Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaświadczenie od ginekologa

Polecane posty

Gość gość

zamierzam zmienic ginekologa prowadzącego moją ciążę. kolezanka mi mowila ze po urodzeniu dziecka lekarz musi wystawic papierek, ze bylam pod opieka lekarska od najpozniej 10 tyg ciąży (potrzebne do becikowego). mam pytanie - czy będę po to musiala isc do pierwszego lekarza? czy moze moglby to wystawic ginekolog do ktorego będe teraz chodzic?

Gość gość
Przeciez masz ksiazeczke z pierwszym wpisem!

Gość gość
no wlasnie, tam jest data pierwszej wizyty i wydawalo mi sie, ze to wystarczy zeby kazdy gin mogl wystawic, ale kolezanka twierdzi ze musze isc do tej ktora zalozyla te ksiazeczke,co wydaje mi sie bez sensu, a jesli w międzyczasie wyprowadze sie na drugi koniec Polski ?:D

Gość gość
Moja siostra też zmieniała ginekologa i po takie zaświadczenie szła do pierwszego lekarza.

Gość gość
Wpis w książeczce się nie liczy ,musisz mieć zaświadczenie od lekarza od którego tygodnia ciąży byłaś pod opieką ginekologa.Innymi słowy wypisze Ci zaświadczenie kiedy była pierwsza wizyta.

Gość gość
mialyscie taka sytuacje , ze wypisal to lekarz do ktorego nie chodzilyscie od poczatku? ja niedlugo rodze a musialam zmienic ginekologa bo wczesniejszy do ktorego chodzilam do 3 mca ciazy przeprowadzil sie do innego miasta.

Gość gość
Ja musiałam wracać do pierwszego lekarza (to nawet nie lekarz mi wypisywał a położna sprawdzała datę mojej wizyty i to wpisała).

Gość gość
mojej kolezance wypisal lekarz do ktorego chodzila druga polowe ciąży - gdy byla w ciązy wziela ślub i przeprowadzila sie do mężą na drugi koniec Polski. troche bez sensu by bylo gdyby musiala jechac taki kawal po zaswiadczenie. moze zalezy to tez od dobrej woli lekarza, nie wiem...

Gość gość
,,Zaświadczenie jest wystawiane bezpłatnie, na podstawie dostępnej dokumentacji, np. karty ciąży. Nie ma znaczenia, czy wystawi je lekarz ubezpieczenia zdrowotnego, czyli taki, który ma podpisany kontrakt z NFZ, czy prowadzący prywatną praktykę."