Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uważacie że ktoś kto ma 19 lat powinien zgłosić to że został pobity przez

Polecane posty

Gość gość

rodziców? Boję się że jak to zgłoszę na policję to mnie przestaną utrzymywać, a ja nie mam pracy a ze stypendium ze studiów się nie utrzymam.

Gość gość
Zglosic mozesz za rok,dwa albo nawet pozniej o ile masz dowody bo to bedzie stara sprawa.

Gość gość
wytrzymaj jakoś, szukaj pracy, zbieraj dowody mogą być nawet nagrania dyktafonem na telefonie, potem oni bedą na ciebie placic alimenty wspolczuje ci takich ''rodziców'', mnie nikt nie bił ale moi mnie dręczyli psychicznie, kradli mi pieniadze z konta, poszlam do pierwszej pracy i matka po prostu wzięla z portfela moją karte, znalazla w dokumentach PIN z banku i poszla wyplacila polowe bez pytania, zmienilam pin i awantura, kazali mi s*******ac albo dawac na oplaty, kontrolowanie korespodencji, podsluchiwanie i tak do 25 rż :(

Gość gość
Za rok siniaki się zagoją, a jak zgłoszę teraz to mogą się wkurzyć i mnie wyrzucić z domu więc chyba nie ma jak, chyba że zamontuję kamerkę w domu i jak mnie następny raz pobiją to pokażę to policji.

Gość gość
To rodzice mogą płacić alimenty na dzieci powyżej 18 roku życia?

Gość gość
gość dziś To rodzice mogą płacić alimenty na dzieci powyżej 18 roku życia? - oczywiscie że tak, do 26 roku życia jeśli się uczy.

Gość gość
To rodzice mogą płacić alimenty na dzieci powyżej 18 roku życia? x jesli się uczysz to do 24 albo 26 rż o ile mi wiadomo, potem to juz na drodze sądowej np żyjesz w nędzy, w chorobie i rodzice nie chcą ci w ogole pomoc wtedy sąd decyduje, tak samo jak mąż bierze rozwód dla kochanki, nie mają dzieci, zostawia żone bez srodkow do zycia, w wyjatkowych sytuacjach sąd moze przyznac na pewien okres alimenty dla żony, nawet po rozwodzie, ale w wyjatkowych sytuacjach a nie wtedy gdy żona gardzi pracą na kasie lub nie chce sie jej pracowac

Gość gość
gość dziś Czyli jeżeli bym się od nich wyprowadził to bym mógł wysunąć do sądu wniosek o alimenty?

Gość gość
Zrob obdukcje i zgosisz za jakis czas.

Gość gość
Tak mógłbyś, ale zbieraj dowody że cię biją - obdukcje lekarskie, zdjecia, nagrania.