Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeżeli nie płacicie na wezwania energetyki czeka was KRD ale gdy nadpłata to

Polecane posty

Gość gość

Wcale nie macie zwrotu automatycznie tylko musicie się prosić o wasze. Czyżby kombinowanie ze strony usługodawcy? Ustawa z 9 kwietnia 2010 r. jasno mówi o długu ale nie działa to w drugą stronę co oznacza, że Wasze pieniądze nie musi oddać usługodawca. Skandal finansowy i rozliczanie tego typu jest pod parasolem firm, które jawnie nie płacą podatków i nikt im niczego nie zrobi

Gość gość
My nie dostalismy zwrotu z przed kilku lat idoprosic się nie możemy zwrotu pieniędzy wynikających z oszczędności za prąd . To są rzeczywiście jaja z tym prądem

Gość gość
no oni biorą na ewentuaalne niedopłaty, odsetki i następną fakture :D to samo sądy i komornicy, jak ty masz im oddac to ci dają ostateczne terminy, dowalają koszty sadowe, blokują konta...a jak oni ci maja oddac kase to trzymają na kontach, nie wiadomo co z tym robią, ciągle slysze ze mam czekac, ze srodki przekazano do wysłania do ksiegowosci, jakas pralnia pieniedzy, na gieldzie tym grają czy co?

Gość gość
Banda jedna produkuje prąd a oni płacą 17 gr a sprzedają go za 1zl w Brak słów

Gość gość
Dlatego jest coraz więcej żuli bo działa ten syf jak grabie w jedną stronę, mianowicie do siebie.Z tą różnicą, że to są największe grabie świata.

Gość gość
Wiecie ile ludzi nie płaci za prąd? Szok. A ile kradnie ten prąd jest jeszcze więcej dlatego wy płacicie za tych co kradną bo złodziej prądu zwiększa koszty a żadko daje się złapać. Długi dla pijaka z powodu nie płacenia za prąd to żaden problem bo z reguły nie ma konta ani pracy, naciąga państwo z każdej strony potem mieszkanie dostaje i ma gdzieś opłaty a pl kół roku zmienia lokum itd poje sobie bez odpowiedzialności. Narkotyki i alkohol to zmora tego kraju. Przy granicy z Czechami i Niemcy koszmar.

Gość gość
8:58 I właśnie właśnie. Mnie podobnie coś się przytrafiło. Dostałam informację w 2015 roku że mam nadpłatę 500 zł i mam określić co z tymi pieniędzmi mają zrobić. Nie podejmowałam decyzji bo myślałam, że te pieniądze będą pomniejszone opłaty za prąd. Okazało się, że faktury są tak pisane, że cholery dostać można. Osxusci tych pieniędzy nie uwzględnili jako nadpłata tylko sobie gdzieś ulokować musieli a ja co dwa miesiące gdy nie płacę mam upomnienia że krajowy rejestr mnie wpisze. Dziady jedne złodzieje bo na nich nie mam słów. Afery tuska to pikuś.

Gość gość
Najlepsze jest, to, że są kary za oszczędzanie za prąd i w chwili gdy masz umowę np 20 kw a bierzesz 10 kw. To się w głowie nie mieści co za devbil wymyśli to prawo

Gość gość
Hehe chciałbym zobaczyć w krajowym rejestrze długów usługodawce prądu i Hehe to może stracili by koncesję albo poważaniem u klientów. Kto z takim chciałby gadać