Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tyle wystarczy na wyprowadzkę?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 22 lata i od kilku lat przygotowuję się finansowo na opuszczenie rodzinnego gniazda. Najpierw byłam stażystką a później stałam się pomocą księgową, od października zamierzam wybrać się na studia zaoczne aby umocnić swoją pozycję zawodową. Moje oszczędności na dzień dzisiejszy wynoszą 4 000 zł + stała pensja. Czesne powinny wynieść 365 zł w pięciu ratach lub 1825 zł za semestr W mieście do którego zamierzam się wyprowadzić koszt kawalerki to od 400 - 1300zł jednak sporo ofert jest poniżej 1000 zł:) Teraz moje pytanie do osób bardziej wtajemniczonych, jakie koszty należy doliczyć za prąd, gaz, wodę, internet. Czy powinnam jeszcze poczekać? Wiadomo, pierwsze miesiące są najtrudniejsze i wymagają największych pokładów finansowych. Jak wy sobie poradziliście?

Gość gość
Kto chce, ten może:D dasz radę bez szaleństw

Gość gość
100-200zł za media, internet od 0zł (aero2) do ponad 100

Gość gość
Dasz rade, tylko wybieraj sobie na poczatek kawalerke z tej nizszej/sredniej klasy cenowej, nawet jesli inna bardziej ci sie podoba. Policz sobie tak, zeby po odliczeniu wszystkich kosztow cos ci zawsze zostalo pod koniec miesiaca. Musisz miec jakies pieniadze na kawe w miescie, wyjscie od czasu do czasu ze znajomymi, jedzenie itd. Powodzenia!