Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dostaliście od rodziców w dorosłe życie?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Kopa w d**e zeby szybciej ze schodow zbiec :)

Gość veir
Mieszkanie 3 pokojowe, samochód (najpierw stary, później nówkę z salonu jak nauczyłam się jeździć), pieniądze na studia III stopnia, 30 tys. na konto.

Gość gość
Nic :)

Gość gość
Cienki wikt i opierunek na studiach dziennych i zawirowania emocjonalne. Na plus dobre geny- ciekawa uroda, wolne starzenie sie.

Gość gość
Prawo jazdy i utrzymanie gdy studiowalam, a tak to nic. Żadnego mieszkania, nic. I jeszcze problemy emocjonalne przez metody wychowawcze moich rodziców: darcie mordy i bicie za byle co.

Gość gość
Troche kasy. Starczyło na wkład własny na mieszkanie i uzywany samochód. I kilka małych oddzielnych kawałków pola. Cięzko je sprzedac :-/ Teraz mama pomaga mi przy dziecku zebym mogła pracowac. M.

Gość gość
Nic....Oboje z mężem byliśmy wychowankami domu dziecka.Wszystko co posiadamy dorobiliśmy się własnymi rękami....Jedno dziecko i dwupokojowe mieszkanie.

Gość gość
Nic :D poza traumą dzieciństwa.

Gość gość
Nic oprócz traumy i nerwicy gratis.

Gość gość
A co wy chcecie? Willę, dobry samochód i gotówkę na koncie? Ręce opadają. Skoro tak piszesz to znaczy że masz żal do rodziców. Jeśli kogoś stać to czemu nie, ale jednak większość ludzi żyje dość skromnie i trudno sobie wyobrazić żeby jeszcze tak super wyposażyć dziecko lub dzieci w dorosłe życie. Wychowalam się bez ojca, zmarł jak byliśmy mali z bratem. Mama dzielnie sobie radziła, skończyliśmy studia. Nie było łatwo. I jeszcze teraz powinnam oczekiwać żeby mi mieszkanie kupiła albo samochód? No niby z czego? Na samochód sama zapracowalam, mieszkam póki co w wynajętym mieszkaniu. Brat mieszka z rodziną w UK i sam pracuje na rodzinę mając kredyt na mieszkanie. I powiem Wam, że to jest niesamowite uczucie kiedy nas stać teraz w dorosłym życiu żeby mamę wysłać na wakacje na przykład ☺️

Gość gość
Zapomniałam dodać, że na uroczystości weselne sami sobie zapracowalismy ☺️

Gość gość
pare dzialek i mieszkanie :) maz od swoich nie dostal nic :P

Gość gość
Ja od ojca dostalam choroby wenerycznej. Mam nadzieje ze szybko umrzesz ty BYDLAKU !!!

Gość gość
Ja dzialke budowlana ale w Namyslowie :( Kto normalny chcialby mieszkac w Namyslowie kto normalny no kto ?

Gość gość
nic.

Gość gość
Zupełnie nic.:(

Gość gość
Nerwice

Gość gość
A to, że są odpowiedzialnymi ludźmi, więc ponosili wszelkie koszty związane z wychowaniem mnie i brata. Płacili zw wszystko co potrzeba, dodatkowe zajęcia edukacyjne, kurs prawa jazdy. Inni musieli żebrać u rodziców o wszystko, nie mogli iść na studia dzienne, bo rodzice uważali, ze nie będą utrzymywać darmozjadów. Nam rodzice zawsze pomagali i wspierali. Finansowo i psychicznie, nie będę wyliczać co nam dali, bez sensu. Wiem, że im na mnie zależy i to jest najcenniejsze :-)

Gość gość
Wszystko, co potrzeba ☺