Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn przyjezdza dzisiaj z dziewczyna na weekend

Polecane posty

Gość gość

Jak sie zachowac ? Wiem, ze to moze wydawac sie smieszne ale mam stracha, nie mowie dobrze po niemiecku, nie chce, zeby syn sie mnie wstydzil. Wiem, ze teraz mlodziez inaczej sie zachowuje, nie wiem, czy robic im jedzenie ? I tak w ogole. Amoze udawac jakby nigdy nic ?

Gość Ana345
Podejdź do tego na luzie. Ja porozmawiałabym o tym z synem jak on sobie to wyobraża. Tak będzie najlepiej... To, że nie mówisz dobrze po niemiecku , nie jest powodem do wstydu... Jedzenie możesz przygotować ale i tak zapytaj bo może będą chcieli zjeść coś na mieście. I nie proszę " nie wmuszaj w dziewczynę jedzenia", w imię pojmowanej polskiej gościnności:-) Ja osobiście nienawidzę tego... Zachowuj się normalnie, bez zbędnego nadęcia. I jeszcze raz wyluzuj, będzie dobrze:-) W końcu to tylko Twój syn z dziewczyną a nie królowa brytyjska...

Gość gość
Syn zazyczyl sobie pierogi z kapusta i grzybami ale czy ona bedzie to jadla ?

Gość gość
Nie martw sie niemcy jedza to samo co my,gorzej by bylo z angielka.

Gość gość
Czyli bigos tez moge podac w razie potrzeby ?

Gość babafemi
Niemcy nie przepadaja za kiszona kapusta wiec badz z tym bigosem lepeij ostrozna. A syn zamowil pierogi bo on je lubi :D Ja bym na twoim miejscu miala jeszcze cos jako alternatywe. N aprzyklad jakie slekkie danie z kurczaka u ryzem na przyklad. Albo dobra salatka z kawalkami kurczaka ale nie jarzynowa z majonezem. Tego tez Niemcy nie jedza.

Gość Ana345
Zapytaj syna jaką kuchnie preferuje jego dziewczyna. Tak będzie najprościej;-)

Gość gość
Jak on do nich jezdzi to go czestuja smazonymi bialymi kielbaskami po ktorych mu sie rzygac chce (tak opowiadal) a w niedziele na obiad zawsze jest pieczen z indyka na przemian z krolikiem.