Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planujemy dziecko, czy mozna wykupic ubezpieczenie, a po urodzeniu dostac pln?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze sa ubezpieczenia grupowe w pracy z pzu, gdzie za urodzenie dziecka dostaje sie pieniadze. Znacie moze inne ubezpieczenia?

Gość gość
A sie usmialam " dodatkowe ubezpieczenie na wypadek urodzenia dziecka" : D tylko ze musi byc wypadek?!

Gość gość
Tak, w PZU mamy w przypadku urodzenia dziecka 1000 zł. Ale obowiązuje okres karencji, to znaczy że po tym jak się ubezpieczyć musi minąć pewien okres czasu najczęściej jest to 9mc lub rok. Dopiero wtedy jeśli urodzisz to Ci wypłacą. Jeśli urodzisz w okresie karencji nie dostaniesz nic.

Gość gość
Tak jak wyzej ja mam z warty

Gość gość
Acha,to chcesz urodzic dziecko tylko dla kasy z ubezpieczenia?Jak ja z mezem planowalismy nasze dzieci to do glowy nam nie przyszlo myslec wtedy o jakies kasie z ubezpieczenia za to,ze urodze.Ale widac tobie tylko jedno w glowie.Kasa,kasa,kasa.A co pozniej bedzie z dzieckiem jak pieniazki z ubezpieczenia skoncza sie?Nastepne splodzicie dla kolejnej kasy z ubezpieczenia?

Gość gość
Tak jak wyżej napisane. Jeżeli już jesteś w ciąży złapie cię czas karencji i nie dostaniesz ani grosza. Jeżeli wykupisz wcześniej, potem ciąża jak najbardziej wyplacaja