na bób po 6 zł za kilo trochę inwencji i wysiłku umysłowego, a nie do marketu na półkę "zdrowotną" i po najmniejszej linii oporu

Gość gość
Ewa333333 dziś Niestety, ale mój bazarek jest nieczynny i pusty przed 6 i po 18. Są to właściwie sklepy, a nie stragany, i są po prostu zamknięte. Fajnie, że masz tak dobry dojazd do pracy i dużo wolnego czasu, żeby szukać sobie warzyw, ale nie wszyscy mają takie możliwości. Zwłaszcza, jeśli pracują w innej miejscowości i mają nadgodziny. Ziemniaków nie mogę jeść bo mają skrobie i mało wartości odżywczej.

Gość gość
ziemniaki to wysoki IG a kapary po ile?

akurat nie trafiłaś z tym dojazdem, bo pracuję km od miejsca zamieszkania i dojazd to godzina jazdy, więc jestem poza domem 10 godzin co najmniej a praca po 12 godzin, jak piszesz o sobie, to żadna praca, to niewolnictwo zaczęłabym od zmiany tego niewolnictwa na normalną pracę, bo przy takim zarobieniu to żadna dieta Ci nie pomoże

Gość gość
Ja to wszystko wiem, Ewo, ale nie tak latwo od razu zmienic prace na lepsza. Godzina jazdy to na moje standardy bardzo szybki dojazd. Moi znajomi mieszkajacy w duzym miescie praktycznie nigdy nie miewaja krotszych dojazdow. Taki dojazd przy 8h pracy jest dla mnie niemal nieodczuwalny... A zanim zmienie prace (ta z pewnych powodow w chwili obecnej jest dla mnie najlepsza) to jesc cos musze. Wiec prosze zamiast mnie rozliczac z tego, ze rzekomo nie chce mi sie kupowac na ryneczku, zaloz prosze, ze nie moge / ryneczku w okolicy nie ma.

skoro 12 godzin w robocie to jest dla Ciebie to, co najlepsze, to ja nie mam więcej pytań, bo ja tak bym żyć nie potrafiła za żadną kasę i w żadnych warunkach domniemuję, że skoro ta robota jest taka świetna, to i świetnie zarabiasz, to nie wiem, w czym problem zatem...

Gość gość
To prosze nie probuj domniemywac, bo zle domniemujesz. Ta praca poniekad daje mi mozliwosci zajac sie chora osoba z mojej rodziny. Nie zarabiam duzo i napisalam chyba wyraznie, ze nie tak latwo znalezc w trymiga lepsza prace, a jesc do tej pory musze. Ewo... piszesz, zeby doradzic, czy tylko, zeby sie przypieprzyc? :(

12 godzin poza domem plus ze 6 godzin snu, to ile zostaje na ta opiekę? dla mnie to trochę ściema nie doradzę ci, bo cudów nie ma, albo kupujesz tanio i zdrowo na targu, albo przepłacasz w sklepach

Gość gość
W biedronce są fajne mrozonki"warzywa na patelnię z ziemniakami" ja je jem dwa razy na dzień, są szyte,paczka kosztuje 4.30 a masz na cały dzień. Schudłam 6 kg na tych warzywach.Też nie jem makaronów ani takich rzeczy,czasami graham z twarożkiem czy czymś .jak kupuje 5 paczek tych mrożonek to mam na tydzień .Gotuje je w wodzie az troche zmiękną, a potem na patelke bez tluszczu,troche kucharka i git,10 min i gotowe ;) a serio schudniesz szybko na tym,ziemniaki nie tucza,nie mają tłuszczu to warzywa

Gość gość
Nie zawsze mam 12h to raz, a dwa, chodzi o to, ze ta osoba mieszka blisko pracy i moge sie do niej urwac zajrzec na pol godziny. Prowadzisz sledztwo? W kazdym razie miejsce, gdzie pracuje, to totalna wiocha z jednym sklepem typu Zabka, kolega mnie czesciowo podwozi, bo nie mam samochodu, a najblizszy targ z warzywami jest kolo mojego domu.

Gość gość
Ewa a jak oczyszczasz kalafior? Bo często mi się zdarza kupić kalafior albo z robakami albo z piachem, jak to porządnie wyczyścić?

Gość gość
22:55 Olivia kosztuje 25 zl,też mi grosz

Gość gość
A to ja od mrozonek,ty nie możesz glutenu ,przepraszam

olej rzepakowy kujawski - 5,69 kalafiory moczę w mocno słonej wodzie, robale wyłażą, chociaz ostatnio nie zdarzyło mi się widzieć, pewnie dobrze posypane były ;) akurat częściej jem brokuły, kalafiora lubi mój M. to często sam go sobie przyrządza i zajmuje się robalami :)

Gość gość
Masz celiakie? Bo nie ma czegoś takiego jak "trochę nie toleruję glutenu" albo ma się celiakię albo się jej nie ma. Żadna inna nietolerancja glutenu nie istnieje. Większość tych pseudo nietolerancji służy właśnie by wydębić jak najwięcej kasy od konsumenta.

Gość gość
Drogie Panie! Odchudzanie jeszcze nigdy nie było tak proste i przyjemne! Drodzy Panowie! Budowanie mięśni jeszcze nigdy nie było tak szybkie i skuteczne! Odwiedź stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl Chcesz wyglądać seksownie i atrakcyjnie? Chcesz w te lato cieszyć się wspaniała sylwetką? Chcesz zbudować wspaniałe i muskularne ciało ? Chcesz pokazać wszystkim, że możesz się zmienić? Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl Innowacyjne metody treningowe, nowoczesne plany żywieniowe, fachowa suplementacja. Podejście, które o lata świetlne wyprzedza konkurencje! Dzięki nim zmiany zachodzą ekstremalnie szybko! Wejdź na stronę najlepszego Trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl który w ciągu tygodnia odmieni Twoje życie! Jedna z opinii: „Trener Igor to aktualnie najlepsze plany treningowe, diety i suplementacja w Polsce a „Pakiet Dzik” i „Pakiet dla Kobiet” to prawdziwa rewolucja na rynku trenerskim.” sklep BodyShock.pro Pozbądź się tłuszczu na zawsze, zbuduj piękna smukłą sylwetkę lub wspaniałe muskularne ciało! Pokaż na co Cię stać i wejdź na www.igortreneronline.pl !

Gość gość
I całe szczęście że na większość działają.Właśnie dzięki Slimunox moja waga systematycznie spadała tydzień po tygodniu.A po za tym gdyby nie to forum to nie dowiedziałabym się o tych tabletkach.